رئیس مرکز تحقیقات و آزمایشات ویروس شناسی گفت: واکسیناسیون قطعا موثر بوده و ادامه این روند بار اپیدمی ویروس کرونا در کشور را کاهش می‌دهد.

علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات و آزمایشات ویروس شناسی در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: تمام ویروس‌ها جهش پیدا می‌کنند و کرونا هم از این قاعده مستثنی نیست. بیشتر مواقع تغییر ویروس یا بی‌تأثیر است یا سرایت آن را بیشتر می‌کند؛ گاهی گونه جدید بتدریج از بین می‌رود و در مواقعی هم ممکن است، خطرناک‌تر شوند.

او افزود: وقتی ویروسی از یک ویروس دیگر تکثیر می‌شود، اغلب تغییراتی پیدا می‌کند که به این تغییرات جهش گفته می‌شود.

ناجی ادامه داد: فرآیند‌ جدید ویروس ها پس از ظهور، از جنبه‌های مختلفی مانند مراحل انتقال پذیری، روند بیماری، تاخیر در نمای اپیدمیولوژی، بیماری زایی و نهایتا مرگ و میر بررسی می‌شوند. فرآیند‌ انتقال پذیری در گونه آفریقایی، برزیلی و  اخیرا هندی هم بررسی شده است.

او گفت: وضع فعلی هندوستان نشان می‌دهد که این فرآیند به دلیل تغییراتی توانسته، انتقال پذیری بیشتری را داشته باشد و مردم زیادی را درگیر کند. البته در مورد بیماری زایی ویروس‌های آفریقایی و هندوستانی باید کمی صبر کنیم تا شواهد حاصل از تطبیق دادن ژنتیک با  بیماری زایی آنها را مشخص کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات و آزمایشات ویروس شناسی بیان کرد: بیشترین نگرانی ما درباره ویروس آفریقایی است زیرا  اکثر واکسن‌هایی که تا به الان مجوز گرفته اند نسبت به این نوع ویروس، عملکرد خوبی نداشته اند.

ناجی تصریح کرد: واکسیناسیون عمومی در وضعیت اپیدمی کشورهایی که پیش از این واکسیناسیون را آغاز کرده‌اند، بی‌تاثیر نبوده است بنابراین واکسیناسیون قطعا موثر بوده و ادامه این روند بار اپیدمی در کشور را کاهش می‌دهد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار