به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، جستجو به دنبال حیات فرازمینی با تمرکز برگوش دادن به سیگنالهای رادیویی که ممکن است به شکل عمدی از سوی موجوداتی هوشمند در خارج از زمین به سوی ما فرستاده شوند ادامه دارد. اما حتی اگر این تمدنهای بیگانه هیچگونه تلاشی در جهت برقراری ارتباط با ما انجام ندهند، بازهم فعالیتهای آنها میتواند نشانههایی قابل ردیابی برجای گذارد.
در اینجا به برسی برخی از این مهمترین نشانههای قابل ردیابی که اخیراً توسط ریچارد کاریگان ازآزمایشگاه شتاب دهندههای بین اللملی درایلی نویز به چاپ رسیده است خواهیم پرداخت.
۱ – به دلیل وجود نورهای مصنوعی، شهرهای کره زمین در شب از فضای خارج از سیاره قابل رویت میباشند، از اینرو این امکان وجود دارد که سیارات فراخورشیدی متمدن و قابل سکونت نیز دارای اینچنین آلودگیهای نوری باشند.
اما پیدا نمودن چنین موضوعی شاید آنقدرها هم آسان نباشد چراکه اگر تمامی نیروی الکتریکی سیاره برای تولید نور به خدمت گرفته شود، باز هم هزاران بار ضعیفتر از یک بازتاب از نور خورشید بر سطح زمین میباشد.
۲- ما قادر هستیم تا به دنبال شواهدی دال برآلوده کنندههای شیمیایی در اتمسفر این سیارات فراخورشیدی باشیم. ترکیبات مصنوعی از قبیل chlorofluorocarbons یا CFS میتوانند اثراتی از خود بر جای گذارند که مشاهده آن از فواصل بسیار دور را امکانپذیر میسازد. با توجه به این نکته که CFSها به شکل قابل ملاحضهای پرتوهای مادون قرمز را در طول موجهای مشخصی جذب مینمایند، این امکان وجود دارد تا CFSها حتی زمانی که درصد تمرکز آنها کمتر از یک تریلیون بوده نیز قابل شناسایی باشند. اما برای ردیابی چنین گزینهای نیازمند تلسکوپی فوق العاده حساس و بسیار فراتر از تجهیزات امروزی میباشیم.
۳ – به گفته ریچارد کارگان، شکستن اتمها درطی یک فرآیند اتمی ستارهای، میتواند باعث آزاد سازی مقادیر بسیار عظیمی از عناصر نادراز جمله تکنتیوم و نئودیمیوم شود که امکان رویت و شناسایی آن دریک نور ضعیف ستارهای وجود دارد. اما ساخت چنین اثری به دست هوشمندان فضایی نیازمند حجم بسیار عظیمی از این مواد میباشد (برای مثال ۱۰۰۰۰۰ تن از تکنتیوم بر طبق برآورد Guillermo Lemarchand از دانشگاه ملی کویلمز در آرژانتین) و این در حالیست که کل راکتورهای هستهای زمین درطی قرن اخیر تنها ۱۰۰ تن تکنتیوم تولید نموده اند.
بیشتر بخوانید
۴ – این امکان وجود دارد که یک تمدن در بیرون از محیط زمین خود را به شکلی از شاهکارها و کارهای برجسته عظیم مهندسی که گویهای دایسون نامیده میشوند به عرصه نمایش گذارد. این ساختارهای فرضی پیلهای شکل بوده و قادر به جمع آوری انرژی خورشیدی میباشند. یک گوی دایسون قادر است به شکل کامل و یا بخشی ازنور قابل دید یک ستاره را بلوکه نماید. حال با توجه به این نکته که گوی در اثر تابش ستاره گرم میشود امکان تشخیص پرتوهای مادون قرمز بازتاب شده از سطح آن وجود دارد.
ستاره شناسان تاکنون موفق به کشف هیچگونه " گوی دایسون" به شکل مشخص نشده اند و چند نامزدی که احتمال تعریف آنها با این پدیده وجود دارد، این امکان را نیز دارا میباشند که تنها ابرهایی از گاز هیدروژن و گردوغبار مربوط به ستارههای پیر و حتی سیارکها باشند.
۵ – به جای بلوکه نمودن نور مربوط به یک ستاره، یک تمدن فرا زمینی ممکن است گویهای دایسون را در اطراف ستارههای بسیاری بسازد و دست به ساخت تکه تاریک برجستهای به نام حباب فرمی (Fermi bubble) در خانه کهکشانی خود بزند. درست مانند گویهای دایسون منفرد، حبابهای فرمی نیز به تابش گرما پرداخته و خود را با پرتوهای مادون قرمز آشکار میسازند.
اما پیدا نمودن آنها هنوز نیازمند مهارت بالایی میباشد. کهکشانهای مارپیچ مانند کهکشانهای فرفرهای (که در عکس نمایش داده شده است) سرشار از گرد و غبار و شکافهای تاریک میباشند. کهکشانهایی که به شکل طبیعی دارای نور یکنواخت تری میباشند، مانند کهکشانهای بیضی شکل، نامزدهای بهتری برای یافتن حیات فرازمینی میباشند.
۶ – این احتمال وجود دارد که یک تمدن پیشرفته دست به اصلاح و ایجاد تغییراتی در ستاره مادر خود نماید تا خانه سیارهای خود را به شکل قابل سکنی درآورد. همانطور که سن ستارگان و مصرف هیدروژن در هسته آنها تحلیل میرود، متورم شده و به غولهای قرمز تبدیل میشوند، و ازین رو میتوانند سیارات مجاور خود و حیات را در این مکانها به خطر انداخته و غرق نمایند.
یک تمدن تکامل یافته میتواند با پیدا نمودن راهی برای تمدید زندگی یک ستاره، دست به جلوگیری از وقوع این بلایا زند. انجام چنین موضوعی نیازمند یک تلاش شگف آور و فوق العاده عظیم در جهت تغییر شرایط درونی یک ستاره میباشد. برای مثال آمیختن هیدروژن استفاده نشده از بخش بیرونی یک ستاره با هسته، برداشتن بخشی از مواد ستاره، و یا تنظیم نرخ چرخش ستاره، به منظور تغییر فشار درونی آن میتوانند به تغییر شرایط درونی یک ستاره بیانجامند. اینچنین مداخلاتی به ستارگان مشخصات غیرمعمولی اعمال مینماید و ازینرو شواهدی بر وجود تمدنهای قدرتمند بیگانه را برای ما به عرصه نمایش خواهد گذاشت.
منبع:سایت نجوم ایران
انتهای پیام/
یک تمدن فرا زمینی می تواند:
به آب و اکسیژن نیاز نداشته باشد
در مقابل گرما وسرما مقاوم باشد
این خیلی راحتر تا بخواد هیدروژن و چرخش ستاره تنظیم کنه
می تونه در ژن یا نامی دیگه که برای بشر زمین کشف نشده تغییر ایجاد کنه و جسمش به همه چیز مقاوم کنه. مثل ویروس کرونا که نسبت به خیلی چیزها مقاوم تر از ویرویس های دیگه است.