به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد صالحیفر کارشناس بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشتماه روز جهانی تالاسمی نامگذاری شده، گفت: بیماری تالاسمی به عنوان یک معضل بهداشتی، سلامت مردم را تهدید میکند و با توجه به ارثی بودن بیماری تالاسمی، آموزش و اطلاعرسانی مهمترین رکن در پیشگیری و کنترل آن میباشد.
او افزود: شناسایی ناقلین بیماری تالاسمی و انجام مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج گامی مهم در کاهش تولد نوزادان مبتلا به نوع شدید بیماری تالاسمی میباشد.
کارشناس بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه ادامه داد: سالیانه حدود ۳ هزار زوج متقاضی ازدواج به مراکز خدمات هنگام ازدواج تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه مراجعه و از نظر بتا تالاسمی غربالگری میشوند.
بیشتر بخوانید
صالحیفر بیان کرد: در طی ۱۰ سال گذشته با انجام برنامه غربالگری بتا تالاسمی هنگام ازدواج و شناسایی و مراقبت فعال ماهیانه، زوجین ناقل و مشکوک پرخطر تالاسمی شناسایی شده در جمعیت تحت پوشش دانشگاه از ۹۸ زوج آزمایش ژنتیک انجام شده طی این مدت ۲۲ جنین مینور، سالم و ۸ جنین ماژور شناسایی شده است.
او تصریح کرد: ارتقاء آگاهی آحاد جامعه بهخصوص جوانان در سنین قبل از ازدواج و خانوادههای آنها با تاکید بر نقش آزمایشات قبل از ازدواج در شناسایی موارد ناقل سالم (مینور) و نحوه داشتن فرزندان سالم در صورت ناقل سالم بودن زوجین تاثیر زیادی در پیشگیری و کنترل موارد بتا تالاسمی ماژور در جامعه دارد.
انتهای پیام//ف.ح