به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از بِست لایف آنلاین، غده تیروئید یکی از مهمترین اندام هاست که عملکرد روزانه بدن را تنظیم میکند. این غده مسئول تولید هورمونهایی است که کنترل طیف گستردهای از موضوعات شامل متابولیسم (سوخت و ساز بدن)، سلامت قلب، استخوان، و دستگاه گوارش را برعهده دارد.
براساس اعلام مرکز تیروئید آمریکا مشکلات به وجود آمده برای این غده میتواند منجر به کم کاری یا پرکاری آن شود. متاسفانه شواهد حاکی از آن است که زنان ۸ برابر بیشتر از مردان در خطر بیماریهای تیروئید قرار دارند. اگر تیروئید بیش از اندازه هورمون ترشح کند به آن پرکاری تیروئید اطلاق میشود. در این حالت، فرد علائم مختلفی شامل گرم شدن بدن، کاهش وزن، و افزایش ضربان قلب را از خود بروز میدهد.
در مقابل اگر غده تیروئید هورمون کمتری ترشح کند، فرد به کم کاری تیروئید مبتلا است. در این حالت فرد دچار خستگی، افزایش وزن و افزایش حساسیت به سرما میشود. این موارد تنها علائم ظاهری بیماری تیروئید است. تقریبا کم کاری و پرکاری تیروئید بر سایر اندامها نیز تاثیر میگذارد. یکی از موارد، موی سر است.
متخصصان میگویند زمانی که غده تیروئید فرد به درستی کار نمیکند، حتی موی سر نیز تحت تاثیر قرار میگیرد. از همین روی، با مشاهده تغییرات در موی سر باید این نکته را بدانید که احتمالاً عملکرد تیروئیدتان دچار اختلال شده است.
تحقیقات نشان داده است کم کاری تیروئید باعث خشک شدن، شکنندگی و زبری موی سر میشود. همچنین موضوع دیگری که این افراد از آن رنج میبرند، رشد کم موی سر است. در سوی مقابل، پرکاری تیروئید میتواند باعث احساس نرمی و لطافت موی سر شود.
متخصصان میگویند کمکاری تیروئید و کاهش هورمونهای آن در خون میتواند فراتر از خشکی و زبری موی سر باشد. یافتههای دانشمندان نشان میدهد افرادی که به بیماری خودایمنی تیروئید مبتلا هستند ممکن است شاهد کچلی منطقهای و یا ریزش شدید موی سر باشند.
تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۰ نشان میدهد ۴۱ درصد افرادی که از کم کاری تیروئید رنج میبرند، شاهد ریزش موی سر خود بوده اند.
متاسفانه مشکلات مرتبط با ریزش مو در کم کاری تیروئید تنها به موی سر خلاصه نمیشود. ممکن است افراد شاهد ریزش ابرو و موهای سایر قسمتهای بدن خود باشند. خوشبختانه در صورتی که فرد به موقع اقدام به درمان مشکلات تیروئید خود کند، احتمال بازگشت موهای ریخته شده وجود دارد.
از دیگر علائم اختلالات مرتبط با تیروئید میتوان به مشکلات پوستی، اگزما، تورم دستان، صورت و پلکها اشاره کرد. همچنین خشکی و شکنندگی ناخن، تعریق غیرطبیعی، عدم تحمل به سرما، عدم تحمل به گرما و افتادگی پلکها از دیگر علائم این بیماری است.
بزرگ شدن غده تیروئید در جلوی گلو نشان دهنده بروز مشکل برای این اندام است بنابراین توصیه میشود در صورت مشاهده هر گونه تغییراتی سریعاً به پزشک متخصص مراجعه کرده و روند درمانی را آغاز کنید.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
حالا چطوری باید واکسن بزنم؟ ! هر دکتری برم باید ۴ تا آزمایش بدم با این کرونا !!