در حالی که هنوز ساز و کار رسمی برای خرید و فروش رمز ارزها در داخل کشور تعیین نشده است، برخی از خریداران این ارزها خود را مالباخته می‌دانند.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها استقبال عمومی نسبت به خرید و فروش رمزارزها افزایش یافته است، با این حال، درباره تولید، استفاده، خرید و فروش رمز ارزها هنوز قانون مشخصی وجود ندارد. بر اساس اطلاعات موجود در حال حاضر بیش از ۱۰ میلیون ایرانی وارد بازار رمز ارز‌ها شده‌اند و روزانه حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان در این بازار معامله می‌شود، مبلغی که ۱.۵ تا ۳ برابر حجم معاملات بورس در ماه‌های اخیر است.

شایان رضاپور کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص ساز و کار رمز ارز‌ها در کشور گفت: از ابتدا شرکت‌ها و صرافی‌های زیادی بودند که، به صورت آنلاین وارد این صنعت شدند و اتفاقی که رقم خورد این بود که، از میان تعداد زیادی صرافی، تقریبا حدود اندکی از آن‌ها هستند که، در قالب شرکتی در حال فعالیت هستند و شرکت‌های دانش بنیان هستند که این شرکت‌ها را در سال‌های گذشته در فین تک‌ها دیده بودیم، که طرح‌های خود را ارائه داده بودند و در مسیر گسترش شرکت، چالش‌های زیادی را تجربه کردند.

کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: در ایران، شرکت‌های فعال رمز ارز، ساز و کار قانونی و مجوز رسمی از بانک مرکزی ندارند.. کسب و کار‌هایی بودند که بسیار سخت توانستند پیشرفت کنند و بسیاری از آنان به سختی توانستند صرافی‌های پی تو پی را طراحی کنند، که افراد می‌توانند اردر گذاری کنند و به صورت آنلاین به خرید و فروش رمز ارز بپردازند.

او افزود: طبق گفته رئیس بانک مرکزی قرار بود، در پایان فروردین ماه، تکلیف صرافی‌ها و رمز ارز‌های داخل کشور مشخص شود، که در حال حاضر تصمیم گیری آن در دست شورای عالی پولشویی است.

در تازه ترین اظهار نظر رسمی هفته پیش محمد باقر قالیباف رئیس مجلس در نامه‌ای به بانک مرکزی و وزیر اقتصاد که در تاریخ ۲۲ اردیبهشت منتشر شد؛ درباره لزوم سامان دهی صرافی‌های ارز دیجیتال نوشت: باید در مورد وضعیت درگاه‌های پرداخت صرافی‌های ارز دیجیتال و چگونگی ادامه فعالیت صرافی‌ها تصمیم گیری شود.

در نامه قالیباف به دژپسند وزیر اقتصاد و همتی رئیس کل بانک مرکزی آمده است:

"با ظهور پدیده زنجیره بلوکی و رمزارز‌ها مطالعات آینده‌پژوهشی در این زمینه مطرح شده که بعضاً آینده را از آن فناوری مذکور قلمداد می‌کنند از سوی دیگر نظراتی مبنی بر وجود ایرادات مهم در منطق ادامه کار رمزارز‌ها از جمله غیر متمرکز بودن آن و تقابل با حاکمیت پول‌های ملی و نظم اقتصادی و ایجاد بستر برای فعالیت غیرقانونی مطرح می‌شود. همچنین برخی این موضوع را پدیده مبهم می‌دانند که حتی طراح ایده آن نیز خود را معرفی نکرده و در نهایت ممکن است به یک انتقال ثروت بزرگ از سوی برخی کشور‌ها و فعالان اقتصادی جهان به سمت عده‌ای دیگر منجر شود که این پدیده را به سرنوشت بدی دچار سازد.

در این زمینه سرمایه‌گذاران این حوزه به ویژه در مبادله رمزارز‌ها تحت عنوان صرافی‌های دیجیتال تعیین تکلیف نشده است و عده زیادی از مردم با توجه به تبلیغات فراوان در این حوزه سرمایه خود را به بازار پر از ابهام وارد کرده‌آند. در ماهیت رمزارز‌ها امنیت بستر مبادله موجود اطلاعات چندانی ندارند."

