به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، علی اکبر کریمی، رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان مرکزی در نشست با اصحاب رسانه استان گفت: از ۸۷۲ نفر داوطلب شوراهای شهرهای استان مرکزی که پرونده هایشان برای بررسی صلاحیت به هیئت نظارت ارسال شد ۱۱.۸ درصد صلاحیتشان احراز نشد و رد شدند که نسبت به عدد کل اندک هستند.
کریمی افزود: ۲۰ درصد ردصلاحیت شدهها که حدود ۲.۴ درصد از کل داوطلبان هستند از جناح خاص میباشند که با نگاه غیر سیاسی رد شده اند و برخی اظهار نظرها در بزرگنمایی رد صلاحیت شدهها و تاکید بر این رویه غلط صرفا برای فضاسازی سیاسی است.
او با اشاره به اینکه برخی رد صلاحیتها ممکن است برای نقص پرونده باشداضافه کرد: هیئتهای اجرایی طبق قانون وظیفه دارند بدون انعکاس رسانهای پرونده داوطلبان را به هیئت نظارت ارجاع دهند و حق حق ارائه آمار و اظهار نظر ندارند.
رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان مرکزی بیان کرد: هستند کسانی که طبق قانون به خاطر مشکل امنیتی و محکومیت سیاسی و رد شده اند بیان کرد: این افراد تعداشان از عدد انگشتان دو دست هم کمترند.
او با بیان اینکه داوطلبان رد صلاحیت شده شوراهای اسلامی استان مرکزی یک دوره دیگر فرصت اعتراض دارند و از تاریخ ابلاغ نتایج ۴ روز فرصت دارند اعتراضشان را ثبت کنندادامه داد: داوطلبان رد صلاحیت شده شوراهای شهرهای استان مرکزی باید اعتراضشان را به هیئت مرکزی انتخابات کشور اعلام کنند و داوطلبان روستاهای استان مرکزی هم در مرحله اول اعتراضشان را به بخشداریها اعلام کرده اند یک دوره دیگر فرصت اعتراضی دارند و میتوانند اعتراضشان را به هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان اعلام کنند.
کریمی با بیان اینکه هرکسی ابهام دارد میتواند مراجعه کند و ریز رد صلاحیتها را مشاهده کند تصریح کرد: رد صلاحیتها یک بخش ایجابی و بر اساس ماده ۳۰ و یک بخش سلبی و بر اساس ماده ۳۳ است.
او با ارائه آمار تفکیکی رد صلاحیت شدهها تصریح کرد: از بین رد صلاحیت شدگان یک درصد مشکل مدرک دارند ۱۰ درصد به دلیل موادمخدر رد شده اند، ۵ درصد محکومین مالی، ۹ درصد متجاهر به فسق، ۱.۵ درصد محکومین حد شرعی، ۴ درصدغصب اموال عمومی شامل اختلاسی و ... هستند ومحکومین سیاسی تعدادشان بسیار کم است.
رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان مرکزی با اشاره به کاهش ۲۵ درصدی ثبت نام داوطلبان شوراها در استان گفت: از بین شوراهای شهر از نظر حد نصاب داوطلبان شهر داود آباد لب مرزی و توره مشکل دارد و در روستاها هنوز مشخص نیست.
او با اشاره به اینکه عملکرد شوراهای فعلی در این کاهش تاثیر دارد افزود: این کاهش در روستاها مشهودتر است برای اینکه اعضای شوراهای روستایی باید از زندگی شخصیشان وقت بگذارند در حالیکه هزینه دارند دریافتی ندارند و این انگیزه را کاهش میدهد.
کریمی درباره انتخابات الکترونیکی هم گفت: انتخابات تمام الکترونیکی نخوتاهیم داشت، اما بخشی از انتخابات الکترونیکی است، شمارش نهایی هم الکترونیکی و این قابلیت را دارد که الکترونیکی منتشر شود، اما این کار فعلا اانجام نخواهد شد، چون در دورههای قبل در شهرهای پایلوت جواب نداد.
انتهای پیاََم / ج