هادی قاسمی مدیرکل منابع طبیعی آذربایجانغربی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، با بیان اینکه ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی با قابلیت غبارخیزی در سال ۱۳۹۹ در استان در وضعیت بحرانی بودند، افزود: ۲۵۰ هزار هکتار از این اراضی به نیمه بحرانی تبدیل شدند و ۲۰۰ هزار هکتار هم از اراضی نیمه بحرانی در اثر قرق و اقدامات حفاظتی به اراضی عادی تبدیل شدند.
قاسمی تصریح کرد: تبدیل وضعیت اراضی در حالی صورت گرفته است که اراضی غبار خیز اطراف دریاچه ارومیه به شدت در معرض رسوب گذاری و فرسایش بادی بوده است.
او با بیان اینکه هفت اکیپ مسئولیت کنترل و نظارت بر چرای غیر مجاز و زودرس را برعهده دارند، ادامه داد: بازرسی اراضی به تعداد سه هزار و ۶۴۴ فقره پرونده در سال ۱۳۹۹ به مساحت سه هزار و ۳۰۰ هکتار تشکیل شد و از این میزان ۲ هزار و ۶۲۲ فقره پرونده با مساحت ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار خلع ید و بازپس گیری شده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ادامه داد: سال گذشته برای کنترل گرد و غبار در استان بیش از ۵۰ میلیارد ریال اعتبار صرف شده است.
قاسمی تاکید کرد: براساس اعلام مجامع تحقیقاتی و دانشگاهی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان توانسته است در راستای کنترل گرد و غبار ۱۰ برابر بیش از حد انتظار گرد و غبار را کنترل نماید.
او اضافه کرد: برای حفاظت و قرق اراضی در سال ۱۴۰۰ نیز بیش از ۸۶ نفر نیروی گشت یگان حفاظت و ۳۹ اکیپ گشت مراقبت داریم که در همه شهرستانها فعال هستند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بیان کرد: کارهای شاخصی، چون جلوگیری از چرای زودرس از جمله فعالیتهای این یگان بوده است و پروندههای متنوعی نیز در قالب ۷۰۰ فقره با بیش از ۱۰۰ هزار واحد دامی غیر مجاز و ۶۵۰ پرونده با مساحت افزون بر ۹۰۰ هکتار به مراجع قضایی تحویل شده است.
انتهای پیام/گ