به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، «کاکولی پزان» یا «کاکولی پزون» یکی از سنتهای قدیمی چهارمحال و بختیاری است که در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان و شبهای قدر، بویژه در شب بیست و هفتم در بیشتر نقاط استان انجام میشود.
در آستانه این شب، برخی خانوادهها با توجه به بضاعت مالی و با نیت برآورده شدن حاجت و استجابت دعا، به پخت و نذر کاکولی میپردازند و این نذر را هنگام افطار در بین همسایگان، مردم روزه دار و همچنین احیا کنندگان شب قدر توزیع میکنند.
بیشتر بخوانید
کاکولی نوعی نان است که خمیر آن از آرد شیر، آب و انواع خشکبار مانند گردو، کشمش و بادام تهیه و بر روی آن، کنجد، زیره، زرده تخم مرغ، گل رنگ، زعفران و گیاهان معطر افزوده میشود.
نان کاکولی بسیار مغذی و متناسب با اقلیم کوهستانی است که موجب تقویت و تجدید قوای جسمانی روزه داران میگردد.
در شهرکرد (مرکز استان) افرادی که کاکولی پختهاند، آنها را در صحن مطهر امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون (س) در بین زائران، رهگذران و نمازگزاران روزه دار پخش میکنند.
فرخ شهر از شهرهای چهارمحال و بختیاری است که کاکولی پزان در آن رایج است.
پخت و توزیع کاکولی در شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان، اولاً، چون از شبهای قدر و شب نزول قرآن است و اطعام و توزیع نذورات بین روزه داران و نیازمندان دارای فضیلت میباشد و همچنین به شکرانه اینکه خانوادهها به خوبی و سلامتی ماه روزه را با عبادت به روزهای پایانی رساندهاند، انجام میشود.
انتهای پیام/ف