سینا استوی

چند روز پس از انتشار این نامه و در حالی که اما و اگرهایی در خصوص ممنوعیت و کاهش دسترسی به درگاه‌های پرداخت سایت‌های صرافی به گوش می‌رسید، خبر دستگیری یکی از صاحبان صرافی‌های دیجیتال در داخل کشور موجب شگفتی و نگران فعالان این حوزه شد.

 بعد از انتشار خبر دستگیری س الف، مدیرعامل کریپتولند و از اعضا توکن غیر قانونی و بدون پشتوانه BRG، انجمن بلاکچین ایران و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور و انجمن فین تک بیانیه‌ای رسمی منتشر کردند.

در این بیانیه اعلام شده که مدیر این مجموعه بر خلاف آنچه ادعا شده، عضو هیچ یک از تشکل‌های صنفی و علمی نبوده و انجمن بلاکچین ایران بار‌ها نسبت به این موضوع هشدار داده است.

سینا استوی

همزمان  با دستگیری مالک این صرافی دیجیتال، حساب کاربری رسمی این فرد در توئیتر نیز با انتشار پستی با امضای مرکز بررسی جرایم سازمان‌یافته سایبری به‌روز شد.  اتهام س الف، «اخلال در نظام اقتصادی» اعلام شده است.

در متن پست منتشر شده در حساب کاربری رسمی استوی آمده است؛

«مالک این رسانه، به اتهام اخلال در نظام اقتصادی با دستور دادسرای ویژه جرایم اقتصادی، بازداشت شد. اطلاعات تکمیلی از طریق مراجع رسمی قضایی و سایت گرداب اطلاع رسانی خواهد شد.

مرکز بررسی جرایم سازمان یافته سایبری»

سینا استوی

با اعلام خبر دستگیری گرداننده این سایت صرافی، مراجعه کنندگان، سایت را در حال به روزرسانی مشاهده می‌کنند.  در حال حاضر فعالان در بازار ارزهای دیجیتال که به واسطه سایت خرید و فروش می‌کردند به دلیل عدم دسترسی به حساب کاربری خود ابراز نگرانی کردند.

فردی ساکن شهر کرمان در گفت ‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با ابراز نگرانی بابت بسته شدن سایت صرافی ارز دیجیتال و اعلام بسته شدن دسترسی به کیف پول مجازی خود گفت: نزدیک به یک میلیارد تومان مجموع سرمایه جمعی خانواده ما بود که بعد از ضررهای پی در پی بورس، آن را به خیال جبران ضرر وارد بازار ارزهای دیجیتال کردیم. 

او ادامه داد: در حال حاضر دسترسی ما به کیف پول مجازی ممکن نیست و موجودی حساب ما صفر است.

سرمایه گذار دیگری از شهر اصفهان در تماس با باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد که در حال فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال است، اما همواره نگران است، چرا که ساز و کار قانونی از طرف مراجع رسمی برای این بازار اعلام نشده است.

او ادامه داد: درگاه‌های مجاز که مورد استفاده قرار می‌گیرند، درگاه‌های رسمی هستند و انتقال وجه به واسطه همین درگاه‌ها انجام می‌شود اما همچنان نمی‌دانیم که تکلیف سرمایه ما چیست؟

شخص دیگری که ساکن اردبیل است در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به دستگیری گرداننده سایت صرافی مجازی، گفت: روز گذشته تعدادی از فعالان این بازار که حساب کاربری در این سایت داشتند به دفتر این سایت در محدوده میدان ونک مراجعه کردند اما پاسخی دریافت نکردند.

او با اشاره به دغدغه مالباختگان اعلام کرد: بر اساس رتبه این کارگزاری در جستجوی مرورگر کامپیوتر، حساب کاربری ایجاد کردم و از آنجایی که به درگاه‌های پرداخت خارجی دسترسی نداشتم به سراغ این کارگزاری رفتم، اما یک شبه کل سرمایه ما از دست رفت. در حال حاضر سر در گم هستیم و نمی‌دانیم برای زنده کردن سرمایه‌مان باید چه کاری انجام دهیم.

مالباختگان صرافی کریپتولند به سایت گرداب مراجعه کنند

معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا با توجه به دستگیری مدیران متخلف صرافی «کریپتولند» به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور از مالباختگان خواست تا مدارک و ادعای خود به سایت گرداب ارائه کنند.

