مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو درباره فروش رمدسیویر برای درمان کرونا در ناصرخسرو به قیمت ۳ میلیون تومان و ادعای نشت آن از داروخانه‌ها توضیح داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، فروش میلیونی داروی رمدسیویر که برای درمان کرونا تجویز می‌شود از آنجایی آب می‌خورد که وقتی یکی از عزیزانتان بیمار می‌شوند، حاضر هستید فرش زیر پایتان را بفروشید تا داروی مورد نیاز را تهیه کنید؛ در این آشفته بازار، این دلالان هستند که از آب گل آلود ماهی می‌گیرند و معلوم نیست چه چیزی را به اسم رمدسیویر به ۴ برابر قیمت به مردم دردمند می‌فروشند، همانطور که در روز‌های ابتدایی دوران شیوع کرونا همین دلالان، پنی سیلین یا سفتریکسون را به قیمت ۶۰ میلیون تومان به خانواده بیماران فروختند.

با کمبود این دارو در بیمارستان ها و داروخانه‌های منتخب مواجهه شده‌ایم چرا که در موج چهارم کووید 19 شاهد افزایش شمار مبتلایان بیماری کرونا بودیم و از طرفی کلینیک های سرپایی بستری موقت در بیمارستان ها راه اندازی شد و بیماران بسیاری در قالب بستری موقت رمدسیویر را دریافت کردند و میزان مصرف این دارو چند برابر شد و در نهایت با کمبود این داروی حمایتی مورد استفاده در درمان کرونا مواجه شدیم.

راه اندازی کلینیک‌های بستری موقت و افزایش‌ مصرف رمدسیویر

علیرضا رییسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره گزارش‌هایی از کمبود داروی رمدسیویر بیان کرد: تعداد بیماران در این پیک افزایش یافت، برخی بیماران خیلی بدحال نیستند که بستری شوند اما صرفا برای دریافت رمدسیویر بستری می‌شوند و اگر در مرحله اولیه رمدسیویر دریافت کنند بسیار موثر خواهد بود.

رئیسی ادامه داد: یکی از افتخارات ما تولید داخلی رمدسیویر بود. هر آمپول رمدسیویر خارج از ایران ۳۹۰ دلار است و در ایران با ۲۰ دلار تولید می‌شود. ما در قالب بستری موقت  در بیمارستان به بیمار رمدسیویر می دادیم سپس به منزل می رفت و برای مراجعه بعدی اقدام می کرد که این موضوع باعث شد تا یک تخت به ده ها بیمار اختصاص پیدا کند. درمان سرپایی موثر بار بیمارستانی را کم می‌کند، ما به ۴۵ هزار بیمار در پیک چهارم رسیدگی کردیم که نیاز به تخت اضافه نشد البته کمبود دارو در این موج با ارتفاع بلند داشتیم و با توجه به حجم بالای رمدسیویر که از تولید داخل استفاده می‌شد، وزیر دستور دادند تا رمدسیویر از خارج از کشور هم وارد شود.

رمدسیویر

تولید ماهانه ۲ میلیون دوز رمدسیویر برای درمان بیماران کرونایی

سید حیدر محمدی مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره کمبود رمدسیویر گفت: قبل از اوج بیکاری کرونا در موج چهارم رمدسیویر ایرانی به ۴ کشور یونان، ترکیه، عراق و سوریه صادر می‌شد و بیشتر رمدسیویر‌های ایرانی صادر می‌شدند و هند و چین هم خریدار رمدسیویر ایرانی هستند چرا که شیوع کرونا در هند بسیار بالا و شرایط بیماری در این کشور بغرنج است.

محمدی بیان کرد: در دنیا با کمبود ماده اولیه این دارو هم مواجه هستیم، ما اکنون یک تولید کننده ماده اولیه رمدسیویر در کشور داریم، اما میزان تولید ماده اولیه پایین است و با افزایش تولید در آینده مشکل کمبود ماده اولیه هم برطرف خواهد شد.

مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره میزان تولید رمدسیویر در کشور گفـت: ۸ تولیدکننده رمدسیویر در کشور داریم و هفته‌ای ۵۰۰ هزار رمدسیویر توزیع می‌شود و در موج چهارم کرونا به دلیل اینکه در برخی استان‌ها این دارو برای بیماران سرپایی تزریق می‌شود با کمبود به ویژه در شهر‌هایی مانند تهران رو به رو می‌شویم.

