به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، تجرد و تجرد قطعی واژههایی هستند که این روزها بیش از همیشه به گوش میخورند، واژهای که آینده دختران و پسران جوان کشور را تحت تاثیر قرار دادهاند. عدهای از جوانان مشکلات اقتصادی را عمدهترین و اصلیترین مانع برای ازدواج میدانند، مشکلی که ترجیح میدهند به جای حل آن، به تنهایی و مجرد بودن فکر کنند، موضوعی که نه تنها آسیبهای فردی زیادی میتواند به همراه داشته باشد، بلکه برای کشور نیز آسیبهای زیادی دارد که در ادامه این گزارش به آنها اشاره خواهیم کرد.
بر اساس آماری که مرکز پژوهشهای جمعیت شناسی کشور منتشر کرده است، در حال حاضر ۳۵ درصد جمعیت جوان کشور مجرد یا هرگز ازدواج نکردهاند و ۱.۲ درصد بدون همسر در اثر طلاق و یک درصد بدون همسر در اثر فوت هستند.
علی رضایی کارشناس جمعیت در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره این موضوع که چند درصد از جوانان کشور ازدواج نکرده اند، اظهار کرد: ۱۴ میلیون نفر از جمعیت جوان کشور مجرد هستند، جوانانی که تعداد زیادی از آنها به فکر تجرد قطعی بوده و تمایلی به ازدواج تا پایان زندگی ندارند.
او با اشاره به اینکه بیشتر جوانان متولدین دهه ۷۰ مجرد هستند، گفت: متاسفانه به دلیل شرایط اقتصادی و اجرایی نکردن سیاستهای جمعیتی تعداد زیادی از متولدین دهه ۷۰ به ازدواج فکر نخواهند کرد و این موضوع میتواند اثرات مخربی برای آینده کشور و جمعیت داشته باشد.
این کارشناس جمعیت تصریح کرد: عدم تمایل جوانان به ازدواج مساوی است با کاهش نرخ زادآوری و در نهایت کاهش جمعیت و افزایش جمعیت سالمندی؛ این موضوعی است که اگر برای رفع آن راه حلهایی اتخاذ نشود به بحران جمعیتی تبدیل خواهد شد.
رضایی در پاسخ به اینکه تجرد با تجرد قطعی چه تفاوتی دارد، گفت: دختران و پسران هنگامی که به بالای ۴۰ سال میرسند، دیگر به ازدواج فکر نخواهند کرد، به این امر تجرد قطعی گفته خواهد شد.
او ادامه داد: طبق آمارهای بررسی شده حدود ۵ درصد از زنان و ۴ درصد از مردان در کشور به تجرد قطعی رسیده اند.
این کارشناس جمعیت عنوان کرد: در تمامی گروههای سنی به دلیل تاخیر در ازدواج، سن مجردی افزایش پیدا میکند و این تاخیر باعث میشود زنان شانس ازدواجشان را از دست بدهند.
سارا نظری روانشناس و مشاوره خانواده نیز درباره تمایل جوانان به تجرد، در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: تجردگرایی در بین جوانان به عوامل اجتماعی و فردی متعددی بستگی دارد، یکی از این عوامل فردی روحیه فردگرایی در جوانان است که سبب افزایش آمار جوانان شده است.
او در ادامه بیان کرد: رواج تصور نادرست به خطر افتادن استقلال شخصی دختر و پسر و محدود شدن و از دست دادن آزادی عمل در زندگی مشترک، از جمله خرده فرهنگهایی است که در سالهای گذشته در میان جوانان نفوذ کرده است.
این مشاوره خانواده تصریح کرد: همچنین یکی از عمدهترین عوامل اجتماعی که مانع ازدواج جوانان شده است، مشکلات اقتصادی است، تعداد زیادی از جوانان وقتی در این باره با آنها صحبت میکنید، تمایل به ازدواج دارند، اما به گفته خودشان مسکن و شرایط مناسبی برای تشکیل یک خانواده را ندارد.
