به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، صنایع زیادی از جمله فولاد قاینات، چدن خوسف، بزرگترین کشتارگاه شرق کشور و حتی تعدادی از کارخانههای کاشی و سنگ در شهرک صنعتی بیرجند برای تولید، نیاز زیادی به آب دارند.
آخوندی فرماندار خوسف در خصوص کارخانه چدن می گوید: در حال حاضر مصرف آب در کارخانه چدن خوسف ۲۸ لیتر آب بر ثانیه است.
او افزود: آب مصرفی کارخانه چدن خوسف از یک چاه تأمین میشود و این آب هم آشامیدنی و قابل استفاده نیست.
آخوندی با بیان اینکه آب استفاده شده در کارخانه چدن خوسف به صورت یک چرخه مصرف میشود و دوباره به چرخه تولید بر میگردد اظهار کرد: مقدار آبی که در این کارخانه در حال استفاده است هدر نمیرود و چندین بار استفاده میشود.
فرماندار خوسف بیان کرد: پیشنهاد داده شده است که برای آب مصرفی این کارخانه از پساب فاضلاب بیرجند و یا آب انتهای رودخانه شاهرود استفاده شود.
۵ سال گذشته و در ابتدای راه اندازی کارخانه چدن خوسف نبود آب، کارخانه را در کش و قوس مشکلات قرار داده بود که با تأمین یک چاه آب این مشکل تا حدی برطرف شد، اما باید این موضوع را در نظر گرفت که این چاه تا کی و تا کجا پاسخگوی نیاز این کارخانه است و باید به فکر چارهای دیگر برای این مشکل باشیم تا تولید این کارخانهها متوقف و کارگران زیادی بیکار نشوند.
بزرگترین کشتارگاه شرق کشور چشم به راه آب
بزرگترین کشتارگاه شرق کشور در صورت تأمین آب، ظرفیت کشتار ماهانه ۱۸ هزار رأس دام سبک و سنگین و شتر مرغ را دارد؛ کشتارگاهی که حالا نبود آب، سدی شد بر سر راهش و کارگران زیادی نیز منتظر راه اندازی این کارخانه هستند.
خیاط سرمایه گذار کشتارگاه میگوید: تأمین آب شرب، اساسیترین مشکل و دغدغه کنونی ما برای راه اندازی این کشتارگاه بزرگ است.
او بیان میکند: با وجود اینکه استاندار خراسان جنوبی در بازدید از این کشتارگاه برای تأمین آب شرب قول همکاری داده بود، هنوز مشکلات این کشتارگاه رفع نشده است.
علی رغم این که سرمایه گذار این کشتارگاه با هزینه شخصی خود یک حلقه چاه برای آن خریداری کرده بود، اما امکان آن وجود ندارد که با این مقدار آب بتوانند آغاز به کار کنند و باید مسئولین فکر دیگری برای این کشتارگاه بردارند.
خیاط ادامه داد: ۱۷ مکاتبه با اداره آب و فاضلاب استان داشته ایم، اما هنوز به هیچ نتیجهای نرسیده ایم.
امامی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی نیز در پاسخ به خواسته این سرمایه گذار میگوید: با توجه به اینکه در این برهه حساس، استان در زمینه تأمین آب شرب با کمبود مواجه است، محدودیتهایی در زمینه استفاده از تخصیص آب مورد نیاز بخش صنعتی وجود دارد.
بیشتر بخوانید
او بیان میکند: یکی از ویژگیهای کیفی این کشتارگاه، آب بر بودن و حجم بالای مصرف آن است و در صورتی که سرمایه گذار برای خرید انشعاب آب اقدام کند، حاضر به همکاری البته با در نظر گرفتن مقررات سند سازگاری با منابع آبی هستیم.
حالا از بزرگترین کشتارگاه شرق کشور تا فولاد قاینات و چدن خوسف، همگی برای رفع نیاز آبیشان به یک راه حل نیاز دارند نه حذف صورت مسئله، راه حلی که مشکلشان را برای همیشه در این استان کم آب حل کند.
استفاده از پساب تصفیه خانه بیرجند مقدار زیادی از نیاز آبی صنایع آب بر استان را برطرف میکند و امید را در دل کارگرانی که در این صنایع آب بر مشغول به کار هستند روشن میکند.
سروری سرپرست شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: ۸ میلیون مترمکعب پساب سالانه بیرجند به طور کامل جوابگوی صنایع آب بر است.
او با اشاره به اینکه مکاتبهای برای همکاری با شرکت شهرکهای صنعتی بیرجند در خصوص انتقال لوله پساب برای رفع نیازهای آبی صنایع آب بر شهرک صنعتی بیرجند و خوسف انجام شده است افزود: اکنون منتظر پاسخگویی شرکت شهرکهای صنعتی بیرجند هستیم تا در اسرع وقت کار خطوط انتقال پساب اجرا شود.
سروری با بیان اینکه استفاده از این پساب برای صنایع مواد غذایی و لوازم بهداشتی مناسب نیست اظهار کرد: استفاده از پساب در بعضی از صنایع فلزی ممکن است کیفیت فلزات را پایین بیاورد.
سرپرست شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی با بیان اینکه انتقال پساب بیرجند به کارخانه چدن خوسف نیز نیاز به ۳٠ کیلومتر خط انتقال دارد تصریح کرد: بعید است که انتقال پساب به کارخانه فولاد قاینات از بیرجند انجام شود؛ اما ممکن است پس از راه اندازی تصفیه خانه قائن این کارخانه نیز برای رفع نیاز آبی خود به پساب این تصفیه خانه متصل شود.
انتقال خطوط پساب تصیفه خانه بیرجند به صنایع آب بر تا پایان سال
پارسا مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان جنوبی گفت: در مکاتبههایی که با اداره آب منطقهای استان داشته ایم به این نتیجه رسیده ایم که تا پایان سال کار خطوط انتقال پساب بیرجند به شهرک صنعتی بیرجند و شهرک صنعتی خوسف انجام شود.
او با اشاره به اینکه قرار است از محل تصفیه خانه بیرجند ۵۰ لیتر بر ثانیه به شهرک صنعتی بیرجند تخصیص یابد، افزود: ۳۰ لیتر از آن برای شهرک صنعتی بیرجند و ۲۰ لیتر نیز برای شهرک صنعتی خوسف در نظر گرفته شده است.
پارسا تصریح کرد: امیدواریم با این مقدار پساب مشکل آب بسیاری از صنایع برطرف و مقداری از نیاز آنها رفع شود.
پساب تصفیه خانه، بهترین راه حل برای مشکلات صنایع آب بر
در خراسان جنوبی که استانی کم آب است و امسال نیز با بیشترین حد کم آبی نسبت به ۴۰ سال قبل رو به رو شده، بهتر است مسئولین برای تأمین آب صنایع آب بر در این خطهی کویری به سراغ راهکارهای دیگری بروند تا هم دغدغه رفع آب برای سرمایه گذاران استان رفع شود و هم کارگران بیکار نشوند.
بهترین راهکار برای این موضوع همان استفاده از پساب تصفیه خانه بیرجند است؛ تا نه چاههای شهرکهای صنعتی خشک شود و نه سرمایه گذاران این صنایع آب بر در استان سردرگم بمانند.
گزارش از زهرا رضوانیان
انتهای پیام/ ر
پیگیری شود