به گزارش خبرنگار حوزه نظام وظیفه گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، چند سالی است که موضوع اصلاح قانون خدمت مقدس سربازی نقل محافل خانوادگی، اجتماعی و حتی سیاسی شده است، موضوعی که این روزها در کمیسیونهای مختلف مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است. تعداد زیادی سرباز در گوشه گوشه این مرز و بوم مشغول پاسداری از این آب و خاک هستند، سربازانی که از ابتدای امسال حقوق آنها با تصویب مجلس شورای اسلامی با افزایش ۳۰۰ درصدی همراه شد که طبق این افزایش حقوق حداقل حقوق سربازان ۴۴۰ هزار تومان، حداکثر حقوق سربازان یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
حالا بعد از این همه تغییرات در دریافتیهای سربازان به نظر کارشناسان، قانونهای کلی خدمت مقدس سربازی هم باید تغییر کند، قانونی که نزدیک به یک قرن است که هیچ تغییری نکرده است.
امانی کارشناس حوزه نظام وظیفه در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: لازم است مسئولان امر کیفیت سربازی را هم در آموزشگاهها و هم زمانی که در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح هستند، افزایش دهند در کشورهایی که خدمت وظیفه به صورت اختیاری است، حقوق و مزایایی که دریافت میکنند کفاف زندگی را میدهد.
اواخر سال گذشته نماینده های مجلس شورای اسلامی برای تغییر این قانون قدیمی آستینهای خود را بالا زدند و طرح اختیاری شدن خدمت مقدس سربازی را مطرح کردند. طرحی که به نظر میرسد به طرح فروش سربازی که در سالهای اخیر اجرا میشد، بسیار نزدیک است.
ابوالفضل ابوترابی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ما با اشاره به جزئیات طرح اختیاری شدن سربازی بیان کرد: سربازی را از ۲ سال به ۵ سال به صورت اختیاری تبدیل میکنیم و از آنهایی که نمیخواهند سربازی بیایند، یک مالیات تامین بر امنیت تا سن ۵۰ سالگی میگیریم.
شاید بتوان گفت که این اقدام یعنی مشمولان به جای خدمت، مالیات بپردازند و در مقابل آن برخی از مشمولان هستند که در ازای دریافت حقوق، خدمت میکنند. البته این طرح با واکنش ستاد کل نیروهای مسلح مواجه شد و سردار ابوالفضل شکارچی سخنگوی ارشد نیروهای مسلح اظهار کرد: برخیها بدون مشورت با آدمهای متخصص و فنی این حوزه که نیروهای مسلح هستند، پشت تریبون میروند و اظهار نظر میکنند و طرحهای یک جانبه و غیرقابل تحقق ارائه میدهند.
اما وقتی به سراغ برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی رفتیم؛ آنها از طرحشان این طور دفاع کردند، اردشیر مطهری در گفتوگو با خبرنگار ما خاطر نشان کرد: بخش اعظمی از این نیرو و منابع انسانی هدر میرود که باعث هدر رفت عمر آنها میشود. به روز کردن قانون سربازی آنقدر مسئله مهمی بود که چند بار به صورت طرح و لایحه در مجلس شورای اسلامی مطرح شد.
عباس مقتدایی نیز نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: نحوه به کارگیری نیروها و افرادی که متخصص هستند باید به طوری باشد که بیشترین بهره وری در این جهت ایجاد شود.
مردم هم مهمترین رکن این موضوع به شمار می روند و وقتی به سراغ آنها هم رفتیم عدهای مخالف و عدهای دیگر موافق بودند.
بنا بر گزارش ستاد کل نیروهای مسلح ۹۶ کشور فاقد خدمت اجباری در زمان صلح هستند مانند آرژانتین و ژاپن، ۱۳ کشور نیز از سربازان صرفا در امور مدنی یا به صورت نظامی غیر مسلح استفاده میکنند، مانند: آلمان و اسپانیا، ۹ کشور نیز با ترکیب خدمت وظیفه و حرفهای هستند، مانند کویت و فیلیپین، ۱۵ کشور هم خدمت انتخابی دارند به عبارتی اجباری، ولی سرباز میتواند محل و نوع خدمت خود را انتخاب کند، مانند آفریقای مرکزی و چین، ۷۸ کشور نیز خدمت سربازی اجباری دارند، مانند ایران و ترکیه.
هر چند مجلس در حال حاضر قصدی برای تصویب این طرح در صحن علنی ندارد، اما انتظار میرود تا پیش از بردن این طرح به صحن علنی با مشورتها و چکش کاریها و بدون نقص به صحن علنی برود؛ طرحی که شاید تصویب آن سرنوشتهای مختلفی را برای جوانان این مرز و بوم رقم بزند.
گزارش از محمد علی میرزایی
انتهای پیام/
البته این قدر این پالانی های منحوس در حق ما ظلم داشتند که این دیگه به چشم نمیاد
دولت سعی میکنه امید و نشاط رو به مردم تزریق کنه ولی با همین اجباری نبودن خدمت سربازی کلی جوان میتونن برای آینده خودشون برنامه ریزی دقیق بکنن چون نیازی نیست دو سال از بهترین روزهای عمرشون رو حروم کنن،
من میگم خدمت سربازی نباید اجباری باشه اگر هم میخواد اجباری باشه مدت زمان خدمت رو به 6 ماه کاهش بدن.
