مجتبی عرشیان فر مخترع بین المللی و مسئول تیم مبتکران کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،اظهار کرد: با توجه به شیوع بیماری سالک در سراسر دنیا و به خصوص ایران، سعی در تولید دستگاهی برای تشخیص هرچه سریعتر این بیماری حتی در مناطق محروم کشور را داشتیم که در نهایت با ایجاد یک تیم متشکل از جوانان و دانشجویان دانشگاههای تهران، شریف و شیراز موفق به ساخت دستگاه تشخیصی انگل سالک شدیم.
عرشیان فر افزود: دستگاه تشخیص انگل سالک مجهز به هوش مصنوعی، برای اولین بار توسط محققان ایرانی در دنیا به تولید رسیده است.
او در خصوص روش کار این دستگاه گفت: نمونهای از زخم فرد مشکوک به بیماری سالک گرفته میشود و بعد از انتقال این نمونه بر روی لامپ مخصوص، هوش مصنوعی به کار رفته در این دستگاه با دادهها و اطلاعات به کار رفته در آن بیماری را تشخیص میدهد و ابتلای فرد به بیماری سالک را تایید یا رد می کند.
این مخترع بیان کرد: یکی از مزیتهای دستگاه تشخیص انگل سالک این است که امکان قرار گرفتن بر روی تمام میکروسکوپهای در دسترس را دارد و عارضهای را که برای تشخیص آن در حالت عادی چند هفته زمان لازم بوده است، تنها طی چند ساعت تشخیص میدهد.
عرشیان فر گفت: این دستگاه قابلیت اتصال به سیستمهای بلوتوثی و تحت وب را دارد که این قابلیت سبب شده تا نتیجه نهایی کار به سرعت در اختیار مراکز فوق تخصصی برای ارائه نظرات تکمیلی در دیگر مراکز و شهرها فرستاده شود.
او گفت: این دستگاه در داخل کشور ثبت اختراع شده و در حال طی کردن روند تجاری سازی است.
این مخترع افزود: باتوجه به این که این دستگاه تنها نمونه تولید شده در دنیا است تولید انبوه آن با شیوع این بیماری در سراسر دنیا میتواند به شدت به ارزآوری برای کشور کمک کند.
او در نهایت بیان کرد: نمونه تولید شده کنونی، نسل اول این دستگاه است که تیم تحقیقاتی ما در حال کار بر روی نسلهای دوم و سوم آن است تا بتوان به کمک این دستگاه بیماریهای مختلفی از جمله مالاریا و سرطان خون را تشخیص داد.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/