به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، مقامهای ارشد سابق آمریکایی در بیانیهای از «آنتونی بلینکن» وزیر امورخارجه آمریکا، و «لوید آستین» وزیر دفاع این کشور، خواستند تا از نیروهای افغانستانی که در استخدام آمریکا بودند حمایت کنند.
آنها در این بیانیه خواستار ارائه ویزا به شهروندانی از افغانستان شدند که برای آمریکا کار میکردند. آنها افزودند: «تاریخ آمریکا مملو از زمانهاییست که قادر به شناسایی و مقابله با عواقب وحشتناکی نبودیم که احتمال داشت با آن مواجه شویم. برخی افراد در کنار ما ایستادند و به ما کمک رسانی کردند.»
در این نامه همچنین آمده است: «از نظراخلاقی این بار باید بیشتر از قبل اقداماتی انجام دهیم.»
این نامه از سوی ۱۰۰ مقام سابق ارشد آمریکا امضا شده و برخی مقامهایی که در حوزه سیاست آمریکا در قبال افغانستان در طول ۲۰ سال حضور این کشور در کابل کار کردند نیز آن را امضا کردند.
در این میان سفیر سابق آمریکا در افغانستان نیز از دولت «جو بایدن» خواست تا روند اعطای ویزای ویژه به افغانستانیهایی که برای آمریکا خدمت کردهاند را تسریع کند.
همچنین در این نامه آمده است: «درحال حاضر بیش ۱۸ هزار افغانستانی در انتظار ویزا هستند و خواستار انجام روند این پروندهها پیش از خروج کامل نیروهای آمریکا از افغانستان شدهاند.»
ماه گذشته آمریکا مرحله نهایی خروج نیروهای خود و نیروهای ناتو از افغانستان را آغاز کرد و قصد دارد خاک این کشور را تا پایان تابستان ترک کند. حدود ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ نظامی آمریکایی و حدود ۷ هزار نیروی ناتو (در افغانستان) باقی میمانند.
ارتش آمریکا در هفتههای اخیر تجهیزاتی را با هواپیماهای غولپیکر سی- ۱۷ منتقل کرده است. همچنین آمریکا اکنون در حال سرعت دادن به کار تصمیمگیری در این باره است که چه چیزهایی باید به آمریکا منتقل شوند، به نیروهای امنیتی افغانستان تحویل داده شوند و یا بهصورت وسایل مستهلک در بازارهای افغانستان به فروش برسند.
بهدنبال این تصمیم آمریکا تاکنون برخی کشورها از خروج نیروهای خود از افغانستان خبر دادهاند. بهطور مثال، «اسکات موریسون» نخستوزیر استرالیا، از تصمیم این کشور برای خروج نیروهای این کشور از افغانستان خبر داد و اعلام کرد: «۸۰ نیروی باقی مانده این کشور تا پایان ماه سپتامبر (مهر) از افغانستان خارج خواهند شد.»
شب گذشته نیز ارتش هلند اعلام کرد نیروهای خود را تا ماه ژوئیه (تیر) از افغانستان خارج خواهد کرد. آمارهای جهانی و آمار سازمان ملل نشان میدهد در ۲۰ سال جنگ در افغانستان بالغبر ۱۰۰ هزار افغان جان خود را از دست دادهاند.
انتهای پیام/