به طور کلی شروع گسترده فعالیت در قالب رمزارز‌ها در کشورمان را  می‌توان سال ۹۶ اعلام کرد، در آن زمان بیت کوین شناخته شده‌ترین ارز دیجیتال با سرعت شگفت انگیزی بین ۱۴۰۰ تا ۲۵۰۰ دلار خرید و فروش می‌شد.

افزایش فعالیت درحوزه رمز ارزها در کشورمان سبب شد تا بانک مرکزی در تاریخ ۹ دی ۱۳۹۶، طی اطلاعیه‌ای به کارگیری بیت کوین و دیگر ارز‌های مجازی در تمام مراکز پولی و مالی کشور را ممنوع اعلام کند. طبق این اطلاعیه هرگونه استفاده و خرید و فروش بیت کوین و دیگر ارز‌های دیجیتال در بانک‌ها، موسسات مالی و صرافی‌های دارای مجوز بانک مرکزی رسما ممنوع اعلام شد.

براین اساس تنها بانک و صرافی‌های زیر نظر بانک مرکزی از خرید و فروش بیت کوین به صورت رسمی منع شدند. اما بهمن سال ۹۷ بانک مرکزی در مصوبه‌ای اولین ضوابط رمزارز‌ها را تصویب کرد که البته در آن بیشتر به تعریف رمزارز، کیف پول دیجیتال و صرافی‌های رمز ارزی پرداخته بود و کسانی را که مجاز به ارائه رمز ارز هستند بر مبنای پشتوانه‌های مختلف معرفی کرده و در انتها هم گفته بود که مقررات‌گذاری در این حوزه از حیطه وظایف و نظارت بانک مرکزی خارج است.

در مرداد سال ۹۸ هیئت وزیران درباره قانون رمز ارز‌ها با استخراج فراورده‌های پردازشی رمزنگاری شده به عنوان یک فعالیت صنعتی و با دریافت مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت موافقت کرد. در ۱۲ شهریور همان سال هم معاون امور فضای مجازی دادستان کل کشور از تدوین دستورالعملی به منظور تعیین تکلیف حقوقی و قضایی رمز ارز‌ها با همکاری دادستانی با کارشناسان و قانون گذاران خبر داد.

در نهایت در اسفند پارسال، شاپرک طی نامه‌ای از شرکت‌های پرداخت‌یار خواست تا خدمات پرداخت الکترونیک کسب و کار‌های نامتعارف و خلاف جمهوری اسلامی ایران و بانک مرکزی را قطع کنند و هشدار داده است که با متخلفان، برخورد قانونی صورت خواهد گرفت. در این نامه به صورت مستقیم و شفاف به «فروش رمزارز» به عنوان فعالیتی مغایر با قوانین جمهوری اسلامی و الزامات بانک مرکزی اشاره شده بود.

در نهایت ۲۲ اردیبهشت ماه امسال رئیس مجلس در نامه‌ای به رئیس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد با یادآوری خاطره موسسات اعتباری از آن‌ها خواست فورا برای رمزارز‌ها و صرافی‌های آن فکری شود.

پس از انتشار نامه رئیس مجلس خطاب به وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی، همتی درباره مدیریت و تنظیم گری مبادلات دیگر رمز ارز‌ها اظهار کرد: «مدیریت و تنظیم گری مبادلات دیگر رمز ارز‌ها نیازمند بررسی همه‌جانبه، جامع و منسجم است و معتقدم پیش از هرگونه اقدام سلبی یا حتی تسهیل گری باید هماهنگی لازم بین تمام عوامل و ذی‌نفعان ایجاد شود.»

همتی اظهار کرد: «بانک مرکزی تا زمان ترسیم نقشه راه مذکور از انجام هر اقدام شتابزده‌ای که این روز‌ها شایع شده است، خودداری می‌کند.»

نکته جالب اینکه دژپسند با اظهار بی‌اطلاعی خطاب به خبرنگاران گفت: در مورد این نامه اطلاعی ندارم.

