مهدی شاهرخی گفت: چابهار در مسیر توسعه بوده و ظرفیت‌های آن باید به کشور‌های دیگر معرفی شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، مهدی شاهرخی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در حیدرآباد هند  در نشستی با مدیران و فعالان اقتصادی چابهار، هدف از این دیدار را ایجاد ارتباطات مستقیم میان نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با دست اندرکاران داخلی دانست.

وی افزود :در این نشست‌ها کوشش می‌کنیم فرصت‌ها و موانع توسعه بندر چابهار و پروژه‌های مرتبط با آن را مرور و شناسایی کنیم تا در راستای وظایف محوله، حمایت‌های قابل ارائه از سوی وزارت امور خارجه را در مسیر درست خود قرار دهیم.

شاهرخی اظهار داشت به ثمر نشستن تلاش‌های منطقه ویژه و بهره گیری از ظرفیت‌های خارجی، نیاز به استفاده از نظرات کارشناسان و هم‌افزایی همه حوزه‌ها دارد.

 حسن نوریان سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی پاکستان نیز گفت: وارد کردن تکنولوژی روز دنیا و جذب سرمایه‌گذار با منشا خارجی و جذب گردشگر خارجی سه برنامه محوری در حوزه دیپلماسی اقتصادی معرفی شده است.

وی افزود: صادرات کالا‌های غیرنفتی در راستای وابستگی کمتر به اقتصاد نفتی، صدور خدمات فنی و مهندسی و اعزام نیروی کار ماهر با توجه به حجم بالای فارغ‌التحصیلان از اولویت‌های اقتصادی کشور برشمرده شده است.

او با بیان اینکه نقش وزارت خارجه تسهیل‌گری روابط اقتصادی و بازرگانی است، گفت: وزارت امور خارجه متولی بحث تجارت خارجی نیست، اما باید همه ارکان اقتصادی کشور به کمک وزارت خارجه بیایند.

نوریان با اشاره به تحولات توسعه‌ای اخیر در حوزه شرق کشور، افتتاح دو مرز پیشین و ریمدان را گام بزرگی در توسعه شرق کشور بر شمرد و گفت مذاکرات مربوط به بازارچه‌های مرزی ادامه دارد و در سفر اخیر وزیر امور خارجه پاکستان، تفاهم‌نامه آن امضا شد و چشم‌انداز خوبی در این حوزه وجود دارد.

سرکنسول ایران در کراچی گفت‌: ما از تبادل هیات‌های تجاری استقبال می‌کنیم.

وی گفت: در آذرماه امسال نمایشگاه اختصاصی صنعت ساختمان در کراچی برگزار می‌شود و قرار است یک بخش ویژه نیز به پاویون جمهوری اسلامی ایران اختصاص داده شود و در چابهار هم اگر ظرفیتی در حوزه صنعت ساختمان وجود دارد؛ فعالان اقتصادی می‌توانند ورود کنند.

سرکنسول ایران در کراچی با اشاره به روادید تجار تصریح کرد: طی ماه‌های اخیر پاکستان زیرساخت‌های ویزای تجار ایرانی را به صورت الکترونیکی و فرودگاهی ایجاد کرده است و بازرگانان ایرانی هم می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

وی اظهار داشت: پیشنهادی از سوی فعالان گردشگری مطرح شده مبنی بر این که مسافران به صورت دریایی از کراچی به چابهار سفر کنند، زیرا به صورت زمینی مشکلاتی وجود دارد و در این میان چابهار هم می‌تواند سهمی در حوزه گردشگری خارجی داشته باشد.

سرکنسول‌های جمهوری اسلامی ایران در کراچی پاکستان و حیدرآباد هند پس از حضور در منطقه آزاد چابهار، طی نشستی با رئیس و معاون اتاق بازرگانی و نمایندگان فعالان اقتصادی و بازرگانی منطقه آزاد چابهار، راهکار‌های تعاملات بیشتر اقتصادی و تجاری با کشور‌های پاکستان و هند را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

حسن نوریان و مهدی شاهرخی سرکنسول‌های جمهوری اسلامی ایران در کراچی پاکستان و حیدرآباد هندوستان ظهر (چهارشنبه) با استقبال مدیران سازمان منطقه آزاد وارد این منطقه شدند و از پروژه‌های مختلف اقتصادی، تجاری و صنعتی دیدن کردند.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.