نظری افزود: بدون شک اگر مشکلات اقتصادی و اشتغال برای جوانان حل شود و دولت آنها را حمایت کند، بدون شک تمایل جوانان به ازدواج بیشتر خواهد شد.
او با اشاره به سایر عواملی که مانع ازدواج جوانان است، عنوان کرد: مصرف گرایی، تجمل گرایی، افزایش انتظارها و خواستهها، گسترش تشریفات ازدواج و جهیزیه و بسیاری از موارد مادی و فرهنگی دیگر در کنار نبود اطمینان به آینده شغلی از جمله موانع و مشکلهای زیادی هستند که بر کاهش آمار ازدواج تاثیر دارند.
فرشته سادات شجاعى روانشناس و درمانگر خانواده در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت مجرد ماندن و ترس از ازدواج، گفت: ترسهای تجرد شامل؛ ترس از اینکه خانواده یا اجتماع مرا طرد کنند، ترس از تنهایی و تنها ماندن تا پایان عمر، ترس از اداره کردن مالی زندگی، ترس از اینکه اطرافیان برچسبهایی به من بزنند، ترس از سربار بودن، ترس از اینکه مزاحم ازدواج خواهر یا برادرهای بعدی ام باشم، ترس از کم شدن معاشرتها و از دست دادن محبوبیت است.
این روانشناس با بیان اینکه افراد متاهل همیشه تصور میکنند که مرغ همسایه غاز است. افرادی که روابط زناشویی خوبی ندارند همیشه در حسرت آزادی دوران تجرد هستند، خاطرنشان کرد: آنها از مشکلات و نابسامانیهای مجرد بودن آگاهی ندارند و فکر میکنند اگر مجرد بودند وضعیت بهتری داشتند. شاید هم حق با آنها باشد، اما آنچه که اهمیت دارد این است که در انتخاب خود نه باید تعجیل کنیم و نه تعلل. اگر بدانیم که از زندگی چه میخواهیم و برای ازدواج با فکر باز و منطق خوب تصمیم بگیریم هیچ وقت از کار خود پشیمان نخواهیم شد.
همچنین حسن اکبرزاده روانشناس و مشاور در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه تحصیلات دانشگاهی سهل الوصول باعث بالا رفتن انتظارات افراد در ازدواج میشود، اظهار کرد: به دنبال تحصیلات، احتمال اشتغال و به تبع آن استقلال مالی به ویژه برای دختران بالا میرود و از طرفی افراد از مسئولیتهای خاص مسیر متأهلی، گریزان هستند.
این روانشناس افزود: در واقع به صورت کلی دو دلیل اصلی برای بالا رفتن سن ازدواج و به تبع آن تجرد افراد وجود دارد، یکی مشکلات زیاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و دوم انتخاب یک سری از افراد برای دیر ازدواج کردن یا ازدواج نکردن که گزینه دوم به دنبال مورد اول صورت میگیرد.
اکبرزاده روانشناس عنوان کرد: از جمله آسیبهای ازدواج نکردن افراد میتوان به اضطراب تنهایی، اعتماد به نفس پایین، امید به زندگی پایین، افسردگی ناشی از تنها ماندن، افت انگیزش، شاد نبودن، احساس پوچی، از دست دادن زایندگی و شادابی، رکود، رخوت، احساس ناتوانی، فاصله گرفتن از خانواده و جامعه، عدم فرزندآوری اشاره کرد.
برای یافتن پاسخ صحیحتر و نزدیکتر به واقعیت درباره عدم تمایل تعداد قابل توجهی از زوجهای جوان به ازدواج، با تعدادی از آنها گفتوگو کردیم.
زهرا جوانی ۳۲ ساله است که تمایلی به ازدواج ندارد، به گفته خودش او در یک خانواده مرفه با شرایط اقتصادی مناسب زندگی میکند و هیچ کمبودی تا به امروز نداشته است، او میگوید: من به شخصه تحمل زندگی با فردی را که شرایط اقتصادی خوبی ندارد، ندارم، بنابراین ترجیح میدهم که ازدواج نکنم تا فرد متناسبی را پیدا کنم.
گفتههای زهرا نشان از روحیه تجمل گرایی در او دارد، او جوانی است که به گفته خودش نمیتواند در ابتدای زندگی مشترک هیچ مشکلی را تحمل کند و یا حتی ممکن است با بروز کوچکترین مشکلی از زندگی مشترک آزرده خاطر شود.
علی یکی دیگر از جوانان مجردی است که تا به امروز که ۳۵ سال سن دارد، نتوانسته است ازدواج کند، از او علت این موضوع را پرسیدم و گفت: بنده به شخصه دوست دارم ازدواج کنم و به نظرم همه جوانان دوست دارند ازدواج کنند، اما متاسفانه شرایط اقتصادی مانع این امر شده است، علاوه بر این تعداد زیادی از دخترهای امروزی این تفکر را دارند که از همان ابتدا باید همه چیز از جمله خانه، ماشین و درآمد عالی مهیا باشد، همین تفکر غلط سبب شده که نه تنها من بلکه تعداد زیادی از همسالان من مجرد هستیم.
سهیل نیز جوانی ۲۹ ساله است، شرایط اقتصادی او برای شروع یک زندگی معمولی مهیاست، اما او برای ازدواج نکردن خود دلیل دیگری به غیر از شرایط اقتصادی دارد، او در این باره گفت: به نظرم ازدواج برای من هنوز زود است، شاید هم فرد مناسبی را انتخاب نکردم، واقعیتش این است که من از آغاز شروع زندگی مشترک با توجه به افزایش آمار طلاق ترس زیادی دارم، بنابرهمین ترجیح میدهم تنها زندگی کنم.
هزاران جوان دیگر همچون سهیل، زهرا و علی هستند که در سن ازدواج قرار دارند، اما هر کدام به دلایل و گاهی اوقات بهانههای خاصی به ازدواج فکر نمیکنند، بنابراین تجرد و تجرد قطعی امری است که نیاز است تا دولت و نهادهای حمایتی از جوانان این موضوع را ریشه یابی کنند، تا امر ازدواج برای جوانان تسهیل شود.
بیشتر بخوانید: متاهلها نسبت به مجردها از سلامت روانی بیشتری برخوردارند
انتهای پیام/
ولی اطرافیانم میگن که شرایط ازدواج رو دارم و می تونم اقدام کنم و گاهی اصرار هم می کنند
با همه اینها
تجردگرایی رو دوست دارم
مجردی رو خیلی دوست دارم
تنهایی و تجردم رو خیلی دوست دارم
به تنهایی و تجردم خیلی احترام می ذارم
خوشم نمیاد یکی دیگه مدام آویزونم باشه
20 سال دیگه این مملکت درست نمیشه
جوون های الان هم به فکر بدبختی هاتون توی پیری باشید
بگو یه سایت طراحی کنند
بیکارها رو شناسایی کنند
بی مسکن ها رو شناسایی کنند
فقط گفتید؛
بیا رای بده
بچه بزا
طرف کار نداره، مسکن نداره، زن نداره، اینقدر حرف نزنید
کار کنید از ما که گذشت به فکر این دهه 80،90 برسید
الان بعضیا میگن انتظاراتت زیاده. نه اقا! تنها چیزی که میخوام اینه که وقتی تو جلسه خواستگاری میگن شما به عنوان یه دکتر چی داری بتونم بگم یه کم پس انداز و یه پراید!
این وضع منه...
حالا جوونای دیگه که نه شغل دارن نه درامد نه پدر پولدار چیکار کنن...
خانم ها دارن با سرعت توی مسیر بیراهه میرن و بعضا مثلا شما خوشحالن که سرعت گرفتن ولی حواستون باشه چون یه جایی میرید که خودتون نمیدونید
حرف های شما جملات غلطی هست که قشنگ بیان شده
مهم سرعت گرفت نیست مهم توی مسیر رفتنه.
