کاشت گیاه تنباکو در مهر / تولید نشاء گوجه فرنگی در شهرستان ارسنجان

خبر‌هایی از تولید نشاء گوجه فرنگی، کاشت گیاه تنباکو در مهر و کشت محصولات صیفی در کوار را در این بسته مرور خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهمترین رویداد‌های خبری کوتاه امروز پنجشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ سازمان جهاد کشاورزی فارس را در این بسته خبری بخوانید.

تولید نشاء گوجه فرنگی در شهرستان ارسنجان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان گفت: ۶۰ واحد گلخانه‌ای در سطح ۱۱ هکتار سالانه ۷۰ میلیون نشاء گوجه‌فرنگی تولید و به بازار عرضه می‌کنند.

سیدناصر حسینی خرمی با اشاره به اینکه صد درصد گوجه فرنگی در این شهرستان بصورت نشایی کشت و به روش تیپ آبیاری می‌شود، افزود: برای کشت گوجه فرنگی از ارقام هیبرید ۸۳۲۰، متین، سانسید، بریویو، ثمین و... استفاده می‌شود.

او اظهار کرد: ۷۰ درصد نشاء تولیدی در شهرستان مصرف و مابقی به شهرستان‌ها و استان‌های همجوار ارسال می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان، کوتاه‌تر شدن دوره پرورش گیاهان، یکنواختی بیشتر در محصول، نیاز کمتر به بذر و نهاده‌های کشاورزی، استفاده بهینه از فضای زمین و همچنین تولید و عرضه پیش از موعد محصول به بازار (زودرسی) را از مزایای تولید نشایی برشمرد.

کشت ارقام بذری گندم در اراضی شهرستان اقلید

مسئول زراعت جهاد کشاورزی شهرستان اقلید از کشت ۳۴۰ هکتار گندم برای تولید بذر شامل ارقام پیشگام، میهن و حیدری در مزارع این شهرستان خبر داد و گفت: با وجود دو مرکز تولید بذر گواهی شده شامل اتحادیه تعاونی تولید و روستایی در شهرستان بخشی از نیاز شهرستان به بذور سردسیری از این طریق تامین می‌شود.

حسین منفرد تصریح کرد: این ارقام در روستا‌های مختلف شهرستان کشت و با نظارت دقیق کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی، کارشناسان پهنه و کارشناسان اتحادیه‌های تعاونی تولید و روستایی بعد از بوجاری، ضدعفونی و بسته بندی و به کشاورزان عرضه می‌شود.

او با بیان اینکه تولید بذر گواهی شده و با خلوص ژنتیکی بالا یکی از مولفه‌های اصلی موفقیت در تولید گندم است، اظهار کرد: با توجه به عدم تنوع گونه‌های بذری در مناطق سردسیر لزوم توجه به بذور گواهی شده و عاری از بیماری و علف‌های هرز از اهمیت بالایی برخوردار است.

آغاز کشت محصولات صیفی در کوار

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار گفت: کشت محصولات صیفی در شهرستان کوار آغاز شده و پیش بینی می‌شود بیش از ۲۵هزار تن محصول صیفی برداشت و روانه بازار شود.

عبدالرسول جوکار افزود: کشت محصولات صیفی در شهرستان شامل پیاز، گوجه فرنگی، سیب زمینی، هندوانه، خربزه و ذرت است.

او با بیان اینکه باتوجه به اینکه شهرستان کوار یکی از قطب‌های دامپروری در استان فارس است، کشت ذرت بیشتر بصورت علوفه انجام می‌شود، افزود: کاشت صیفی درشهرستان بیشتر بصورت مکانیزه وکشت‌هایی مانند گوجه فرنگی، هندوانه وفلفل بصورت نشایی انجام می‌شود.

تولید انواع نشاء مکانیزه در خرم بید

آرش خسروانی مدیر جهاد کشاورزی خرم بید با بیان اینکه عمده نشاء‌های تولیدی در این شهرستان شامل ارقام مختلف گوجه فرنگی است، گفت: علاوه بر گوجه فرنگی نشاء‌های کلم بروکلی، کاهو ایس (قرمز)، انواع فلفل، بادمجان و هندوانه در این شهرستان تولید می‌شود.

او افزود: سالانه بیش از ۸ میلیون نشاء در شهرستان خرم بید تولید می‌شود که علاوه بر تامین نیاز شهرستان به شهرستان‌های همجوار هم ارسال می‌شود.

خسروانی با اشاره به اینکه، بیش از ۸ هکتار گلخانه در این شهرستان فعالیت می‌کنند گفت: گلخانه‌های موجود در خرم بید علاوه بر تولید نشاء در زمینه تولید انواع ارقام گل رز شاخه بریده و محصولات سبزی و صیفی نیز فعالیت می‌کنند.

کاشت گیاه تنباکو در مهر

رئیس مرکز جهاد کشاورزی بخش وراوی شهرستان مهر گفت امسال برای اولین بار یکی از کشاورزان بخش وراوی پنج هکتار از اراضی کشاورزی خود را به زیر کشت تنباکو برد.

مجرد افزود: پیش بینی می‌شود این کشاورز روستای تل ملو بخش وراوی در هرهکتار بیش از ۳ تن محصول تنباکوبرداشت کند.

او ادامه داد:کشت تنباکو در بخش وراوی در راستای تغیرالگوی کشت وکاشت گیاهان سازگار با شرایط نا مناسب آب وخاک صورت گرفته است.

مجرد تصریح کرد: کشت اقتصادی تنباکودر بخش وراوی با توجه به بحران آب ومصرف کم آب و بازدهی خوب وخرید تضمینی هرکیلو ۳۰ هزار تومان توسط شرکت دخانیات و فروش در بازار هر کیلو ۵۰ هزارتومان انتظار استقبال خوب کشاورزان از این کشت شده است.

پایان مرمت ۷ رشته قنات در شهرستان آباده

رهبر کیومرثی مسئول اداره امور فنی و زیربنایی جهادکشاورزی شهرستان آباده گفت: هفت رشته قنات شهرستان از جمله قنات سرباغ در منطقه ایزدخواست، قنات خان خوره و فیروزی در منطقه سورمق، قنات عشرت آباد و قوزی آباد در حومه شهرستان، قنات قارونک علیا و عباس آباد در منطقه بهمن مرمت و لایروبی شدند.

او افزود: عملیات احیا و مرمت قنوات شامل ریزش برداری، نوکنی، بغل بری، خاکبرداری، کول گذاری، لایروبی، نصب سرریز و تابلو در محل مظهر قنوات انجام شد.

کیومرثی اضافه کرد: این قنوات دارای طول تقریبی نه هزار متر بوده که با مرمت آن حدود ۳۰ الی ۶۰ درصد به آبدهی آن‌ها اضافه شده است.

مسئول اداره امور فنی و زیربنایی جهادکشاورزی شهرستان آباده گفت: این قنوات بیش از ۷۰۰ هکتار از مزارع و باغات ۳۵۰ بهره بردار را مشروب می‌سازند.

شهرستان آباده دارای ۲۰۸ رشته قنات است.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار