به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، عباس عسکری ندوشن، رییس کتابخانه مرکزی و اداره نظارت بر چاپ و نشر این دانشگاه، گفت: مجوز نشریههای «پژوهشهای نظری و کاربردی هوش ماشینی» و «تدوام و تغییر اجتماعی» که به ترتیب به صورت فصلنامه و در زمینه تخصصی کامپیوتر به زبان فارسی و نیز فصلنامه در زمینه تخصصی علوم اجتماعی به زبان فارسی- انگلیسی هستند، از سوی هیات نظارت برمطبوعات کشور صادر شده است.
او با بیان اینکه نشریات علمی، یکی از مهمترین نماگرهایی هستند که نقش و میزان اثرگذاری یک مرکز علمی را در توسعه علم و فناوری نشان میدهند، افزود: تعداد و توسعه کمی و کیفی نشریات علمی میتواند نقش اساسی و مهمی را در ارتقاء وجهه و اعتبار ملی و بینالمللی دانشگاه داشته باشد.
عسکری ادامه داد: بر اساس همین رویکرد، در نیمه دوم سال گذشته تلاش شد تا سیاستها و اقداماتی به منظور بهبود کیفی نشریات دانشگاه پیگیری شود.
او با اشاره به همراهی همه مسئولان و دستاندرکاران انتشار نشریات علمی دانشگاه برای ارتقاء کیفی نشریات علمی، به فعالیتها و تلاشهای انجام گرفته در این رابطه اشاره کرد و مهمترین اقدامات در زمینه بهبود کیفی نشریات را به شرح زیر برشمرد: ترمیم ساختار و ترکیب اعضای تحریریه نشریات علمی متناسب با ضوابط آییننامهای جدید نشریات علمی،افزودن محققان و دانشمندان بینالمللی به ترکیب اعضای تحریریه نشریات علمی دانشگاه، تشویق نشریات علمی به دریافت و انتشار چکیدههای انگلیسی مقالات به صورت چکیده مبسوط ساختاریافته (Structured Extended Abstract)، زیرا با این اقدام نشریات فارسی زبان بهتر میتوانند دامنه و بٌرد گسترده در میان محققان و خوانندگان غیرفارسی زبان پیدا کرده و قابلیت رؤیتپذیری آنها نیز در سطح جامعه علمی بینالمللی افزایش پیدا میکند.
رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه یزد اظهار کرد: همچنین به منظور رعایت اخلاق نشر و جلوگیری از بروز تخلفات در نشریات علمی، تمهیداتی در نظر گرفته شد و نشریات علمی ملزم به دریافت فرمهای تعهدات اخلاقی نویسندگان و اعلام تعارض منافع به هنگام دریافت مقاله شدند.
او افزود: علاوه بر اقدامات فوق الذکر، نمایهسازی نشریات در پایگاههای مختلف علمی نیز فعالیت در جریان دیگری بود که استمرار آن، مورد حمایت و پیگیری اداره نظارت بر چاپ و نشر دانشگاه قرار داشت.
عسکری در ادامه با اشاره به ضرورت توسعه کمی نشریات علمی گفت: هماکنون اداره نظارت بر چاپ و نشر دانشگاه به منظور سیاستهای حوزه معاونت پژوهشی از توسعه کمی نشریات دانشگاه حمایت و پشتیبانی میکند.
او با اعلام اینکه از هرگونه حرکت پردیسها و دانشکدههای دانشگاه به منظور راهاندازی نشریات علمی استقبال خواهد شد و آمادگی برای حمایتها و پشتیبانیهای لازم وجود دارد، گفت: بنابراین، چنانچه در رشتهها و حوزههای علمی مختلف دانشگاه، ظرفیت و پتانسیل لازم برای راهاندازی نشریات علمی وجود دارد، دعوت میشود که به این حرکت اهتمام ورزند.
انتهای پیام/ع