الان کشور های غربی به این نتیجه رسیدن که کار کردن زن باعث از بین رفتن روابط خوانوادگی و تحکیم خانواده میشه دارن تلاش میکنن تا این وضعشون رو درست کنن ولی ما کورکورانه داریم فقط تقلید میکنیم.عین یه بچه
شما بحث اشتغال و امنیت خانواده رو حل کن ببین مردم ازدواج میکنن یا نه بعد از تجردگرایی بگو
همیشه باید استثناها رو نگاه کنید که حرف خودتونو ثابت کنید که موضوع ربطی به اقتصاد نداره در صورتی مشکل اکثر افراد همین اشتغال و اقتصاد هست و در مرحله دوم نبود امنیت خانوادگی که با قوانین مزخرف باعث بالا رفتن آمار طلاق شده اید ، موارد دیگه مثه سربازی و ولنگاری های اخلاقی اجتماعی و ... هم دخیل هست اینقد جامعه ول شده و فساد همه گیر شده که طرف نیازی به ازدواج نمیبینه.
به امید ازدواج همه هموطنان عزیز مجردم
۱_ عقاید غربگرایانه ۲_ نبود پول کافی مورد انتظار پدر و مادر عروس
( معمولا اونا پولتو میخوان تا خودتو) ۳_ شاغل شدن بیشتر زنان نسبت به مردان که موجب عدم توانایی اونها برای ازدواج و فرزندآوری میشه. خب حق هم دارند ، به هرحال مرد و زن هرکدوم وظایف خودشون رو دارند ، البته اون چیزی که هست اینه که هیچ دختری هم راضی نمیشه که اون بخواد کارکنه و شما خانه دار بشی خخخخ
و خب قطعا یک مرد نمیتونه مادر خونه همونطوری که زن نمیتونه پدر خونه باشه.
۴_ بهانه ای مثل تحصیل که واقعاً ربطی نداره مگر اینکه بخوای موقع امتحانات ترم دانشگاه باردار باشی .
ضمن اینکه ، این نظرات بدون تعصب مذهبی هستش ، و منطقی هستش
بزارید بهتر بگم ، اگه بخواهید کلی نگاه کنید نه از زاویه دید خودتون ، بلکه از زاویه نسل اینده ای که تحت این شرایط تربیت بشن نگاه کنید بسیار اینده ای درخشان تر رو مشاهده میکنید
اگرهم که جوکه بخندید لذت ببرید
ناشناس اول ، واقعا بی ادب هستید و متشکرم که از نظر بنده تعریف نکردید.
ترس از مهریه رو به خوبی بررسی نکردین
علت اصلی ش رفتارهای خشونت آمیز و بی ادبانه والدینم بوده متاسفانه تو دوران ما نه مشاوره حاذقی بود نه مرکز بهزیستی که بهش مراجعه کنم اگه هم بود اطلاع نداشتیم
بنظرتون پدری ک راه حلش برای آروم کردن یک مسئله خانوادگی ( که راحت میشد حل کرد) آتش کشیدن خانه باشه چ روحیه یی برای فرزند میذاره ک امید ب زندگی مشترک در آینده داشته باشه
تا الان شده یکبار خودتون رو جای اون بزارید
و ناشناس ۱۵:۲۱ : اسم پدر رو با کلمه ظالم کثیف نکنید، کسی که فرزندش رو میکشه یک روانیه که باید عفو بخوره و بره تیمارستان برای مداوا نه اینکه روش اسم پدر رو گذاشت . در ضمن قتل های زیاد توسط مادری های باردار که جنین سقط میکنند متاسفانه زیاد رخ میده که رسانه ای نمیکنند .
شرایط فراهم بشه چرا که نه خودم اولین نفر هستم وقتی میبینم هنوز تو خرج خودم موندم چرا یه نفر دیگه رو بدبخت کنم.
این دولت که خبری نبود.
