به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رژیم جعلی صهیونیستی که از ابتدای تشکیل همواره با بحران هویتی و موجودیتی مواجه بوده است، طی سالهای اخیر گرفتار بحرانهای متعدد دیگری نیز شده است؛ بحرانهایی که پایههای این رژیم که روی یک بستر متزلزل بنا شده است را پوسانده و هر لحظه ممکن است آوار شود.
فارغ از بحران هویتی اسرائیل که از زمان اشغال و غصب سرزمینهای فلسطینی، گریبانگیر صهیونیستها بوده، طی سالهای اخیر بحرانهای امنیتی، سیاسی و اجتماعی نیز دامن صهیونیستها را گرفته است به گونهای که حتی کارشناسان و ناظران غربی نیز آن را بدترین بحران تاریخ اسرائیل خواندهاند.
۱- نخستوزیر فاسد و اعتراضات ضددولتی
فساد گسترده بنیامین نتانیاهو و حلقه نزدیک به وی طی سالهای اخیر باعث بروز ناآرامی و شورشهای ضددولتی در سرزمینهای اشغالی شده است.
ماههاست معترضان به طور منظم علیه نتانیاهو تظاهرات برگزار میکنند و خواهان کنارهگیری او به خاطر اتهامات ارتشا، کلاهبرداری و خیانت در امانت هستند. معترضان همچنین به شیوه دولت نتانیاهو در مدیریت پاندمی کرونا اعتراض دارند.
حضور هفتگی هزاران معترض در مقابل اقامتگاه نتانیاهو و ادامه اعتراضات باعث بروز چرخهای از بیاعتمادی و ناآرامی در سرزمینهای اشغالی شده است و به خاطر نفوذ نتانیاهو در قدرت و کند پیش رفتن روند محاکمه، به نظر میرسد این بحرانها حالاحالاها ادامه داشته باشد.
حزب لیکود به رهبری نتانیاهو، شرکتکنندگان در این اعتراضات را نیروهای وابسته به جریانهای چپ اعلام کرده و برخی از رسانههای این کشور را به دامن زدن به تنشهای سیاسی در این رژیم متهم کرده است.
۲- بحران ساختاری و ناکارآمدی رژیم
به دنبال افشای پروندههای فساد نتانیاهو، شکاف عمیقی در میان احزاب کوچک و بزرگ رژیم صهیونیستی به وجود آمده است. بسیاری از احزاب همپیمان حزب لیکود، راه خود را از نتانیاهو جدا کرده و این مساله باعث شکلگیری بحران دیگری در ساختار سیاسی این رژیم شده است.
ناکامی حزب لیکود در ائتلاف با سایر احزاب برای تشکیل کابینه سیاسی باعث شده تلآویو طی ۲ سال گذشته نتواند یک کابینه منسجم داشته باشد و رژیم را مجبور به برگزاری ۴ انتخابات پیاپی برای خروج از این بحران کرده است. با این حال بهرغم برگزاری ۴ انتخابات در عرض کمتر از ۲ سال، هیچ حزبی موفق نشده کرسیهای لازم را برای تشکیل یک کابینه مستقل به دست آورد.
حتی ائتلاف عجیب «نتانیاهو/ بنی گانتس»، رهبر ائتلاف آبی و سفید برای نخستوزیری دورهای نیز کارساز نشد و به خاطر ریاکاری و فریبکاریهای نتانیاهو و دور زدن گانتس در تصمیمگیریهای مهم و حساس، این توافق نیز از هم پاشید و منجر به برگزاری چهارمین انتخابات در مارس گذشته شد.
برگزاری انتخابات چهارم نیز گرهی از کلاف سردرگم رژیم صهیونیستی باز نکرد و نشان داد ساختار سیاسی رژیم دارای مشکلات بنیادین و پیچیده است و بحران ناکارآمدی، بنبست سیاسی این ساختار را هویدا کرده است.
«آونر بن زاکن» استاد دانشگاه و تحلیلگر در این باره میگوید اسرائیل با بحران تاریخیای روبهرو است که فقط با تغییر نظام انتخاباتی میتوان آن را حل کرد. این تحلیلگر صهیونیست همچنین تاکید میکند نظام سیاسی اسرائیل قادر به ارائه راهکار برونرفت از بنبست نیست و اعتراضات گسترده سالهای اخیر نشان میدهد اسرائیل در یک پیکره بیمار محاصره شده و نهادهای آن نیازمند تغییرات ساختاری هستند.
