به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز،همه ساله با آغاز فصل بهار و سبز شدن کوهستان ها، بسیاری از گیاهان خودرو و صحرایی که اغلب خاصیت دارویی فراوان نیز دارند سر از زمین بیرون می آورند و مشتاقان طبیعت را به کوهستان فرا می خوانند.
سبزی های کوهی منطقه جاده چالوس که برخی از آنها با سایر کوهستان های کشور مشترک است نقش بزرگی در سبد غذایی خانواده های ساکن غرب استان تهران و استان البرز دارد و مواد اولیه غذاهایی از قبیل پلو، کوکو و برخی خورشتهای محلی این مناطق را تشکیل می دهد.
ریواس، سیرک، والک، آویشن، تره کوهی، قازیاقه، پونه، کنگرو ترشک از جمله گیاهان خودرو و سبزی های کوهی هستند که در این منطقه رشد می کنند و طبیعت دوستان را به سمت خود می کشانند.
محمدی ،شهروند کرجی در این خصوص می گوید: عطر و طعم سبزی کوهی به هیچ عنوان قابل مقایسه با سبزیجات گلخانه ای نیست و شاید هم به این دلیل است که در گذشته غذاها طعم بهتر و خواص بیشتری داشت چرا که آن زمان تنها این نوع سبزی ها در طبخ غذاها به کار گرفته می شده است.
او می گوید:برخی دیگر از این سبزی ها نیز خواص دارویی دارند که آن ها را خشک کرده و برای درمان از آن ها استفاده می کنیم.
سبزی چینی یا همان تره چینی در جاده چالوس رسم ورسوم خاصی داشته به عنوان مثال قدیم ها رسم بود مردمان روستا شب را در روستا می ماندند که صبح زود برای سبزی چینی آماده شوند.
این روزها که مردم بیشتر وقت خود را خارج از خانه سپری می کنند و غذاهای فوری و فست فودها جایگزین مطبخ های قدیمی شده است، گذاری در طبیعت در فصل بهار و بهره بردن از سبزیهای پرخاصیت خودرو که عطر و طعمی بی نظیر دارند فرصتی است که باید همگان از آن بهره برند.
همچنین با استفاده از این گیاهان و طبخ آنها در غذاهای ساده اما لذیذ و خوش عطر می توان کمی از برنامه تکراری غذاهای گوشتی و آماده فاصله گرفت و با سبزیجات آشتی دوباره کرد.
انتهای پیام/ر.ش