کلام آخر اینکه پس از تجربه زیان در بازار سرمایه، برخی از افراد و سهامداران در نقاط مختلف کشور برای جبران ضرر مالی، به سراغ بازار ناشناخته‌ای رفتند که چارچوب رسمی فعالیت آن همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. ارزهای دیجیتال با وجود ابهامات فراوان به قدری جذاب بوده که گروه‌های مختلف را برای حضور ترغیب کرده است. با توجه به فعالیت صرافی‌های ارز دیجیتال در زیر پوست قوانین حاکم، این روزها لزوم تدوین قواعد و قوانین بیش از پیش به چشم می‌خورد. انتظار مردم از دستگاه‌ها و مراجع رسمی این است که با اعلام چارچوبی رسمی کارکرد این بازار در اقتصاد کشور را تعیین کنند تا گروهی از سرمایه‌گذاران در بازار ارز دیجیتال از بلاتکلیفی خارج شوند.

گزارش از سپیده شریفی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
از نظر دولت مردم باید پولشون رو نذر بورس کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
متاسفانه مسوولین ما از تکنولوژی روز دنیا عقبند، وقتی کامپوتر اومد همین وضع بود اینترنت اومد همین بود الان هم همینه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۳ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
یک مشت مسئول پیر و پاتال که شوق خدمت به مردم نمی زاره تا دم مرگ از پشت میز پاشن پشت میز نشستن
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۷:۰۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
بیست سال حمایت کردم . اما امروز چیزی که من لمس کردم فهمیدم حق با آنهایی بود که میکوبیدن. من ضرری نکردم که بگید داره میسوزه. اما با همه اشرافیتی که به این موضوع دارم میگم . اگر شکایتی است باید از قوه قضاییه کرد که یارو رو گرفت و سایت رو بست. وگرنه بنده خدا که کاری به کارمون نداشت و‌پولمون رو‌هر موقع خواستیم داد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
دوست عزیز ایشون توکن بدون کارکرد و پشتوانی عملی داشت میفروخت به ایرانی ها، یه نگاه کنید شکایتی از طرف خارجی ها بابت این توکن نیست یعنی اععم مشتری ها ایرانی بودن، و صرافی جز اموال ایشون بود که پول های حاصل از فروش توکن رو به اون انتقال میداده پس به عنوان دارایی این شخص ضبط شده که متاسفانه پول و ارز های کاربران هم به این خاطر بلوکه شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۵ ۰۱ خرداد ۱۴۰۰
دوست عزیزی که با عنوان ناشناس از توکن و صرافی اموال طرف بوده صحبت کردی، فقط میتونم بگم هیچی هیچی نمی دونی، لطفا اظهار نظر نکن، پول افرادی که تو صرافیه با یه واسطی تو بایننسه، توضیح این ارتباط برای شما سنگینه بی خیال، خواستی توضیحات فنی هست بگردی پیدا میشه، توکنش هر غلطی کرده باید پاسخگو باشه وگرنه محتوای مالی صرافی مال ملته
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۶:۴۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
هر چی باشه از اون بورسی که راحت دستکاری میشه بهتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
این مسخره بازیها دیگه زیادی تکراری شده...تا رئیس مجلس نامه زد فهمیدند طرف کلاهبرداره؟!!...یه بنده خدایی رو بی‌جهت گرفتین بهش انگ می‌زنیم که امثال اون نامه رو توجیه کنید...رئیس مجلس عرضه داشت آن ۲۰۰ نفر حقوقی که ۱۳۰ هزار میلیارد تومان رو در بورس بالا کشیدن معرفی میکرد.تمام کسانی که سرمایه قابل عرضی دارن و در بازار ارز دیجیتالی خیلی زودتر سرمایه شوند رو به صرافی های خارجی انتقال دادن.این چرندیات دیگه خریداری نداره آنهم از زبان یک مشت اختلاسگر!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
و مثل همیشه ملت پای ضرر هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
اینم شده مثل نتورک هرجا میری چهار نفر نشستن دارن در مورد بیت کوین تبلیغ میکنن ، کار که نیست همه بیکارن محبورن برن دنبال این چیزا
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۳:۵۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
کریپتولند داشت کارشو میکرد دولت مدیرعاملشو گرفت و صرافی رو بست. وگرنه هیچ مشکلی نداشت.
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۶:۵۸ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
خدا پدرتو بیامرزه. اصلا اونو گرفتن. باشه. خب سایت بزارن باز باشه همه انتقال بدن صرافی دیگه از همون سایت. کاری ندارن. نیاز به نقد کردن هم نیست. الکی پول ملت رو بلوکه کردن. ما که مشکلی از کریپتولند ندیدیم.
Germany
حسام
۱۳:۵۲ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
اگه رمز ارز بده چرا ایرانیشو میخواین بسازین؟؟؟؟
اگه خوبه چرا جلوی مردمو میگیرید؟؟؟
این رگای غیرت وزیر وزرا موقع ضرر دهی مردم تو بورس کجا بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۱ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
رمز ارزهای در جهان امروز خطرات زیادی دارند زیرا رمز ارزهای عمر چندانی ندارند و در ابتدای راه تکامل هستند همانند نوزادی که تازه شروع به یادگیری راه رفتن میکند.
رمز ارزهای ملی و استانی حرکتی محکم و پایدار و مطمینتر به سوی ارزهای نوین دیجیتال است.
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۸:۰۹ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
عمر زیادی نداره ولی اون چیزی که شما فکر میکنید هم نیست.
رمز ارز ملی و استانی؟ چرا فکر میکنید همه چی باید ملی بشه؟ اصلا میدونید چرا اصلا رمز ارز به وجود اومد ؟
چرا کشور ما میخواد ماهیت این رو مثل بقیه چیزها زیر سوال ببره؟
چون براشون سودی نداره! چون دستشون به اونایی که این نوع ارز دارن نمیرسه تا اونا رو هم بدبخت کنن.
اگه بده چرا میخواد مدل ملی تولیدکنه. اگه بده چرا به چینی ها اجازه میده تو کشوری که مشکل کم آبی و هزارتا بدبختی دیگه وجود داره بیان و رمز ارز تولید کنن؟
خطر برای کسی وجود داره که داره نون دولتی میخوره ولی برای بقیه مردم هیچ خطری وجود نداره.
اینم بگم من هیچ گونه رمز ارزی ندارم، پس فکر نکن دارم از خودم دفاع میکنم ، بلکه دارم تفکر شما و امثال شما رو زیر سوال میبرم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۸ ۰۱ خرداد ۱۴۰۰
یعنی کاش بدونی رمزارز چیه، جهل مرکب شاید اسیرشی!
Iran (Islamic Republic of)
احمدی
۱۳:۴۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
تعداد 200 ترون هدیه برای ثبتنام در سایت شرکت ترون
برای ثبتنام نام شرکت یعنی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
اینم یه مسخره بازی جدیده . جمعش کنید بابا. از فردا برق خونه ها قطع میشه بخاطر این بچه بازیا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۱ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
بله معلومه از بورس بهتره چون دولت درش دخیل نیست چون همه چی شفاف هست چون جای برای راند بازی نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
ادولت باید وارد رمز ارزها بشه تا سودش بره تو حیب اقازاده ها
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۲:۴۹ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
بهتره بدونین ارز دیجیتال بر پایه مردم استوار هست و این دولتها هستن که باید همراه مردم باشن نه داروغه زمان رابینهود !!!!
Iran (Islamic Republic of)
کریم
۱۲:۳۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
درکل رمز ارزها نه فقط در ایران بلکه درهمه جای جهان محکوم به نابودی و جمع آوری هستند چون در حال حاضر جای بازار سرمایه (بورس)را گرفته اند بنابراین در بلند مدت بورس در همه جای دنیا ورشکسته شده و تولید درجهان به خطر می افتد و فقط عده ای میلیاردر جهانی در کوتاه مدت سودهای کلان را نصیب خود کردهاند.بنابراین سیاستهای پولی و اقتصاد فعال در دنیا با کمک دولتها جلوی این رمزارزها را خواهند گرفت.علاوه بر این میزان بالای مصرف انرژی توسط ماینرها مشکل بزرگ استخراج رمزارزها و برای آینده انرژی و محیط زیست میباشد.رمرز ارزها لاجرم محکوم به نابودی هستند البته پس از کسب سودهای کلان توسط میلیاردرهایی که در سیاستهای مالی کشورها تاثیر گذار هستند.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۹:۴۵ ۰۱ خرداد ۱۴۰۰
