به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از شفقنا، ینس ستولتنبرگ پس از ملاقات با امانویل مکرون، رییس جمهور فرانسه در پاریس گفت که کمکهای آینده ناتو به افغانستان سه پایه عمده خواهد داشت.
او افزود: «نخست میخواهیم حمایتهای ظرفیتی و مشورتی را به ارگانهای امنیتی افغان فراهم کنیم و کمکهای مالی را به نیروهای امنیتی افغان ادامه دهیم.»
ستولتنبرگ فراهم آوری آموزشها و تعلیمات نظامی در خارج از افغانستان به ویژه به نیروهای عملیاتهای خاص را بخش دوم کمکهای آینده ناتو به افغانستان عنوان کرد.
او افزود که در بخش سوم، فراهم آوری بودجه برای خدمات نظارتی، به شمول حمایت از تداوم فعالیت میدان هوایی کابل، شامل است.
منشی عمومی ناتو گفت که این همه، متحدین ناتو و جامعه جهانی را قادر خواهد ساخت تا به کمکهای شان به مردم افغانستان ادامه داده و در تلاشهای صلح این کشور سهیم باشند.
روند خروج نیروهای امریکایی و ناتو به تاریخ اول ماه میآغاز شده و انتظار میرود تا ۱۱ سپتمبر سال جاری تکمیل شود.
دیپلماتهای غربی و مقامات نظامی در تلاش یافتن راههای تامین امنیت و حضور غیرنظامی شان در افغانستان اند و یکی از نگرانیهای عمده فعال نگهداشتن میدان هوایی کابل است.
پیش از این، جنرال مارک میلی؛ رییس ارتش ایالات متحده گفته بود که طرح آموزش نیروهای افغان در “سایر موقعیتها” تحت بررسی قرار دارد. اما تا حال ۱۰۰ در صد واضح نشده است.
آقای میلی گفته بود: «این امکان پذیر است. میخواهم بگویم که گزینههای زیادی وجود دارد و ما تا حال یکی از آنرا مشخص نکرده ایم، اما زمانی که طرحهای نهایی خویش را آماده کردیم برای منظوری به وزیر دفاع ارایه خواهیم کرد.»
وزارت دفاع افغانستان از تصمیم ایالات متحده در این خصوص استقبال کرده است.
این درحالی است که نمایندگان ویژه اتحادیه اروپا، ناتو، آلمان، فرانسه، ایتالیا، ناروی، بریتانیا و ایالات متحده به تاریخ هفتم می (۱۷ ثور) در یک اعلامیهٔ مشترک از توافق شان پیرامون حمایت متداوم بین المللی از نیروهای دفاعی و امنیتی افغان خبر دادند تا به گفتهٔ آنان این نیروها بتوانند در مقابل تهدیدات خارجی و داخلی از خود دفاع کنند.
انتهای پیام/