باغبانی دبیر انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش ۳۰ درصدی مصرف قارچ خبر داد و گفت: با شروع کرونا صنف قارچ همانند سایر صنوف در معرض آسیب بود که با فرهنگ سازی و افزایش سرانه مصرف از زیان تولیدکننده جلوگیری شد.
وی افزود: با توجه به خواص این محصول، سرانه مصرف قارچ با شروع کرونا ۳۰ درصد افزایش یافت.
باغبانی ادامه داد: طی یکسال گذشته با محدودیت تردد و کاهش ساعات کاری رستوران ها آسیب جدی به این صنعت وارد شد که تعطیلی یک ماه اخیر هم مزید بر علت شد تا قیمت قارچ در میادین و مراکز عمده پایین بیاد.
این مقام مسئول درباره آینده بازار قارچ بیان کرد: با توجه به پایان ماه مبارک رمضان و روند نزولی پیک چهارم کرونا پیش بینی می شود که با ازدیاد تقاضا تاحدودی فروش افزایش یابد.
دبیر انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی قیمت فروش هر کیلو قارچ درب کارخانه را ۲۰ هزار تا ۲۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: این محصول با احتساب ۲۵ درصد سود در فروشگاه و مغازه های سطح شهر باید عرضه شود.
وی افزود: با ازدیاد تقاضا و آغاز صادرات این احتمال وجود دارد که با یکسان سازی میزان عرضه و تقاضا به قیمت واقعی محصول برسیم.
باغبانی با بیان اینکه قیمت کلش گندم در نرخ تمام شده تولید تاثیر بسزایی دارد، گفت: با توجه به آنکه قیمت واقعی کلش گندم نامشخص است، از این رو تازمانیکه که قیمت کلش مشخص نشود، نمی توان برآورد دقیقی از نرخ تمام شده تولید داشت.
این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت صادرات بیان کرد: طبق روال همه ساله در ۶ ماهه نخست سال با گرم شدن هوا مصرف قارچ کاهش می یابد، اما به طور کلی از ابتدای امسال به دلیل مشکلات ناشی از مبادلات ارزی، صادراتی به بازارهای هدف نداشتیم که مجدد در هفته اخیر صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق آغاز شده است.
وی در پایان از تولید روزانه ۴۷۰ تا ۴۸۰ تن قارچ خبر داد و گفت: با توجه به صدور پروانه های جدید بهره برداری پیش بینی می شود که تا تولید قارچ به ۱۸۵ تا ۲۰۰ هزار تن برسد.
انتهای پیام/