نمیدونم چرا این حرفو میزنی
رمز ارز اومد جایه ارز و بگیره و خیلی از شرکتها دارن سهامشونو به شکل توکن ارائه میدن تو این بازار که بازار سرمایشون از کشور خودشون فراتر رفته و جهانی شده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۶ ۰۱ خرداد ۱۴۰۰
اتفاقا دنیای آینده دنیای رمز ارزهاست البته نه هر رمز ارزی. دنیای آینده دنیای بانکهای مرکزی خصوصی مثل فدرال ریزرو آمریکا یا بانک مرکزی دولتی مثل ایران که تبدیل به قلک دولت شده نیست که بتونند هر چه قدر دوست داشتند پول خلق کنند و سرمایه مردم رو بالا بکشند. الان خیلی از فعالان سیاسی که در آمریکا یا اروپا از داشتن حساب بانکی محروم شدند با رمز ارزها زندگی می‌کنند. مسلما حکومتها مقاومت خواهند کرد و سعی می‌کنند با پروپاگاندا یا تصویب قوانین جلوی پیشرفت رمزارزها رو بگیرند ولی در نهایت قدرت به مردم دنیا بازگردونده میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
ما خودمون رو مالباخته نمیدونیم ، تمامی صحبت های که شده مبنی بر اینه که رمز ارزهای ما توی صرافی موجوده، مگه اینکه مسوولین نخوان اموال مارو بدن مارو مالباخته کنند
Iran (Islamic Republic of)
Bakhtiyari
۱۲:۰۸ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
باید رمز ارزهای ملی و رمز ارزهای ایرانی را گسترش دهیم اینگونه هم خیال خریداران و هم فروشندگان راحتتر است و گام خوبی به سمت نوین شدن و بروز شدن همپای دیگر کشورهاست.
ابتدا میبایست ما از رمز ارز ملی شروع کنیم.
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۸:۱۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
چرا فکر میکنید از هر چیزی باید یه نسخه ملی بسازیم؟
دقیقا مثل نسخه ملی پیام رسان ها که محکوم به نابودی هستن ، مطمئن باش نسخه ملی رمز ارز هم به همین بلا دچار میشه .
در ضمن فکر نکن من مخالف پیام رسان داخلی یا چیزای دیگه داخلی هستم ولی از اونجایی که ما در داخل در هر لحظه ممکنه به بلایی که سر این صرافی اومد دچار بشیم (به طور ناگهانی تهمت ، بازداشت و حذف از گردونه روزگار یا برداشت کل یا قسمتی از سرمایه توسط دولت) کسی حاظر نمیشه به گزینه های ملی شده اعتماد کنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۶ ۰۱ خرداد ۱۴۰۰
رمز ارز ملی بجای خود ولی به رمزارزی مثل بیت کوین هم برای دور زدن تحریمها نیاز داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۲ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
آره همه بریم توی بورس پولمون رو به فنا بدیم
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۱:۱۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
تنها نکته مثبت بازار رمز ارزها اینه که دولت توش دخالت نمیکنه وگرنه مثل بورس میشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
بله الان کامل مشخصه رمز ارزها دست دولت نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۱ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
بی قانونی رمز ارزها کار دست ملت نداد
بی قانونی کشور و رقیب کشی کار دست مردم داد.
این صرافی بهترین صرافی ایران بود و هیچ مشکلی نداشت.
الان من بدبخت پولامو گزاشتم داخل این صرافی باید چه کار کنم.
آقایان مسئول گروگان گیری بسه.
همه میدونن چرا این سایتو بستید. هیچ خلاف قانونی نداره این سایت.
جالبه آخر همه تقصیرها میفته گردن مردم. الان مردم چه گناهی کردن مقصر جلوه میدید. حواستون باشه خدا از حق الناس نمیگذره
بازار ارز دیجیتال خیلی هم قانون داره.
Iran (Islamic Republic of)
بیکار
۱۱:۰۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
حاجی شما فعلا بورس رو درست کنید .رمز ارز خود ملت با اختیار خودشون رفتند کسی دعوت نکرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
مردم عزیز لطفا آگاهانه تصمیم بگیرید که نسخه خارجی بورس نشه
Iran (Islamic Republic of)
انتقام جو
۱۰:۳۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