تولید رمدسیویر

تولید رمدسیویر در موج چهارم کرونا ۱۰۰ برابر شد

محمدی با اشاره به اینکه میزان نیاز رمدسیویر مصرفی به شرایط بیماری کرونا در کشور بستگی دارد، از ۱۰۰ برابر شدن تولید رمدسیویر در موج چهارم کرونا خبر داد و گفت: میزان نیاز این دارو بیشتر در کلینیک‌های بستری موقت به بیماران کرونایی تزریق می‌شود و قبل از موج چهارم میزان مصرف به ۵ هزار عدد ویال رمدسیویر در هفته نمی‌رسید و در پیک چهارم کرونا این عدد به ۵۰۰ هزار در هفته رسید.

مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو بیان کرد: در موج چهارم کرونا نیاز به شدت افزایش پیدا کرد و با کمبود در برخی استان‌ها مانند تهران مواجه شدیم البته ما اکنون از قله پیک چهارم کرونا عبور کرده ایم و مشکل کمبود به تدریج با کاهش تعداد بیماران در حال برطرف شدن است و اکنون کمتر گزارش کمبود داریم.

محمدی عنوان کرد: اکنون این دارو در داروخانه‌های بیمارستانی و منتخب توزیع می‌شود، در ابتدا این دارو فقط در داروخانه‌های بیمارستانی توزیع می‌شد، اما با توجه به افزایش موارد ابتلا و برای دسترسی بهتر بیماران مجوز توزیع رمدسیویر در داروخانه‌های منتخب سطح شهر صادر شد.

رمدسیویر در درمان کرونا

قیمت رمدسیویر ایرانی و میزان پرداختی بیماران

مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره قیمت رمدسیویر ایرانی گفت: قیمت رمدسیویر تولید داخل ۷۰۰ هزار تومان است و قیمت نمونه وارداتی یک میلیون و ۱۰۰ تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود که با تولید این دارو دیگر محصول وارد نمی‌شود و نیاز کشور را از تولید داخل تامین می‌کنیم و مردم می‌توانند گرانفروشی این دارو را به سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت گزارش دهند.

وی در ادامه درباره هزینه پرداختی بیماران کرونایی بیان کرد: در بخش بستری ۹۰ درصد هزینه دارو را بیمه و ۱۰ درصد (۷۰ هزار تومان) را بیمار و در بخش سرپایی ۷۰ درصد هزینه دارو را بیمه و ۳۰ درصد (۲۱۰ هزار تومان) را بیمار پرداخت می‌کند البته برای درمان هر بیمار کرونایی ۶ عدد ویال رمدسیویر تجویز و تزریق می‌شود و مردم می‌توانند گرانفروشی این دارو را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو افزود: رمدسیویر بنابر مصوبه شورای عالی بیمه باید به دستور پزشک متخصص داخلی، فوق تخصص عفونی، متخصص طب اورژانس و فوق تخصص ریه تجویز شود تا دارو تحت پوشش بیمه باشد و اگر پزشک عمومی رمدسیویر را تجویز کند دیگر دارو تحت پوشش بیمه نخواهد بود.

قیمت رمدسیویر

نشت رمدسیویر از داروخانه به بازار سیاه صحت ندارد

محمدی درباره فروش رمدسیویر در ناصر خسرو به قیمت ۴ میلیون تومان و برخی ادعا‌ها مبنی بر نشت دارو از داروخانه‌ها به بازار سیاه بیان کرد: ما تاکنون گزارشی از نشت درمدسیویر اصلی از داروخانه به بازار سیاه نداشته ایم و باید توجه داشت که اگر یک مورد رمدسیویر با برچسب تی تک در بازار سیاه پیدا شود می‌توانیم بفمهیم که دارو از مسیر تولید، توزیع یا داروخانه وارد بازار سیاه شده است.

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو ادامه داد: ما به هیچ وجه نشت دارو از داروخانه به بازار سیاه را تایید نمی‌کنیم و بار‌ها هم به مردم گفته ایم که دارو را فقط از داروخانه‌ها تهیه کنند و بدانند دارو‌های تقلبی در بازار سیاه به اسم رمدسیویر به فروش می‌رسد.

