به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، از زمانی که ویروس کرونا در کشور همه گیر شده برای اکثریت مان چالشهای متفاوتی را به همراه داشته است و همه ما پس از شنیدن نام این ویروس دچار استرس و اضطراب میشویم، اما در همین حال همه گیری این ویروس باعث شده حال جنگلهای شمال از جمله جنگلهای استان گلستان بهتر از قبل شود.
شاهد این ادعا رویشهایی است که در جنگلهای گلستان رخ داده است از جمله سبز شدن بذر بلوطهای کاشته شده در پارک جنگلی النگدره گرگان که در روز جهانی هوای پاک و در چندین مرحله توسط گروههای کوهنورد و طبیعت دوست کاشته شد.
عبدالرحیم لطفی مدیرکل منابع طبیعی گلستان در این باره میگوید: کاهش و توقف ورود افراد به جنگلهای استان گلستان در پی اجرای قوانین همهگیری کرونا باعث شده جنگلها فرصت بازیابی خود را پس از دههها پیدا کنند.
او افزود: بستر جنگلها در حال زایش و رویشهای جدید است و جالبتر آنکه نهالهایی که در روز درختکاری کاشته شده به خوبی رشد کرده اند و این زایش و رویش ناشی از توقف و کاهش حضور افراد و خودروهای آنها به جنگلهاست که پیش از این باعث کوبیدگی کف جنگل میشد.
تا کنون بارها و بارها کارشناسان منابع طبیعی و جنگلداری درباره خطر کوبیدگی خاک در جنگلهای گلستان هشدار داده اند.
کوبیدگی خاکهای جنگل نتیجه بهره برداری نامناسب و بی رویه از جنگل، تردد ماشین آلات و استفاده نابجای انسان است که بر حاصلخیزی خاک تاثیر میگذارد و با افزایش عمق خاک کوبیدگی نیز افزایش مییابد و این افزایش بیشتر در لایههای سطحی خاک قابل توجه است.
ناصری یکی از کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان هم پیش از این در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، گفته بود : در هنگام بارندگی کوبیدگی خاک منجر به ایجاد روان آب و خروج آن از جنگل میشود و آب درون خاک جذب نمیشود، در چنین شرایطی وقتی که بذر روی خاک قرار میگیرد رطوبت خود را از دست میدهد وتجدید حیات نخواهد کرد و دیگر نهالی که آینده جنگل راتشکیل بدهد وجود نخواهد داشت.
حال با این شرایط به نظر میرسد شاید بتوان از قوانین ضدکرونایی برای دیگر ایام سال و حفظ جنگلهای کشور این ذخیرههای تکرار نشدنی بهره گرفت.
انتهای پیام/ن