رئیس شورای شهر شیراز، بررسی صرفه و صلاح شهر در اجرای پروژه بزرگراه شهید سلیمانی را یکی از مورد‌هایی عنوان کرد که باید مقصران در خصوص آن به مردم توضیح دهند، چرا که بابت اجرای این طرح بخشی از طبیعت آسیب دیده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سید عبدالرزاق موسوی در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی شورای شهر شیراز گفت: در روز‌های اخیر مشکلی در بزرگراه شهید سلیمانی پیش آمد و ما باید در این باره به مردم توضیح دهیم، چرا که مردم حق دارند بدانند.

او با بیان اینکه دانستن خود یکی از حق‌های بنیادین حقوق شهروندی است، افزود: سامانه شفافیت و سامانه مدیریت اطلاعات پروژه یکی از بستر‌های تحقق حق دانستن هستند.

رئیس شورای شهر شیراز با بیان اینکه مقرر شده که جلسه آینده رئیس کمیسیون هوشمند سازی گزارش دقیقی از عملکرد مدیران را در موضوع سامانه شفافیت در صحن قرائت کند، عنوان کرد: مردم باید بدانند، آیا شورا و شهرداری صرفه و صلاح شهر و مردم را رعایت کرده‌اند یا خیر؟

موسوی در بخش دیگری از نطق خود با بیان اینکه در موضوع نیروی انسانی، متاسفانه ما نتوانستیم ساماندهی خوبی انجام دهیم، گفت: اگر چه دو کار مهم انجام شد. اول، تصویب طرح جامع نیروی انسانی و دوم جلوگیری از ورود نیرو‌های مازاد به شهرداری به شیوه گذشته.

او اظهار کرد: متاسفانه حدود ۸۰ درصد درآمد نقدی شهرداری صرف پرداخت حقوق و دستمزد می‌شود. درآمد نقدی ما از محل اخذ عوارض است در حالی‌که بخش عمده آن باید صرف پرداخت حقوق و دستمزد شود، این مصداق عدم رعایت صرفه و صلاح شهر و مردم است.

رئیس شورای شهر شیراز ادامه داد: برابر با قانون اساسی دولت موظف است برای همه امکان اشتغال و کار و شرایط مساوی را برای احراز مشاغل ایجاد کند البته برخورداری از خدمات تأمین اجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، از کار افتادگی و بی سرپرستی را هم از وظایف دولت محسوب می‌شود؛ بنابراین مسؤولیت اشتغال با دولت است.

موسوی اظهار کرد: ما کارگرانی در شهرداری داریم که در ماه حدود دو میلیون و پانصد هزار تومان حقوق می‌گیرند. از طرفی با نیروی مازاد فراوان و پست‌های بلاتصدی روبرو هستیم. تکلیف این‌ها را چه کسی باید روشن کند؟ در موضوع نیروی انسانی واقعاً صرفه و صلاح شهر نادیده گرفته شده است.

او اضافه کرد: پرداخت ماهیانه ۱۴۰ میلیارد تومان حقوق و دستمزد نگران کننده است. واقعا باید شهرداری را از این وضعیت نجات داد، ما هم کاری نمی‌توانیم انجام دهیم. هر چه تلاش کردیم، نشد! مجلس، دولت، وزارت کشور، استانداری و آنان که نیروی بدون مجوز وارد کرده‌اند، متولی نیروی انسانی و حقوق و دستمزد در شهرداری است.

رئیس شورای شهر شیراز با طرح سوالی مبنی بر اینکه نیرو‌هایی که بدون مجوز وارد شهرداری شده‌اند، با معرفی چه کسانی آمده‌اند؟ خواستار اعلام وابستگی آنان شد و گفت: قبلاً هم گفتم این بی عدالتی است. هزاران جوان بیکار و نیازمند داریم، آنان چه گناهی کرده‌اند؟ مگر شهرداری ملک شخصی است؟ متاسفانه اجرای قانون هم گزینشی شده و بدترین نوع تبعیض، تبعیض در اجرای قانون است.

موسوی عنوان کرد: از ساماندهی نیروی انسانی شهرداری منافع چه کسانی تهدید می‌شود؟ تنها و تنها راه مبارزه با تبعیض و فساد شفافیت و افزایش نظارت همگانی است.

او همچنین گفت: در موضوع کارخانه سیمان، چندین سال است حقوق و سلامتی مردم تضییع و تهدید می‌شود، اما با وجود اینکه مصوبه هم وجود دارد، به خارج از شهر منتقل نمی‌شود. مسئولین کارخانه آمده‌اند، می‌گویند اجازه دهید از سال ۱۴۰۱ شروع کنیم و ظرف سه سال کارخانه را خارج می‌کنیم. از آن طرف هم می‌گویند اگر فعالیت ادامه یابد، ظرف چهار سال از کار می‌افتد!

رئیس شورای شهر شیراز با بیان اینکه چرا این قدر به حقوق مردم و منافع عمومی بی توجه هستیم؟ گفت: هر وقت موضوع این کارخانه مطرح شده، گفته شد، پانصد نفر کارگر بیکار می‌شوند. خب، برای این کارگران دولت فکری کند. مردم چه گناهی دارند؟

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.