به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از خرم آباد،اسفندیار حسنی مقدم،رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان اظهار کرد: ماهیان خاویاری از جمله گرانبهاترین محصول در بین آبزیان میباشد و پرورش آن نقش مهمی در اشتغال زایی و ارزآوری دارد و لرستان نیز مستعد تولید این محصول است.
وی افزود: تا قبل از سال ۹۳ فعالیت پرورش خاویار در استان صورت نمیگرفت، اما در حال حاضر ظرفیت زیر ساختی بیش از یک هزار تن تولید ماهیان خاویاری ایجاد شده و مجتمع پرورش ماهی خاویاری به ظرفیت ۶۰۰ تن در حال فعالیت است.
به گفته وی پرورش ماهیان خاویاری پر سودترین سرمایهگذاری در بخش کشاورزی است، چرا که هر میزان خاویار تولید شود، دارای بازار مصرف بوده و یا صادر میشود.
حسنی مقدم با اعلام اینکه وزن ماهی خاویار تا مرحله استحصال خاویار به بیش از ۱۰۰ کیلوگرم میرسد و هر ماهی خاویاری ١٠ درصد وزن خود خاویار دارد، تصریح کرد: هر کیلوگرم خاویار به قیمت ۲۵ میلیون تومان به فروش میرسد، ضمن اینکه قیمت گوشت ماهیان خاویاری بین ۱۸۰ تا ۳۵۰ هزار تومان است که این امر باعث افزایش درآمد تولید کنندگان و ایجاد اشتغال میشود.
وی همچنین از پرورش ماهیان خاویاری در شهرستانهای بروجرد، ازنا، پلدختر و دورود خبر داد و عنوان کرد: باتوجه به ظرفیتهای موجود، لرستان میتواند به قطب تولید ماهیان خاویار ایران تبدیل شود.
وی ظرفیت کنونی ماهی خاویار لرستان را یک هزار تن عنوان کرد و افزود: فاز اول مجتمع تولید خاویار در شهرستان پلدختر با ظرفیت ۶۰۰ تن گوشت و ۱۰ تن خاویار در سال افتتاح شده است و زیرساختهای فاز دوم آن نیز در آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
۱۴ هزار نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در شیلات لرستان ایجاد شده و سرانه مصرف ماهی این استان هفت تا هشت کیلوگرم میباشد در حالیکه این میزان در کشور ۱۲ کیلوگرم عنوان شده است.
انتهای پیام/ب