کشور سیشل با بالاترین میزان واکسیناسیون ملی، اکنون با افزایش ابتلا به کرونا روبرو است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کشور سیشل با بالاترین میزان واکسیناسیون ملی، اکنون با افزایش ابتلا روبرو است ، جزایر سیشل که ۶۲ درصد جمعیت خود را با دو دوز واکسن ایمن‌سازی کرده، مجددا مدارس را بسته و فعالیت‌های ورزشی و امثالهم را برای دو هفته به دلیل جهش در تعداد مبتلایان به کووید۱۹ تعطیل کرده است.

خانم پگی ویدوت وزیر بهداشت سیشل می‌گوید علیرغم اقدامات ممکن انجام شده و رقم بالای واکسیناسیون، این کشور دوباره با افزایش بحران‌ساز تعداد ابتلا به کووید۱۹ مواجه است.

البته این کشور کوچک با جمعیت ۹۸۰۰۰ نفر، مشکل چندانی برای تکمیل واکسیناسیون ملی نداشت، لذا هرچند ممکن است به دلیل کوچکی جمعیت مثال خوبی برای جهان نباشد اما حتی در همین محدوده نیز بازگشت بحران‌ساز موارد جدید کووید۱۹ پس از واکسیناسیون می‌تواند حامل هشدارها و پیام‌هایی باشد.

تا ۱۲ آوریل ۲۰۲۱ حدود ۵۹٪ از دوزهای تزریق شده واکسن سینوفارم چینی تشکیل بوده و ۴۱ درصد مابقی را واکسن کویشیلد Covishield که یک ورژن هندی از آسترازنکاست، تشکیل می‌داد.

در تاریخ ۳ ماه می (۱۳ اردیبهشت) تعداد ۱۰۶۸ مورد بیماری فعال وجود داشته است که در مقابل ۶۱۲ مورد در ۲۸ آوریل (کمتر از یک هفته پیش) می‌توان گفت تقریبا یک جهش دوبرابری رخ داده است.

البته از بین مبتلایان ۸۴ درصد سیشلی می‌باشند و بقیه ۱۶ درصد خارجی هستند. به گفته پروفسور دانیل لوسی از دانشکده پزشکی گیسل، از بین کل مبتلایان، دو سوم یا واکسینه نیستند و یا تنها یک دوز واکسن دریافت کرده‌اند و الباقی مبتلایان دو دوز را گرفته‌اند.

هنوز اطلاعات ژنتیکی این ابتلاها مشخص نیست، اما واریانت B.1.1.7 انگلیسی پیش از آن در ماه فوریه (دی-اسفند گذشته) در سیشل دیده شده بود و در کنار آن یک مطالعه نیز در آفریقای جنوبی حاکی از پیشگیری تنها ۱۰/۴ درصدی استرازنکا در مقابل ابتلا به موارد خفیف و متوسط بیماری ناشی از سوش آفریقای جنوبی داشت.

اکنون نیاز است که یک بررسی ژنتیکی دقیق بر روی ویروس‌ها در مبتلایان صورت پذیرد و بر اساس نوع واکسن دریافتی و یا عدم دریافت واکسن آنها را ارزیابی کرد.

پروفسور لوسی می‌گوید این بررسی می‌‌تواند اطلاعات خوبی در مورد دو واکسنی که بطور گسترده در جهان استفاده شده و می‌شوند، یعنی سینوفارم و آسترازنکا به دست دهد.

البته گزارشات از کشورهای دیگر متفاوت است و انگلستان با پوشش ۵۲ درصد تک دوزی توانست افت ۹۶ درصد در ابتلای جدید نسبت به ماه ژانویه (حدود ۵ ماه پیش) ایجاد کرده و رژیم صیهونیستی نیز با پوشش ۶۰ درصد که حداقل یک دوز گرفتند توانست افت ۹۹ درصدی در موارد جدید ابتلا ایجاد کند.

پیش فرض‌های احتمالی برای علت این موضوع می‌تواند به شرح ذیل باشد:
۱) نامناسب بودن اثربخشی واکسن های مصرفی، بخصوص سینوفارم که توسط کشور تولید کننده هم به کم بودن اثربخشی آن اشاره شده و آسترازنکا نیز در مقابل ابتلا به سوش آفریقایی پوشش دلخواه نداشت.

۲) وجود سوش‌های جدید همانند آفریقای جنوبی یا غیره که اثر آسترازنکا و احتمالا سینوفارم را به درجاتی دور می‌زنند البته سوش‌های محلی خودشان هم ممکن است اتفاق افتاده باشد.

۳) کاهش یا عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی پس واکسیناسیون بخصوص پس از دوز اول

نتیجه می‌گیریم که باید پژوهش‌های دقیقی بر روی روند واکسیناسیون و واکسن‌های مصرفی در کشور صورت پذیرد و از طرف دیگر مردم نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی پس از زدن واکسن تشویق و ترغیب شوند، بخصوص پس از دوز اول آن باید پروتکل‌ها را کاملا رعایت کنند. واکسن‌سازان داخلی نیز بر روی سوش‌ های جدید کار کنند چون احتمال دارد برخی از آنان تکنولوژی‌های موجود را به درجاتی دور بزنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۲ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
کلا جنس چینی و هندی بنجله