به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از انگجت، دانشمندان هنوز رازهای نورهای پرانرژی را به طور کامل کشف نکرده اند و اکنون آنها کار بر روی رمز و راز دیگری را در دست دارند. ساینس نیوز گزارش داده است که تیمی با استفاده از رصدخانه Altitude Air Shower در ارتفاع زیاد (LHAASO) مستقر در چین، پرانرژیترین نور را که تا به امروز از یک گروه دوازده تایی پرتوی گاما در نقاط داغ ناشی شده است را شناسایی کردند که مشخص شد بیشترین انرژی از یک اشعه با حدود ۱.۴ کوادریلیون الکترون ولت ساطع میشود.
این کشف حاکی از آن است که کهکشان راه شیری مملو از شتاب دهندههای ذرهای است که حرکت الکترونها و پروتونها را تا سرعت بسیار بالایی افزایش میدهد. البته مشخص نیست که چه چیزی این نقاط داغ را تولید میکند. این امر همچنین ممکن است اشاره به بسیاری از اکتشافات بعدی داشته باشد. LHAASO تنها بعداً در سال ۲۰۲۱ تکمیل میشود. انتظار میرود تعداد بیشتری از این منابع نور شدید را پیدا کند.
اخیرا نیز ستاره شناسان، با استفاده از دادههای تلسکوپ فضایی هابل، فورانهای رادیویی سریعی را کشف کردند که پنج مورد از آنها منشا عجیبی دارند. این فورانها میتوانند مربوط به ستارههای نوترونی یا حتی موجودات فرازمینی باشند.
تیم ستاره شناسان توانستند هشت انفجار سریع رادیویی یا FBR را کشف کنند و یک قدم دیگر به حل رمز و رازهای کیهانی نزدیک شوند. در این مطالعه جدید، در میان فورانهای کشف شده، پنج فوران با منشا عجیب و غریب دیده شده که قبلا هرگز ثبت نشده بودند.
بازوهای بیرونی کهکشانها محل تولد ستارههای جوان هستند و اطلاعات اخیر نشان میدهد که منشا این پالسها نیز ممکن است به تشکیل ستارههای جوان مربوط باشد. با این حال، پرونده این فورانهای رادیویی عجیب در جریان است و تنها با تحقیقات و بررسیهای بیشتر میتوان اسرار جهان را فاش کرد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/