محمدی پیش‌تر مطالبات بیمارستان‌ها از بیمه‌ها را یکی از دلایل کمبود دارو در داروخانه‌های بیمارستانی عنوان کرد و گفت: اکنون برخی از مراکز درمانی رمدسیویر، فاویپیراویر و توسیلوزو‌مپ را که به عنوان دارو‌های خط اول درمان کرونا مطرح هستند، به دلیل بدهی به شرکت‌های پخش نمی‌توانند خریداری کنند. این یک زنجیره معیوب است که بیمه پول بیمارستان را نمی‌دهد، بیمارستان نمی‌تواند پول داروخانه را پرداخت کند و داروخانه هم نمی‌تواند پول شرکت پخش را بدهد. شرکت پخش هم می‌خواهد از تامین کننده دارو را بخرد. این یکی از مسائلی است که مبتلابه آن هستیم و امیدواریم رفع شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۰ ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
سلام. پرستار هستم و متاسفانه ریه هایم درگیر شد و مجبور شدم رمدسیور استفاده کنم. با اینکه بیمه تکمیلی درمان هم دارم، همه هزینه های درمان رو آزاد پرداخت کردم و بیمه هم تا حالا ریالی نداده، چه برسه به افردای که هیچگونه بیمه ای ندارن و یا درآمدشون کفاف زندگیشونو نمیکنه
Iran (Islamic Republic of)
حسن حسینی
۱۴:۳۸ ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
اینا گچه توش ... اونام که اب بود توش ‌‌‌... معلوم نیست وزارت بهداشته یا مصالح فروشی
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۴:۱۹ ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
قوه قضاییه وارد بشه این داروخانه ها اکثرشون همین هستن درش رو پلپ کنند جریمه سنگین بنویسن وپارچه تن در داروخانه بچسبونند و بنویسن اینها قاتلان مردم هستن که دارویی که با جان مردم سرو کار داره رو میبرن چند برابر بخاطر پول به دلالان میفروشن انقدر پول با جان مردم برابره اون دکتر داروخانه دار یا عواملاش همه قاتل ومفسد اقصادی هستن خدا در قران میفرماید شایعه پراکنان وتهمت زنندگان رو هر جا یافتید به قتل برسانید به لعنت من گرفتارن وای براین که باجان ملت بازی میکنند یک نفر بخاطر نداشتن دارو فوت کنه یعنی اینها قاتلن وقصاص داره شما رو خدا معرفی کنید به مردم تا عبرتی برای دیگران باشه انقدر لا پو شانی نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۷ ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
تقلبی هم نیستن کار خودشونه میدن بیرونسود کلانی هم عاید خودشون میشهمردم فقیر برن بمیرن همونطور که روزانه کلی دارن میمیرن
Iran (Islamic Republic of)
لر
۱۱:۳۰ ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
کرم از درخت است چرا در بازار ازاد دارو هست .دارو در انحصار دولت است
خدایا امام زمان که ظهور کنه با ویرانی عالم و ادم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
در مورد نشت دارو از داروخانه ها به ناصر خسرو آقای محمدی توضیح نمی دهند بلکه این نشت را که هم از داروخانه وهم بیمارستان ها است را توجیح می‌کنند وقصدشان هم مالکشی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۸ ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
هر کس رای بده از یه سپاهیم هم پستتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۰ ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
دقیقا ملت خسته شدن . دیگه هرچی کار میکنیم . کفاف نمیده . شرمنده بچه هامون شدیم

من که رای نمیدم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
می دونی مملکت چرا پیشرفت نمی کنه؟
1.به خاطر آینکه نشتی داره
2.مرذم انصاف ندارن
3.به حق خود راضی نیستن
4.مردم نگاه به مسیولین می کنند، چون آنها دزدی می کنند یاد گرفتن و می خواهند حقشان از مملکت بگیرند
5.قانون بازدارنده نیست، چون اگر بود کسی نباید جرات کند چنین کاری کند یعنی قوه قضاییه و پلیس و وزارت بهداشت براش مهم نیست
6.فرهنگ زمان جنگ و انقلاب که مردم جونی بودن از بین رفته ملت الان همه پولی شدن، نیاز به فرهنگ سازی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۳ ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
مردم گرفتار حکومت دلالان وقاچاق شدند!!؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۹ ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
ضمن احترام به کادر درمان، اما چطور سهمیه اختصاص یافته به بیمار کرونایی در بیمارستان گم می‌شود و سر از بازار سیاه در میاره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۹ ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
باعث و بانی دلال پوری کیه؟ دو نفرشون قوه قضائیه بگیره و در ملاء عام با تبر گردن بزنه انوقت ببینم توی این کشور اسمی از دلال خواهد بود؟