به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، صادق رمضانزاده معاون اداره کل مدیریت بحران خراسان شمالی اظهار داشت: هم اکنون تنها در برخی مسیرهای خط انتقال آب کرنخ به شهرستانهای گرمه و جاجرم قطعی وجود دارد که این وضعیت موجب افت فشار آب در شماری از روستاها شده است.
او گفت: این مشکل هم با تلاش گروههای آبرسانی شرکت آب و فاضلاب تا چند ساعت آینده بطور کامل برطرف خواهد شد.
او افزود: هنوز برآوردی از میزان خسارت وارده به شبکههای آب، برق و گاز مناطق زلزله زده و تعداد روستاهایی که از این بابت دچار مشکل شده اند، وجود ندارد.
وی گفت: تمامی تیمهای عملیاتی با توجه به وقوع پسلزرههای مکرر در حالت آمادهباش هستند تا در صورت وقوع هر گونه حادثه امدادرسانی کنند.
سرپرست فرمانداری شهرستان جاجرم گفت: زلزله بامداد امروز به ۹۵۶ واحد مسکونی در ۳۱ شهر و روستا در این شهرستان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد خسارت وارد کرد که بیشترین خسارتها نیز ترک خوردگی واحدهای مسکونی است.
مصطفی حاجی زاده اظهارداشت: ۴۶ واحد مسکونی خسارت دیده ناشی از زلزله به طور کامل تخریب شد که نیاز به بازسازی و نوسازی دارد و برای اسکان زلزله زدگان نیز جمعیت هلال احمر ۶۶ دستگاه چادر در بین خسارت دیدگان ناشی از این حوادث توزیع کرد.
به گفته وی بیشترین خسارت ناشی از زلزله در این شهرستان مربوط به دو شهر سنخواست و شوقان و ۲۷ روستای شهرستان جاجرم در جنوبغربی استان خراسان شمالی است.
سرپرست فرماندار شهرستان جاجرم در مورد اتصال آب، برق و گاز و تلفن در مناطق خسارت دیده این شهرستان نیز گفت: در شرایط فعلی برق و گاز تمام خانههای شهرها و روستاهای خسارت دیده ناشی از زلزله وصل است.
حاجی زاده اظهارداشت: آب مناطق زلزله زده به دلیل قطع شبکه انتقال آب کرنخ به گرمه و جاجرم دچار مشکل شد که براساس اعلام شرکت آب و فاضلاب نیروهای این شرکت در حال مرمت شبکه انتقال هستند و پیش بینی میشود که آب این مناطق نیز حداکثر تا ۲۴ ساعت آینده وصل شود.
وی اضافه کرد: هم اکنون آب مناطق سیلزده از طریق تانکر و سایر امکانات در حال تامین است و مشکلی خاصی وجود ندارد و امیدواریم که با اتصال شبکه انتقال این مشکل نیز برطرف شود.
او با اشاره به توزیع چادر در بین زلزله زدگان شهرستان جاجرم خاطرنشان کرد: هماهنگی لازم برای توزیع غذای گرم در مناطق زلزله زده نیز هماهنگی لازم با دستگاههای مرتبط انجام شد.
تخریب ۶۰ واحد مسکونی در گرمه
معاون فرماندار شهرستان گرمه نیز در این نشست گفت: براثر زلزله بامداد امروز در مجموع به ۱۵۲ واحد مسکونی در مناطق شهری و روستایی این شهرستان خسارت وارد شد که حدود ۶۰ واحد مسکونی در این شهرستان به طور کامل تخریب شد که نیاز به بازسازی و نوسازی دارد.
مجتبی ملکی افزود:تاکنون برای اسکان موقت زلزله زدگان ۱۸۳ تخته چادر در اختیار زلزله زدگان قرار گرفت و برای سایر خدمات به این خسارت دیدگان نیز هماهنگی لازم انجام شده است.
زمین لرزهای به بزرگی ۵.۵ ریشتری ساعت ۳.۳۴ دقیقه بامداد امروز دوشنبه مناطقی از جنوب خراسان شمالی و شهر سنخواست و روستاهای اطراف را لرزاند و با گذشت حدود پنج ساعت از نخستین زمین لرزه، ۲ زمین لرزه ۵.۴ و ۴.۲ ریشتری دیگر در بخشهای سنخواست و شوقان در شهرستان جاجرم به ثبت رسید
براساس گزارش مرکز لرزه نگاری کشور وابسته به موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران، از زمان وقوع زلزله ۵.۵ ریشتری بامداد امروز تاکنون ۲۳ پس لرزه با بزرگی ۲.۵ تا بیش از چهار ریشتر شهرستانهای گرمه و جاجرم خراسان شمالی را لرزانده است.
وقوع پس لرزهها در خراسان شمالی به خصوص شهر سنخواست کانون اصلی زمین لرزه موجب شد تا مردم برخی از مناطق شهرستانهای گرمه و جاجرم از ترس زلزله منازل خود را ترک کردند و به خیابانها و پارکهای شهری پناه آوردند.
استان خراسان شمالی از دیدگاه لرزه زمین ساختی در زون کپه داغ قرار دارد که در این زون گسلهای فعال و مهمی وجود دارد، این گسلها برخی مواقع با حرکاتی که انجام میدهند موجب وقوع زمین لرزههای مخرب میشوند.
مهمترین گسلهای خراسان شمالی گسل اسفراین است که این گسل با درازای حدود ۱۷۰ کیلومتر و راستای شمال باختری- جنوب خاوری واقع شده که از حاشیه شمال خاوری شهر اسفراین گذر میکند.
گسل باغان- گرماب نیز گسلی است با درازای ۵۵ تا۵۰ کیلومتر و راستای شمال، شمال باختری – جنوب، جنوب خاوری واقع است.
براساس آمارهای موجود در سده اخیر ۱۳ زمین لرزه با قدرت بیش از ۵.۵ ریشتر در خراسان شمالی رخ داده است.
زمین لرزهای با قدرت ۶.۲ درجه ریشتر بهمن سال ۱۳۷۵ و زلزله ۵.۷ ریشتری اردیبهشت ماه سال ۹۶ در بجنورد و مانه و سملقان، خسارات جانی و مالی در پی داشت.
انتهای پیام/ف