به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،لحظهها و مرحلههای بسیار سختی در تاریخ ملتها است که به علت مواجه شدن جمعیت مردم یک سرزمین با اندوه مشترک و یا شادی مشترک به خاطر سرزمین و هویت خود، این بازه از زمان را در خاطره جمعی برای همیشه ماندگار میکند و یادآوری آنها، حس غرور و شجاعت را در مردم یک سرزمین احیا میکند.
در هشت سال دفاع مقدس، با وجود تحریمهای مختلف تسلیحاتی و اقتصادی، ایران اسلامی توانست با توکل بر خدا و به مدد هدایتهای معمار کبیر انقلاب و سلحشوریهای جوانان مشق عشق آموخته در مکتب روح الله، در برابر متجاوزان و حامیان منطقهای و بینالمللی آنها مردانه بایستند و حماسههای بیشماری خلق کنند.
سوم خرداد یادآور مقاومت مردم خرمشهر است حماسهای که فراموش نشدنی نیست، مردمانی که مهر ۵۹ به یکباره مورد هجوم دشمنانی تا بن دندان مسلح قرار گرفتند و بی آنکه از قبل آماده باشند، جان در کف اخلاص گرفته و با هر چه داشتند، صفی مستحکم در برابر دژخیمان آراستند، ملتی که ۳۵ روز مقاومت را در آن ایام سخت رقم زدند و اگرچه مجبور به ترک شهرشان شدند، اما ۵۷۸ روز بعد، بازگشتند تا ضمن خونخواهی جوانمردان شهیدشان، خرمشهر را بازپس بگیرند.
سوم خرداد، نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس بود، روزی که نصرت خداوند شامل حال دلیرمردانی شد که خداوند در دلهایشان جای داشت، همانها که فرمان رهبرشان را لبیک گفته و حین جهاد اکبر، جز تسبیح معبود نگفتند و جز برای خدا، نجنگیدند و خداوند نیز به راستی نصرت را برایشان رقم زد. آن دلیر مردان خداجو، حماسهای خلق کردند که ماندگار شد و هیچگاه از حافظه تاریخ پاک نخواهد شد.
باید گفت: آزادسازی خرمشهر، مهمترین هدف از اجرای عملیات بیتالمقدس بود که توسط ارتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در نیمه شب ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۱ آغاز شد و علاوه بر رهایی خرمشهر، بیرون راندن نیروهای متجاوز به پشت مرزهای بینالمللی، نشان دادن برتری قدرت سیاسی- نظامی و اجتماعی جمهوری اسلامی به عراق و حامیان او در منطقه، انهدام نیروهای متجاوز در منطقه بین غرب کارون تا خط مرزی را دنبال میکرد.
رهایی خرمشهر از اشغال دشمن بعثی، در حقیقت از اهداف مرحله چهارم عملیات بیتالمقدس بود که ساعت ۲۲ و ۳۰ دقیقه شامگاه شنبه اول خردادماه ۱۳۶۱ و با رمز یا محمدبنعبدالله، از بیسیم فرماندهی قرارگاه مرکزی کربلا به واحدهای عمل کننده، آغاز شد و در نهایت روز سوم خرداد، به ۱۹ ماه اشغال بخشی از حساسترین مناطق خوزستان و آزادسازی خرمشهر، انجامید، عملیاتی که ضربهای سنگین به توان رزمی و روحیه نیروهای عراقی وارد کرد.
و، اما پس از فتح خرمشهر به اهتزاز در آوردن پرچم جمهوری اسلامی ایران و اقامه نماز جماعت در مسجد جامع خرمشهر، نخستین رخدادهای بعد از فتح این شهر بود و انعکاس خبر این پیروزی بزرگ، ایران را به وجد آورد و غرق سرور و شادی کرد و ملت ایران نماز شکر به جای آوردند.
یادداشت زهرا جعفرپور ایروانی
انتهای پیام/ج