به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، در سالهای اخیر اقداماتی جهت محرومیت زدایی و رفع محرومیت در استان ایلام انجام شده است؛ این اقدامات تا حدودی در جهت کاهش محرومیت این استان نقش داشتهاند اما با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای استان این اقدامات را نمیتوان کارگشا دانست و باید شاهد تغییرات بیشتر و برنامههای بهتری از سوی مسئولان نه تنها در جهت رفع محرومیت بلکه در جهت ایجاد توسعه و آبادانی در استان باشیم.
ساکنین برخی از مناطق این استان از محرومیت بالایی رنج میبرند و آن گونه که باید برای رفع محرومیت این مناطق، اقدام موثری از سوی مسئولان صورت نگرفته است؛ استان ایلام دارای محرومیتهای فراوانی است که در سطح استان، شهرستان هلیلان در عمق این محرومیتها قرار گرفته است.
کوچهها پر از فضولات دامی و زباله هستند
نظری یکی از ساکنان روستا میگوید: روستای ما مشکلات زیادی دارد؛ اما یکی از مشکلات اصلی روستا پیاده نشدن طرح هادی است که موجب شده فاضلاب در جلوی روستا جمع و کوچهها پر از زبالهها و فضولات شود.
وی افزود: رها شدن فاضلاب در کوچهها سبب ایجاد منظره نامطلوب و بوی تعفنی شده که هر عابری را آزار میدهد و همچنین میتواند موجب افزایش احتمال شیوع بیماریهای عفونی و انگلی به ویژه در میان کودکان شود؛ زیرا فاضلابها به دلیل دارا بودن آمونیاک و اوره و ترکیب آن با هوا به مرور زمان موجب به وجود آمدن لک روی پوست میشود.
این شهروند ادامه داد: تیرهای برق هنوز چوبیست و بعضی از آنها خیلی به ساختمان خانهها نزدیک بوده و حتی بعضی از آنها خم شدهاند که میتواند خطرات جدی به دنبال داشته باشد.
فقر امکانات در روستا
یکی دیگر از اهالی روستا گفت: روستای ما هیچ امکاناتی ندارد، عدم جمعآوری زبالهها موجب آلودگی محیط روستا شده است؛ دیگر از این اوضاع خسته شدهایم، کوچهها کثیفند چون ماشین حمل زباله و جایگاهی برای جمعآوری زباله نداریم.
وی افزود: برای رفتوآمد در کوچه باید از بین فاضلابها عبور کنیم، فرزندانمان در این محل بین اینهمه آلودگی مشغول بازی میشوند از مسئولین درخواست داریم مشکل ما را حل کنند.
برای حل مشکلات نیازمند بودجهایم
دهیار روستا ضمن تایید صحبت اهالی روستا در رابطه با این موضوع گفت: روستای ما از همه نظر محروم است؛ فاضلابها به خاطر عدم پیاده سازی طرح هادی جلوی روستا جمع شده و ما برای حل این مشکلات نیازمند بودجهایم چون از طرف هیچ بنیاد خیریهای حمایت نمیشویم.
وی افزود: فاضلاب، علاوه بر این که به خودی خود برای سلامت انسان خطرناک است، بوی بد و آزار دهنده آن نیز آسیبهای جبران ناپذیری در پی دارد همچنین بسیاری از تیرهای برق در حیاط منازل قرار دارند و برخی دیگر از آنها کج شدهاند که ممکن سبب ایجاد خطرات جبران ناپذیری شوند.
بودجههای دهیاریها قطره چکانی است
سخاوت نارنجی بخشدار هلیلان گفت: یکی از دلایل این مشکلات کم بودن میزان بودجه دهیاریها است و با بودجههای قطره چکانی دهیاریها امکان انجام کارهای عمرانی در این مکانها وجود ندارد.
وی افزود: یکی دیگر از مشکلات اجرای طرحهای عمرانی در روستاها و عدم همکاری مردم در این زمینه است؛ مثلا برای درست کردن معابر و کوچهها و پیاده کردن طرح هادی نیاز به تخریب برخی از ساختمانها است که مردم معمولاً در این زمینه همکاری نمیکنند.
وی ادامه داد: تهیه ماشین حمل زباله، در اختیارات فرماندار و بخشدار نیست و این مسئله مربوط به مدیرکل امور روستایی است.
حسینعلی موسوی سرپرست دفتر امور روستایی و شوراها استانداری گفت: بخشی از مشکلات این روستا در حیطه کاری اداره بنیاد مسکن است؛ اما دهیار روستا وظیفه مدیریت و هدایت روستا را به عهده دارد و مسئله جمع آوری پسماندهای این روستا به عهده دهیار روستا است.
موسوی تصریح کرد: حقوق و مزایای دهیاریها به صورت مالیات بر ارزش افزوده مستقیم به حساب دهیار واریز میشود که بخشی از این بودجه طبق ماده ۳۸ براساس جمعیت روستاها به حساب آنها واریز شده و ما هم طبق ماده ۵۸ و ۳۹ مرتب به روستاها کمک میکنیم.
وی افزود: در صورتی که مردم یا دهیار این روستا در قالب ارسال نامهای مشکلات موجود را بیان کنند ما هم پیگیر کار آنها خواهیم بود و با فرماندار و بخشدار صحبت میکنیم که مشکلات آنها مرتفع شود.
میزان محرومیت در روستاهای مختلف شهرستان هلیلان بسیار بالاست و برای حل این مشکلات باید تمام مسوولین همکاریهای لازم را داشته باشند.
مسئولین بایستی به دور از هرگونه بروکراسیهای کور اداری پیگیر حل مشکلات روستاهایی از این قبیل باشند و برطرف کردن مشکلاتی از این قبیل را در اولویت قرار دهند چرا که مردمان این روستا با وجود مشکلات فراوان هنوز به مهاجرت فکر نکردهاند و سالهاست چشم انتظار مسئولان برای رفع مشکلاتشان نشستهاند.
منبع: فارس
انتهای پیام/ب