به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، نمایندگان بخش خصوصی در نشست کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس، خواستار بازنگری در قیمتهای پایه صادراتی شدند.
خسرو فروغان عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس ان کرد: موضوع مهم قیمتهای پایه صادراتی محصولاتی یکی از عوامل تضعیف صادرات و تلاشهای صادرکنندگان ما برای بازارهای صادراتی است.
او افزود: قیمت پایه محصولات صادراتی تاثیر مهمی در تعهد ارزی صادرکنندگان و بازگشت ارز به کشور دارد لذا نیاز است این قیمت در گروههای مختلف به روز رسانی و واقعی باشد.
فروغان با بیان اینکه در شرایط فعلی صادرات منفعتی برای صادرکنندگانن ندارد و تنها هدف از صادرات حفظ مشتری و بازارهای صادراتی است اظهارداشت: پیشنهاد بخش خصوصی این است که قیمت پایه صادراتی در هر گروه و بخش باید بر مبنای نرخ فروش محصولات در بازارهای هدف انجام شود.
رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: هزینههای اضافهای بر تولید کنندگان و بخش تولید تحمیل شده که تفاوت قیمت کالای تولیدی با قیمتهای پایه صادراتی کالاها نیز موضوعی است که خسارت و ضررهایی را به صادرکنندگان ما وارد میکند.
فروغان ادامه داد: متاسفانه امروز دستگاههای دولتی آمار و تصویر واقعی از وضعیت اقتصاد را ارائه نمیدهند و همین امر موجب تصمیم گیریهای غیر واقعی و غیر منطقی در این حوزه میشود و این درحالی است که بخش خصوصی برای کمک به خودش بیان کننده واقعیتها بوده، اما گوش شنوایی وجود ندارد.
او با بیان اینکه انتظار ما به عنوان بخش خصوصی مشخص شدن قیمتهای واقعی پایه کالاهای صادراتی در هر بخشی بر اساس استدلال و واقعیتهای موجود است عنوان داشت: باید در هر گروه کالایی جلسات کارشناسی برای تعیین قیمت پایه واقعی کالاهای صادراتی با حضور نمایندگان بخش خصوصی و دولتی برگزار شود و در تعیین قیمت پایه کالاهای صادراتی باید حداقل قیمت لحاظ شود تا در برگشت ارز مشکل ایجاد نشود.
فروغان با تاکید بر اینکه تنها راه تولیدکنندگان ما صادرات است لذا باید باید به روند صادرات در کشور تسهیل و چرخه صادرات قطع نشود تصریح کرد: امسال تاکنون نه تنها موانع در مسیر تولید، کم نشده بلکه بیشتر هم شده است و هزینه این عملکردها بر خانوار و عموم مردم تحمیل میشود.
در ادامه این جلسه هادی حنایی دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس نیز با اشاره به مشکلات صادرات محصولات کشاورزی به ویژه میوه و تره بار استان به کشور قطر گفت: سال ۹۹ فرصت خوبی برای افزایش صادرات محصولات کشاورزی استان فارس بود، اما عملکرد بانک مرکزی و دستور العملها و سیاست گذاریهای غلط در حوزه صادرات کشور موجب شد نتوانیم صادرات مناسبی داشته باشیم.
او افزود: با توجه به افزایش قیمتها در حوزه کشاورزی، امسال سال سختی برای کشاورزان و تولید محصولات کشاورزی از جمله میوه و تره بار در استان خواهد بود که پیامد این مهم در صادرات محصولات کشاورزی فارس نیز پیش بینی خواهد شد.
حنایی با اشاره به صادرات در سالجاری اظهار داشت: صادرات نیاز به حمایت دارد و در سالجاری احیا صندوق توسعه صادرات در استان برای حمایت از صادرات یک نیاز اساسی است و همچنین باید بر روی مزیتها و بازارهای صادراتی استان سرمایه گذاری و تقویت شود.
او اضافه کرد: کشور قطر یکی از بازارهای مهم و مناسب صادرات محصولات کشاورزی استان فارس است که باید برنامه ریزی شود که بتوانیم فرصتهای اقتصادیمان را حفظ و از ان به بهترین نحو استفاده کنیم.
این جلسه با دو دستور جلسه بررسی قیمتهای پایه صادراتی محصولات لبنی استان و بررسی مشکلات اتحادیه صادر کنندگان و واردکنندگان میوه و تره بار به کشور قطر برگزار و حاضران به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
انتهای پیام/