دانشمندی گفت: وثایق وام ازدواج، حساب یارانه و سفته است که بانک ها بر اساس شرایط متقاضی و اعتبار سنجی، نسبت به دریافت وثایق کافی اقدام می‌کنند.

به گزارش خبرنگاربانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شهرزاد دانشمندی مدیر اعتبارات بانک مرکزی در خصوص ابلاغ پرداخت وام ازدواج ۷۰ میلیون تومانی به بانک‌ها و زمان اجرای آن گفت:به محض ابلاغ قانون بودجه از سوی دولت به بانک مرکزی، موضوع به بانک‌ها ابلاغ شد و تاکنون هم ۲۷ هزار و ۵۱ نفر از تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بهره‌مند شدند و بقیه افراد هم در صف بررسی مدارک هستند.
 
مدیر اعتبارات بانک مرکزی تصریح کرد: به موجب قانون تسهیلات قرض الحسنه ازدواج افرادی که از سال ۹۷ به بعد ازدواج کردند و تاکنون وام ازدواج دریافت نکردند، با مراجعه به سامانه می‌توانند مشخصات خودشان را ثبت و بانک عامل و شعبه مورد نظر را انتخاب کنند.
 
دانشمندی ادامه داد: بانک‌ها پس از تامین اعتبارات متقاضی را برای مراجعه به بانک از طریق پیامک مطلع می‌کنند و متقاضیان با ارائه وثایق از این وام بهره‌مند می‌شوند.
 
او افزود: حسب قانون تسهیلات ازدواج ۷۰ میلیون تومان است،  برای زوج زیر ۲۵ سال و زوجه زیر ۲۳ سال سقف وام ۱۰۰ میلیون تومان است. همچنین برای ایثارگران در هر دو گروه این مبلغ دو برابر است.
 
مدیر اعتبارات بانک مرکزی در خصوص وثایق تسهیلات ازدواج توضیح داد: در متن قانون وثایق، اعتبار سنجی، حساب یارانه‌ای افراد و یا سفته است. بانک‌ها براساس اعتبار سنجی که انجام می‌دهند نسبت به دریافت وثایق کافی اقدام می‌کنند.

  • بیشتر بخوانید


او افزود: بازپرداخت این تسهیلات۱۰  ساله است و اقساط ماهانه آن حدود یک میلیون تومان برای تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومان است.

دانشمندی اظهار کرد: معمولا حساب یارانه‌ای افراد به قدری نیست که اقساط یک میلیون تومانی ماهانه را براساس آن بتوانند پرداخت کنند و اعتبار سنجی هم در قانون درج شده است. بانک‌ها موظف هستند در قبال سپرده‌های مردم وثایق کافی را دریافت کنند. اگر حساب هدفمندی باشد که پوشش قسط یک میلیون تومانی را بدهد، بانک می‌تواند آن را قبول کند در غیر این صورت بانک‌ها مکلف هستند وثایق کافی را به ازای تسهیلات دریافت کنند.

به گفته این مقام مسئول تعداد ضامن‌ها در متن قانون پیش‌بینی نشده است و مبنا اعتبارسنجی (وضعیت مالی متقاضی و ضامن) اعلام شده است و براین اساس به تشخیص بانک‌ها ممکن است تعداد ضامن‌ها کم یا زیاد شود.

مدیر اعتبارات بانک مرکزی بیان کرد: برای اعطای پرداخت تسهیلات ازدواج به تمامی بانک‌ها سهمیه داده‌ایم اما سهمیه دادن به معنای داشتن منابع نیست، بانک‌ها از محل وصولی قبلی خود و براساس جذب منابع جدید می‌توانند نسبت به پرداخت اقدام کنند. متقاضیان از میان بانک‌ها در سامانه انتخاب کنند.

دانشمندی در ادامه گفت:  سال گذشته بانک‌ها به ۸۲۵ هزار نفر تسهیلات دادند و ۸۰ هزار نفر به دلیل عدم مراجعه به بانک جهت تکمیل مدارک انجام ندادند. احتمال دارد متقاضیان حدود ۲ تا ۳ ماه بنابر استان، شهرستان و شعبه‌ها در صف باشند.

او افزود: امکان استفاده از این تسهیلات برای زوجینی که تاریخ عقد آنان قبل از سال ۹۷ است، وجود ندارد، اما اگر در سامانه ازدواج ثبت نام کرده باشند و تا به حال وام ازدواج دریافت نکرده باشند و مشمول دریافت تسهیلات باشند براساس سقف تعیین شده همان سال می‌توانند تسهیلات دریافت کنند، در این صورت اگر ثبت نام نکردند امکان ثبت برای آنان وجود ندارد چرا که خلاف قانون است.

مدیر اعتبارات بانک مرکزی در پایان در خصوص ساز و کاربانک مرکزی برای نظارت بر پراخت این تسهیلات گفت: اگر زوجین تخلفی مشاهده کردند می‌توانند به بخش نظارت بر بانک‌های بانک مرکزی، اداره رسیدگی به شکایات، شکایت‌های خود را منعکس کنند، این اعتراضات از طریق سامانه بانک مرکزی و روابط عمومی هم قابل دریافت است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بهروز
۲۱:۲۴ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
با سلام بنده 5ماه پش برای وام ازدواج ثبت نام کردم دیروز پیامک معروفی از بانک مرکزی اومده رفتم بانک بانک سپه شعبه میاندوآب میگه 3تا ضامن باید بیاری 1نفر کارمند با شرایطی که بانک میگه و2تا بازاری سفته چک .10نفری که کارمند بود رو انداختیم کسی ضامن نمیشه واین مورد را بانک دقیق میدونه یک کاری دولت جمهوری کرده اگر کسی بتونه وام ازدواج بگیره یعنی پل سرات را رد کرده اخبار و رسانه ما 24ساعته میگه شرایط را بانک هاسخت نخواهد گرفت ولی اینه نتیجه
آخرین اخبار