کارشناس بازار سرمایه درباره تاثیر ورود پول هوشمند به سهام شرکت‌ها توضیحاتی داد.

کوروش آسایش در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که پول هوشمند به چه پولی گفته می‌شود؟ بیان کرد: پول هوشمند به پول قدرتمندی گفته می‌شود، که توسط سرمایه گذاران بزرگ و یا اصطلاحا بازیگران سهم وارد سهام یک شرکت می‌شود.

وی افزود: معمولا پشت صحنه بالا بردن خیلی از سهم‌ها گروه یا افرادی هستند که با هم برنامه ریزی می‌کنند و سرمایه خودشان را روی هم می‌گذارند که مبلغ قابل توجه‌ای می‌شود، بعد به سمت سهم‌هایی می روند که قدرت بالا کشیدن آن را داشته باشند.

کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: مبلغی که جمع می‌شود، باید به اندازه‌ای باشد که بتواند قسمت اعظمی از شناوری سهام  را در دست بگیرد، معمولا در شرکت‌های کوچک را راحت‌تر می‌توان سهامشان را جمع و شناوری را تحت تاثیر قرار داد.


بیشتر بخوانید


آسایش تشریح کرد:معمولا پول‌های هوشمند سمت شرکت‌های کوچک می‌رود، مگر در موارد خاص و طبق برنامه‌ای که افراد خاص انجام می‌دهند، بازیگر سهم، پول را وارد سهم می‌کند و باعث بالا کشیدن سهم می‌شوند.

وی فزود:کار بازیگران سهم این است که تا جایی که می توانند، سهام را جمع کنند و زمانی که می‌خواهند سهم را سر زبان‌ها بیندازند.

کارشناس بازار سرمایه گفت: پول هوشمند وارد تمامی نماد‌ها، چه خوب چه بد می‌شود، اما معمولا زمانی پول هوشمند وارد یک نماد می‌شود که اخبار بنیادینی پشت آن نماد باشد و معمولا برای این کار نماد‌های خوبی را انتخاب می‌کنند تا نظر اهالی بازار را جلب کند، مثل افزایش سرمایه از طریق سود انباشته یا تجدید ارزیابی و اخبار مبنی بر صادرات، پول هوشمند معمولا پول سرمایه گذاران بزرگ است، اما زمانی که در فیلتر‌ها قرار می‌گیرد، به معنای قدرت بالای خریداران است.

آسایش بیان کرد: در زمان ورود پول هوشمند تحلیل گران به چشم یک فرصت خرید سهم را می‌بینند، بنابراین ممکن است به آشنایان خود سیگنال دهند، با همین فرآیند پول‌های خرد نیز وارد آن سهم  می‌شود، معمولا زمانی که قرار است پول‌های هوشمند توسط بازیگران حرفه‌ای وارد بازار شود، تبلیغاتی توسط شبکه‌های اجتماعی انجام و خبر‌های خوبی از سمت آن سهم شنیده می‌شود.

کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که مردم از کجا باید ورود پول هوشمند به یک سهم را متوجه شوند و خروج به موقع داشته باشند؟ اظهار کرد: مردم عادی برای اینکه وارد این سهام شوند، باید شناخت لازم را داشته باشند و هر کس نمی‌تواند، این سهم‌ها را شناسایی کند، بلکه احتیاج به تجربه و علم دارد، بازیگران یا سرمایه گذاران بزرگ برای اینکه سهم را با قیمت پایین جلب کنند، طی روز در یک محدوده، سفارش‌هایی را ثبت می کنند، تا ترس در فروشنده‌ها ایجاد شود و سهم شان را بفروشند.

وی افزود:در این زمان بازیگر‌ان به گونه‌ای سهم را جمع می‌کنند، که در فیلتر‌ها نیاید و شاید این فرایند یک یا دو ماه زمان ببرد.

کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: بازیگران سهم با ابزار‌هایی که در اختیار دارند، قیمت سهم را پایین می‌آوردند، به اصطلاح سهم را جمع می‌کنند، در این هنگام با مثبت نشان دادن سهم، بازار را به سمت می کشند که سهام مورد نظر رشد خواهد کرد.

آسایش بیان کرد: پول هوشمند طبق تکنیکال معمولا در نقطه‌های حمایتی خوب، در رنج‌ها یا حجم‌های خوبی معامله می‌شود و آرام آرام بازار به این سمت کشیده می‌شود که، پولی هوشمندی وارد این سهم شده است و این قضیه در فیلتر‌ها می‌آید.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا ورود پول هوشمند به بازار سرمایه بیان گر عدم تقارن اطلاعاتی است؟ اظهار کرد: در بورس تهران طی تحقیقاتی که در سال‌های گذشته انجام شد، سطح کارایی بورس تهران برای افشای در هر سه سطح خوب، متوسط و ضعیف رد شده است، یعنی در هیچ یک از سه سطح جای ندارد، این قضیه نشان دهنده این است که کارایی اطلاعاتی وجود ندارد، پس بازار ما کارایی لازم را ندارد، بنابراین عدم تقارن اطلاعاتی در بازار ما وجود دارد.

آسایش گفت: پول هوشمند پول بزرگی است و در حال حاضر بازیگرانی هستند که ۳۰۰ یا ۴۰۰ میلیارد یا بیشتر از این مبلغ‌ها را وارد سهم می‌کنند، پس به راحتی می‌توانند وارد سهم شوند و، چون پول بزرگی است، می‌توانند اطلاعات بسیار زیادی نیز داشته باشند، متاسفانه در سال‌های گذشته مشاهده کردیم، که مدیرعامل شرکت‌ها یا اعضای هیئت مدیره شرکت‌ها با بازیگران سهام همکاری کردند و اطلاعات سهم را در اختیارشان قرار داده اند.

کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: به راحتی می‌توان از روی تابلو سهم ورود پول هوشمند را تشخیص داد، زمانی که بازیگر بخواهد سهم را بالا بکشد، سهم را در کف قیمت جمع می‌کند، بعد پول هوشمند را وارد می‌کند، در این زمان شاهد افشای اطلاعات الف در کدال هستیم.

آسایش بیان کرد: متاسفانه از داخل شرکت نیز هماهنگی‌هایی وجود دارد و در نهایت آن خرده افراد هستند که نمی‌توانند، به موقع خارج شوند، برای همین شکست‌های بزرگی را تجربه می‌کنند، چون قیمت یک سهم بالا رفته سهامداران جذب آن سهم می‌شوند، ولی به موقع نمی‌توانند، خروج کنند و دچار ضرر‌های شدیدی می‌شوند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا بعد از خروج پول هوشمند قیمت سهم کاهش پیدا می‌کند؟ گفت: پول هوشمند اینگونه نیست که افراد به راحتی تشخیص بدهند، که این پول از سهم خارج شده است، به طور مثال اگر بازیگر روی ۱۰۰۰ تومان جمع کرده و می‌خواهد به سمت ۱۰۰۰۰ تومان ببرد، مرحله به مرحله صورت می‌گیرد، مثلا روی ۳۰۰۰ تومان خالی می‌کند، مرحله بعد ۷۰۰۰ تومان و به همین صورت ادامه می‌دهد، و روی ۹۵ درصد ۱۰۰۰۰ تومان سهام خودشان را خالی کرده اند که بعد از آن سهم وارد ریزش و اصلاح سنگین می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار