به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، احسان مصطفوی مدیر پروژه کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن کرونای کوبا و ایران در بابل با بیان اینکه واکسن کرونا انستیتو پاستور تاکنون به ۱۲ هزار نفر تزریق شده و طی دو هفته آتی نیز ۱۲ هزار نفر دیگر مورد تزریق واکسن نما قرار خواهند گرفت، گفت: امیدواریم این کاندیدای واکسن با موفقیت مسیر خود را در مرحله فاز سوم بالینی طی کرده و در مرحله واکسیناسیون عمومی کشور قرار بگیرد.
او افزود: با مشخص شدن نتایج کارآزمایی بالینی فاز سوم خوشبین هستیم بتوانیم ظرفیت تولید کشور را روز به روز افزایش دهیم و بر این اساس بتوانیم پاسخگوی نیاز کشور هم با واکسنهای تولید داخل و هم با واکسنهایی که وارد میشوند باشیم.
مدیر پروژه کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن کرونا ایران و کوبا گفت: اگرچه جهشهای ویروس کرونا دغدغه جدی در کنترل کرونا محسوب میشود، ولی خوشبختانه جهشها بطور جدی روی اثربخشی واکسنها تأثیر نداشتهاند.
او افزود: بالاخره ذات جهش این است که جزء کوچک ویروس را دچار تغییر میکند ولی لزوماً این گونه نیست که اثرات واکسن را از بین ببرد.
مدیر پروژه کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن کرونای ایران و کوبا گفت: اخیراً کشور کوبا گزارشهایی منتشر کرده که گویای این است خوشبختانه این واکسن را در برابر جهشهای شناخته شده مورد بررسی قرار دادند و مشاهده کردند واکسن در برابر جهشهای ویروس همچنان ایمنیزایی خودش را حفظ میکند.
او افزود: کوبا یکی از کشورهای پیشرفته در بحث واکسن سازی بوده و در گذشته همکاریهای خوبی با ایران داشته است و در حال حاضر نیز انستیتو پاستور ایران با شرط انتقال تکنولوژی ساخت واکسن با این کشور شروع به همکاری کرده است.
مصطفوی گفت: انستیتو پاستور ایران در صد سال اخیر توانسته است در کنترل بسیاری از بیماریها نظیر آبله، وبا، طاعون، حصبه، هاری و سل، اقدامات خوبی را رقم بزند و حال در بحث کرونا نیز با تبدیل این محدودیت به فرصت، برگ زرین دیگری را در تاریخ آن ثبت کرد.
او افزود: انستیتو پاستور ایران از همان اوایل شیوع پاندمی در تلاش بود به ادامه رسالت خود در خدمترسانی برای سلامت مردم بپردازد. یکی از این خدمات تشکیل شبکه آزمایشگاهی تشخیصی کرونا بود که با محوریت انستیتو پاستور ایران و همکاری و مساعدت وزارت بهداشت دنبال شد به طوری که در حال حاضر حدود ۴۰۰ آزمایشگاه تشخیصی کرونا در سطح کشور داریم.
مدیر پروژه کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن کرونای ایران و کوبا با اشاره به اینکه پذیرش دانشگاه علوم پزشکی بابل در انجام این تجربه ستودنی است، گفت: این انستیتو توانست با یک کار شبانه روزی در هشت شهر از کشور در نقاط مکانی مختلف این طرح با اهمیت ملی و بین المللی را انجام دهد.
انتهای پیام/س