سایت باز بود بعدا دولتی ها بستنش میشد برداشت کرد کسی پول مارو نخورده مالباخته به دروغ گزارش ندین که یکی از کاربرا گفته موجودیم صفره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۰ ۰۱ خرداد ۱۴۰۰
تا فردای دستگیری موجودی من سرجاش بوده والبته همه، دروغ نگید
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۰:۲۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
تا متوجه میشن که مردم دارن در جایی سود کسب می کنند، سریع می خوان خودشون رو وارد کنن تا جلوی سود مالیشون رو بگیرن. معتقدن که مردم باید پولشون دست ما باشه تا نیازمند ترشون کنیم و پول در دست مردم قدرت میاره. بابا ول کنید مردم رو بگذارید به حال خودشون باشند. پول ملت رو جمع کردین در بورس و ببینید چه بلایی سر مردم آوردید. بس کنید دیگه!!
Iran (Islamic Republic of)
جوکر
۱۰:۲۱ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
برادر چرا شما و تمام خبرگزاریها میخواین مار مالباخته کنید تا پریروز سایت باز میشد وارد پنلمون میشدیم و داراییهامون موجود بود اصلا بحث کلاه برداری و یا دزدیدن پولمون وسط نبود سایتو خود امنیتی ها بستن ما داراییمون سر جاشه فقط اجازه برداشت نمیدن به ما
Iran (Islamic Republic of)
مهدی قاسمی
۱۰:۰۱ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
چشم تنگ دنیا دوست را قناعت پر کند یا خاک گور
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۳۲ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
توکشور ما برمعاملات سیستم بانکی نظارت ۹۰ درصدی وجود نداره وبعضی از تخلفات مالی وجریان خروج سرمایه از کشور ازطریق همین سیستم بانکی صورت میگیره حال تصور کنید درپول مجازی وجود داره که نه تنها ایران بلکه سیستم بانکی کلرجهان نتونند اون رو کنترل کنند همین رمزارز میتونه بستری برای گسترش رشوه .پولشویی . معاملات قاچاق وخروج سرمایه از کشور بشه درهرصورت خوشبینی نسبت به این موضوع میتونه اقتصادکشور رونابودکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
اینترنت گوشی موبایل تلویزیون رادیو تلفن هم زندگی مردم رو نابود کرده اونها هم باید نابود بشن! الان بانک مرکزی اکثر کشورها به کارایی بلاک چین پی بردن و حتی توی آمریکا نماینده های مجلسشون از عقب افتادن اونها در استفاده از این تکنولوژی اعتراض کردن یه عده هنوز میخوان مردم رو برگردن به عصر حجر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۲ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
دوست عزیز برعکس بلاک چین وسیله میتونه باشه برای شفافیت کاربرد پزیری و مقیاس پذیری، فرض بفرمایید شما هزینه های دولتی رو روی شبکه بلاک چین انجام بدید همواره شفاف قابل ردگیری و استناد هست که چه مبلغی از کجا به کجا واریز شده یا حتی دیگه مشکلی به اسم اینکه به اداره دولتی مراجعه کنید و بگن سرور قطعه و کاری نمیشه کرد نمیشنوید چون صد ها نود شبکه اطلاعات رو در خودشون نگه میدارند که قطعی یکی تاثیری در کارکرد شبکه نداره، پس میبنید هر چیزی استفاده صحیح و غلط داره، شما از طلا هم میتونید برای رشوه و پولشویی و قاچاق استفاده کنید پس معاملات طلا هم باید ممنوع بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۱ ۰۱ خرداد ۱۴۰۰
تکنولوژی برای تو حیفه، همین موبایل!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
روتونو برم از مثل بورس ایران دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۲ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
معلومه که نمیدونید رمز ارز چی هست!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۳ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
این بازار به صورت غیر متمرکز ایجاد شده تا دست دولت ها و بانکها ازش کوتاه باشه و مردم با مردم بدون واسطه خرید و فروش کنن. دولتها هم دارن میسوزن که مالیات نمیتونن بگیرن از این بازار، واسه همین اینقدر دروغ و سر و صدا راه افتاده...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
اینا همه دروغه
حالا یه راهی پیدا شده ملت دو هزار بزنن به جیب اگه دولت گذاشت
آخرین اخبار