به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد احمدیان مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم زمان با روز ملی جمعیت گفت: شاخص نرخ کلی باروری به معنی میانگین تعداد فرزندانی است که یک زن در طول زندگی خود به دنیا میآورد.
او افزود: بر اساس گزارش سازمان ثبت احوال در سال ۹۵ میانگین نرخ کلی باروری در خراسان رضوی ۲.۱ فرزند بود.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: هماکنون شاخص نرخ باروری در کشور ۱.۷ فرزند است و خراسان رضوی از این نظر وضعیت بهتری نسبت به میانگین کشور دارد.
بیشتر بخوانید
احمدیان بیان کرد: در میان شهرستانهای خراسان رضوی خواف و تایباد با نرخ باروری ۳.۲ و مشهد با نرخ باروری یک فرزند به ترتیب بیشترین و کمترین شاخص باروری را در استان به خود اختصاص دادهاند.
او تصریح کرد: از سوی دیگر طی این مدت میزان موالید دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز کاهش داشته به طوری که از ۱۰۰ هزار تولد سالانه به ۹۵ هزار تولد در سال رسیده است.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ازدواج و فرزندآوری در اولویت جوانان قرار ندارد تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این جهت از سالهای گذشته دورههای آموزشی ازدواج سالم و مشاوره فرزندآوری را در حال اجرا دارد.
احمدیان اظهار کرد: هم اکنون مجوزی برای در اختیار گذاشتن وسایل پیشگیری از بارداری برای افراد مراجعه کننده به مراکز بهداشت نداریم و مادران متقاضی تحت مشاوره قرار میگیرند و فقط برای افرادی که از نظر پزشکی نباید باردار شوند این خدمات در قبال نسخه پزشکی ارائه میگردد.
۳۰ اردیبهشت مصادف با روز ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت از سوی رهبر معظم انقلاب به پیشنهاد سازمان ثبت احوال کشور و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، به عنوان روز ملی جمعیت در تقویم رسمی کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام// م.ب