اصلش همینه .
هرکس میره یاد میگیره و هرکس همنمیره باید پولشو بده .
من کاملاااا موافقم و دمتون گرم اگه بتونین اجرایی کنین .
چرا منی که دکتری دارم باید دو سال از زن و بچم برم دور باشم .
اگه واقعا میخوان کمک کنند کلا اختیاری کنند بدون مالیات یا ...
اینطوری باز هم دارند سواستفاده می کنند!
برای احیای ازدواج و کمک به اقتصاد جوانان سربازی را لغو کنید.
اما جهاد و سربازی ذره ای اجبار داخلش نیست.
بنی اسرائیل هم بخاطر ترس از جهاد و جنگ با یک قوم ظالم 40 سال در صحرا آواره بودند
ولی بردگی اجباری که رضا پالان آورد ذره ای اجباری نیست
و به درد امنیت کشور هم نمیخوره
الان عصر تسلیحات و جنگ افزار های نوین هستش
ما در صدر اسلام و در دوران تمام پیغمبران هیچ وقت سرباز گیری اجباری نداشتیم
آیا امام حسین علیه السلام سرباز هاش رو به زور آورد به میدان جنگ؟ نه
فرزندان مجلس هیچ کدومشون سربازی نمیرن
از ایران هم بی عدالت است مکه
اما با اجباری گری که کسی حاضر به دفاع نیست و بیشتر به بیگاری و نوکری شبیه هستش
سربازانی که اضافه خدمت اجباری براشون رد کردن باید یک جورایی جور نیامدن و معرفی نکردن سربازان دیگر را بکشن .
اگر به جای جریمه و تنبیه ( اضافه خدمت و عدم برخورداری از کسری خدمت ایثارگری و ... ) سربازان را تشویق به کم کردن مدت سربازی و برخورداری از سایر امکانات و .... نمایند و حقوق مکفی به سرباز بدهند همه افراد اشتیاق به رفتن سربازی می کنن در غیر این صورت تا زمانی که جریمه جای تشویق را گرفته کمتر کسی هست که به سربازی بیاید مگر مجبور باشد .
لطفا خدا وکیلی باشگاه خبرنگاران جوان ترا خدا ، با وساطت شما به فکر بخشیدن اضافه خدمت سربازانی که مشکلات فراوان دارن باشید و به هر جا برای این مورد نامه نوشتن موافقت نکردن و حتی به خاطر اضافه خدمت اجباری هم نتوانستند از کسری خدمت ایثارگری استفاده کنن .
حذفم بشه باید خیلی امتیاز به اونایی ک رفتن داده بشه
مشکل این سیستم در کشور این هست که میخواد با کمترین هزینه با هر روشی به نتیجه برسه در هیچ کجای قانون هم نیومده که باید به صورت اجباری خدمت رفت .
حالا یه عدد بپرونیم که اره انقدر کشور دیگه هم هستن 78 خوب چنتاشون 24 ماه خدمت میکنن و حدود 20 تا ، حالا تو این چنتاشون عقب مونده نیستن و خدمت سربازیشون از 17 تا 49 سال هست ، 2 تا ، حالا تو این 2 تا (چین و ترکیه) که میخوایم بگیم مردم مفهمن که تو چین خدمت اجباری نیست و همه سرباز ها داوطلبن ، نه ، پس خوبه اینو میگیم :) ، حالا ترکیه اخ اخ اقا گند زدیم که تو ترکیه هرکی لیسانس داشته باشه 6 ماه میره چندین برابر هم حقوق میگیره تازه بدون لیسانش که 12 ماه میرن تازه الان که همه یدونه از این مدرک دستشون مونده باد کرده ، ولش کن ملت که نمیفهمن :) تا الان چی فهمیدن ؟!
پسرا دو سال از عمرشون بخاطر چیز بیهوده باید از دست بدن که چی بشه ک چی ثابت بشه...هرکی دوست داشت بره هرکی هم دوست نداشت نره...مثل مدرسه مثل دانشگاه...مگ واسه تحصیل و آموزش اجبار گذاشتین ک واسه این میزارین
فقط کره شمالی کمونیست کثیف و رژیم سرطانی غاصب اسرائیل این بیگاری اجباری رو دارند
کشور ما پر از سرمایه س از کوه و دششت معدن تا استعداد و هوش و.... است که روز به روز داره سوخت میره
با دنیا خداحافطی کن
109 کشور سربازی اجباری رو برداشتن
و تعداد محدودی باقی موندن
اکثر کشور ها هم که موندن 6 ماهه و نهایت 1 ساله
با اختیاری شدن سربازی مخالف هستم ،
عزیزان می توانند به جای تنها گذاشتن کشور ،
هنری بیاموزند تا در زمان سربازی کمک حال آنها برای خدمت مفید و هم راحتی دوره سربازی باشد .