انتشار مطالب آموزنده، مشارکت در ساخت مسجد و فراهم کردن امکان عمل خیر برای مردم موجب می‌شود در ثواب دیگران شریک شده و مانند آن‌ها پاداش الهی دریافت کنیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،بر اساس آموزه‌های قرآن کریم و روایت‌های اهل بیت علیهم السلام برخی از اعمال زمینه‌ای را ایجاد می‌کنند تا وقتی دیگران عمل خیر و ثوابی انجام می‌دهند، ما هم در کار خیر آن‌ها شریک بشویم. به این مفهوم که هرچند دیگری کار خیر و خداپسندانه‌ای انجام داده، اما ما هم مانند او پاداش دریافت کرده و مستحق جزای الهی شویم.

طبق تفسیر قرآن کریم شیوه‌ها و کار‌هایی هستند که مثل حسنات دیگران را می‌تواند به انسان منتقل کند، البته مثل آن‌ها و نه عین آن را. آن طور که خداوند متعال می‌فرماید: «وَ نَکتُبُ ما قَدَّمُوا وَ آثارَهُمْ؛ آنچه خود کردند می‌نویسیم و آنچه اثر نیک یا بد هم باقی گذاشتند، می‌نویسیم.»

مانند اینکه کسی عمل خیری را نشر بدهد، مثلاً مطلب خوبی درباره نماز خواندن در فضای مجازی منتشر کند و کسی با خواندن همان مطلب به نماز خواندن تشویق شود. در این صورت هم کسی که تشویق شده و نماز خوانده پاداش می‌گیرد و هم کسی که آن مطلب مفید درباره نماز را نشر داده است، مانند آن پاداش را دریافت خواهد کرد.

البته این امکان هم وجود دارد که کسی در طول زندگی خودش مطلب علمی ایجاد کند. بعد از مرگ او هر کسی از آن علم بهره‌ای ببرد، برای او پاداش محسوب می‌شود، هرچند که دیگر در دنیا نیست؛ و یا کسی که مسجدی بسازد تا دیگران در آن نماز بخوانند یا وضوخانه‌ای که وضو بگیرند. در مقابل اگر کسی محلی برای فسق و فجور ایجاد کند، بعد از مرگش هم هر کسی از آن محل استفاده کند و در آن گناه کند، برای آن فرد عذاب می‌شود با اینکه از دنیا رفته است. یا کسی که سنت خلافی رایج کند و بعد از مرگش مردمی به آن سنت عمل کنند. همه این موارد جزو کار‌های او و آثار اعمال او محسوب می‌شود.

در این باره از پیغمبر اکرم صلی‌الله علیه و آله روایت شده که فرمودند: «هر کس سنت نیکی را باب کند، مادامی که در دنیا مردمی به آن سنت عمل می‌کنند، ثواب آن اعمال را به حساب این شخص هم می‌گذارند، بدون اینکه از اجر عامل آن کم بگذارند؛ و هر کس سنت زشتی در بین مردم باب کند، مادامی که در دنیا مردمی به این سنت عمل می‌کنند وزر آن عمل‌ها را به حساب او نیز می‌گذارند، بدون اینکه از وزر عامل آن کم بگذارند.»

منابع:

تفسیر المیزان؛ علامه سید محمدحسین طباطبایی رحمه‌الله علیه
تفسیر نمونه؛ آیت‌الله مکارم شیرازی
تفسیر تسنیم؛ آیت‌الله جوادی آملی
تفسیر نور؛ حجت‌الاسلام محسن قرائتی

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب ها: آخرت ، عمل نیک ، کار خیر ، بهشت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
خوب
Iran (Islamic Republic of)
الف
۲۰:۴۹ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
یکی از باقی الصالحات میتونه اهدا عضو باشه....
خداوند در یکی از سوره ها میفرمایند اگر به ناحق انسانی را بکشی مثل این هست که همه مردم دنیا را کشته ای و اگر جان یک نفر رو نجات بدی مثل این هست که جان تمام انسان ها رو نجات دادی....
چه چیز زیباتر از زندگی بخشیدن به دیگران...
اینکار و انجام بدیم و مشوق دیگران هم باشیم...
United States of America
ناشناس
۲۲:۲۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
انجام بده و مشوق دیگران هم باش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۱ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
سلام