سیل را با سازه های ایمن میتوان کنترل کرد که پول میخواهد،
زلزله را با ساختمان های مقاوم میتوان پیشگیری کرد که پول میخواهد،
کاهش جمعیت را با ازدواج جوانان میشود حل کرد که پول دلیل اصلی و امنیت روانی اجتماع دلایل بعدی است که پول میخواهد،
بهداشت جسمی و روحی افراد جامعه ی ایران با رفاه و افزایش کیفیت خدمات بهداشتی حل میشود که پول میخواهد
خداوند جهان ما را مادی درست کرده، بعضی افراد متوهم هستن، فکر میکنند با شعار و حرف های تند و اهدافی که باعث مرگ هزاران انسان میشود می توان جهان مادی را درست کرد،با فلسفی بافی نمی توان این جهان را آباد کرد،
عملکرد امامان و عقل انسان میگوید باید بعضی اوقات تقیه کرد،ولی بعضی چون نیازهای مادی خود و فرزندانشان تامین است این را نمیفهمند،
ما ایرانی ها شیعه هستیم و وطنمان را دوست داریم،مذهبمان و دینمان را هم دوست داریم، چرا باید در تنگنا بمانیم تا اهداف یکسری متوهم تامین شود،که آن هم نمیشود با این وضع،
عقل انسان میگوید اگر این وضع بی پولی و بهره برداری و توسعه بدون در نظر گرفتن تمام ابعاد اجتماعی و ...، این کشور پیشرفت نخواهد کرد.
رضا از تبریز
البته در صورتی که در قرار داد موقع عقد حواست باشه داری چیو امضا میکنی
۲_ اگه انتخاب درست داشته باشی مطمئن باش ، بهترین هارو داری
۳_ لذت زندگی به همینه که چیزی داشته باشی و به بچه بدی و تا بچه نداشته باشی درک نمیکنی
۴_ بستگی داره که شما از زندکی چی بخوای ، پول یا زندگی
پول و ماشین و سکه ساخت دست انسان هستند اما همسر مخلوق خداست و بچه هم هدیه خدا
ازدواج پیشکش
چرا دنبال پرتغال فروشید شما !!!
شعار ندیم لطفا واقع بین باشیم
اول اینکه ما جوونهای ایرانی نه ولگرد هستیم نه بی ادب و نه بیخیال زندگی یا هرچیز دیگه ایی و بسیار هم باهوش و با استعداد هستیم و محترم پس اگه مجرد هستیم دلایلش در جای دیگست که خدمتتون میگم .
1 : شرایط بسیار بد اقتصادی که با حقوق 10 میلیون هم نمیشه از پسش براومد
2 : نبود شغل کافی ( اداره های کشور که باید با پارتی وارد شد یا خیلی تخصص بالا داشته باشی که اونا دعوتت کنن ) از طرفی هم نمیشه انتظار داشت اگه شغل اداری وجود نداره پس همه میتونن کارآفرین بشن . در نتیجه شغل کافی وجود نداره
3 : امید به آینده تقریبا نزدیک به صفر هستش
اینها تنها بخشی از مشکلات ما جوانان هستش و نه بهانه جوی ( مشکل اسمشه واقعا ) نه بهانه جویی
با عرض سلام
خواهشمندم خواهران درحضورمردنامحرم ازجوراب ضخیم بجای جوراب نازک زنانه پانما در رنگ های مختلف استفاده نمایند
باتشکر
التماس دعا
فرهنگ و اقتصاد در مسیر غلط
موافقم
فقط چیزی که جالبه اینه که خود پدر و مادراشون تو سن ۱۸ _۱۹ سالگی ازدواج کردند
و یک چیز دیگه هم ، ( البته بدون تعصب مذهبی و سیاسی )
عقاید مزخخخخخرف ، غربگرایانه و برهم زننده عشق و محبت هستش
ممنون که چاپ میکنید
من الان دانشجوی ترم ۲رسته برق دانشگاه هستم. ترم ۲ یه درس عمومی به ما دادند به نام دانش خانواده در این کلاس به ما فواید ازدواج رو میگن و به خاطر بحث های که وجود داره دختر ها رو از پسر ها جدا کردن. تا الان که من در گروه رشته خودم با دوستان صحبت کردم اکثرا همین نظر رو دارن که اصلا چراااا ازدواج کنیم