بیشتر بخوانید
۳- تهدیدهای امنیتی جدید و پیچیده علیه رژیم
در کنار چالشهای سیاسی و اجتماعیای که حکومت تلآویو با آن مواجه است، طی ماههای اخیر زنجیرهای از تهدیدهای امنیتی، نگرانیهای عمیقی را در میان سازمانهای اطلاعاتی، نظامی و جاسوسی این رژیم ایجاد کرده است. هفته گذشته به صدا درآمدن آژیر هشدار در نیروگاه هستهای دیمونا نهتنها این مرکز حساس رژیم صهیونیستی بلکه کل پیکره این رژیم را به وحشت انداخت.
صهیونیستها روی دیمونا حساسیت فوقالعادهای دارند و تهدید امنیتی این نیروگاه به نوعی تهدیدی برای کل رژیم صهیونیستی است. موضوع زمانی حساستر شد که تایید شد یک موشک زمین به هوا از سوریه به جنوب فلسطین اشغالی در حوالی دیمونا اصابت کرده است و بدتر از آن پدافند دفاع موشکی رژیم اشغالگر در رهگیری و انهدام این موشک با ناکامی کامل مواجه شده است.
شکست پدافند اسرائیل آنقدر سنگین بود که ارتش این رژیم تحقیقاتی را درباره علت ناکامی سامانه دفاعی در اطراف دیمونا آغاز کرده است. قبل از دیمونا نیز انفجاری در یک مرکز امنیتی در مرکز سرزمینهای اشغالی به وقوع پیوست.
روزنامه «هاآرتص» در این باره نوشت: این انفجار در یک کارخانه مخصوص تولید تسلیحات پیشرفته از جمله موشک، به وقوع پیوسته است، اما رسانههای صهیونیست، جزئیات بیشتری ارائه نکردند. مخفیکاری، سانسور شدید و مشخص نشدن علت انفجار در یک مرکز موشکی حساس نشان میدهد این انفجار نیز یک چالش امنیتی برای رژیم مجعول صهیونیستی بوده است.
وقوع ۲ مورد آتشسوزی گسترده در نزدیکی فرودگاه بن گوریون و همچنین در یکی از دانشگاههای صهیونیستی در قلب قدس اشغالی که منجر به تخلیه ساکنان اطراف فرودگاه و دانشجویان حاضر در دانشگاه شد نیز از جمله اتفاقات مشکوکی است که طی هفتههای اخیر در سرزمینهای اشغالی روی داده است؛ اتفاقاتی که به دلیل امنیتی بودن، هیچ جزئیاتی از آنها در رسانهها درز نکرده است و نشان میدهد رژیم صهیونیستی با بحرانهای تازه و پیچیده امنیتی مواجه شده است که حتی علت آن را نیز نمیداند- یا به دلایل حیثیتی نمیخواهد عوامل و دلایل آن را اعلام کند- در کنار این موارد، باید به تشدید عملیاتهای استشهادی نیروهای مقاومت و شکست نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی در مقابله با خیزش و مقاومت فلسطینیها طی هفتههای اخیر اشاره کرد.
در یک مورد، پس از روزها درگیری و تنش میان فلسطینیها و نظامیان رژیم صهیونیستی در اطراف مسجدالاقصی، نظامیان رژیم صهیونیستی مجبور شدند از یک دروازه مهم مسجدالاقصی عقبنشینی کنند و محدودیتهایی که برای روزهداران فلسطینی ایجاد کرده بودند را به طور کامل لغو کنند.
به نظر میرسد مجموعهای از بحرانهای تاریخی و ساختاری از یک سو و تهدیدهای امنیتی جدید و پیچیده که ماهیتشان با تهدیدهای قبلی کاملا متفاوت است، رژیم صهیونیستی را با بحرانهای لایهلایه و عمیق مواجه کرده است؛ بحرانهایی که تار و پود رژیم را در آستانه ازهمگسیختگی و فروپاشی قرار داده است.
منبع:روزنامه وطن امروز
انتهای پیام/