به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، بهزاد محمدی مدیر امور عشایری استان کرمانشاه با بیان اینکه عشایر استان در برخی از نقاط با خشکسالی سختی مواجه هستند، گفت : امسال خشکسالی ناشی از کاهش بارشها و نزولات جوی، در کنار تشدید بیماری کرونا مشکلات زیادی را پیش روی عشایر قرار داده است.
او با بیان اینکه شیوه زندگی عشایر بستگی زیادی به شرایط اقلیمی دارد، گفت : خشکسالی حادث شده بیشترین آسیب را متوجه دام عشایر کرده، چون از یک سو عشایر نهاده لازم برای پرورش دامهای خود را به دلیل وضعیت نامناسب مراتع در اختیار ندارند و مجبور به تغذیه دستی دامها هستند که این موضوع هزینههای زیادی را متوجه آنها میکند و از دیگر سو به دلیل بیشتر شدن عرضه دام در فصل بهار و البته کاهش تقاضا برای مصرف گوشت قرمز به دلیل شیوع بیماری کرونا و تعطیلی رستورانها و مراسم شادی و عزا، کاهش قیمت دام زنده و گوشت قرمز را شاهد هستیم که همه اینها عشایر را در مضیقه گذاشته است.
مدیر امور عشایری استان کرمانشاه با بیان اینکه تمام سرمایه عشایر دامشان است، افزود: با توجه به مشکلاتی که عشایر برای تامین علوفه و آب مورد نیاز دامها خود در شرایط خشکسالی دارند، لازم است حمایتهای گستردهای از عشایر چه در سطح ملی و چه در سطح استانی به عمل آید تا آنها بتوانند با مشکلات کمتری بحران خشکسالی را پشت سر بگذارند.
او افزود: فروش اجباری دام مولد صدمات اقتصادی زیادی را به عشایر وارد میکند و این موضوع میتواند بر میزان تولید گوشت قرمز تاثیر منفی بگذارد.
او اشارهای هم به اقدامات در دست اجرا برای حمایت از عشایر استان در بحران خشکسالی داشت و ادامه داد: اعتبارات قابل توجهی برای تامین آب عشایر در استان در نظر گرفته شده که با نهایی شدن آن شاهد حمایتهای خوبی از عشایر در بحث تامین آب خواهیم بود.
محمدی از مشکل تامین علوفه به عنوان یکی دیگر از مشکلات جدی پیش روی عشایر در بحران خشکسالی یاد کرد و افزود: اگر فقط ۴۰ درصد مراتع استان تحت تاثیرخشکسالی قرار گرفته باشد، افت تولید حدود ۱۰۰ هزارتنی علوفه در مراتع استان را داشته ایم که باید تغذیه دستی جایگزین آن شود.
محمدی با اشاره به تخصیص علوفه یارانه دار به عشایر، گفت: اگرچه سهمیه هشت هزار تنی برای تامین علوفه عشایر استان در نظر گرفته شده که عدد خیلی خوبی است، اما پرورش دام از سوی عشایر زمانی توجیه اقتصادی دارد که دامها از مراتع تغذیه شوند.
محمدی گفت: عشایر استان کرمانشاه حدود ۱.۵ میلیون واحد دامی دارند که حدود ۳۰ درصد آن دام مازاد است که همه ساله در فصل بهار روانه بازار مصرف میشود که امسال به دلیل خشکسالی حادث شده این میزان بیشتر شده است .
انتهای پیام/د