رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری گفت: هیچ واکسن علمی و تایید شده‌ای خارج از سیستم بهداشت و درمان وجود ندارد و اینگونه تبلیغات تله سلامت و پول مردم هستند و نباید به هیچ وجه فریب این تبلیغات را خورد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، مجید شیرانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تبلیغاتی در برخی سایت‌ها مبنی بر تزریق واکسن کرونا منتشر می‌شود اظهار داشت: هیچ واکسن علمی و تایید شده‌ای خارج از سیستم بهداشت و درمان وجود ندارد و اینگونه تبلیغات تله سلامت و پول مردم هستند و نباید به هیچ وجه فریب این تبلیغات را خورد.

او با بیان اینکه طبق روال معمول با کاهش مراجعات سرپایی، تعداد بیماران بستری، بدحال و فوتی‌های ناشی از کرونا کاهش می‌یابد افزود: سه هفته است که به طور قطعی روند شیوع بیماری کرونا در استان کاهشی است.


بیشتر بخوانید


شیرانی اضافه کرد: پیش بینی می‌شود، تعداد بیماران بدحال و فوتی‌های ناشی از کرونا در هفته جاری در استان کاهش پیدا کند.

او ادامه داد: مهمترین نکته در خصوص شیوع بیماری کرونا، چشم گیر نبودن روند کاهشی شیوع بیماری در دو، سه استان شرقی و جنوب شرقی کشور و وجود نوسانات در آمار مبتلایان به کرونا در این استان‌ها است.

شیرانی، وجود سویه‌های جدید بیماری از نوع آفریقای جنوبی و هندی را از دیگر نکاتی دانست، که در صورت انتشار وسیع می‌تواند خطرساز باشد و امکانات و شرایط کنونی منجر به افزایش مجدد شیوع این بیماری شود.

او افزود: تعطیلات پیش رو و افزایش حجم مسافرت‌ها بویژه در استان چهارمحال و بختیاری با توجه به اینکه در سایر نقاط کشور مقصد‌ها توریستی و هتل‌ها هستند، ولی در این استان درصد قابل توجهی از کسانی که وارد می‌شود دارای پایگاه‌های خانوادگی در استان هستند که منجر به مهمانی، میزبانی و دورهمی‌ها می‌شود، نگران کننده است.

شیرانی اضافه کرد: با توجه به اینکه در هر تجمعی مقداری پروتکل شکنی صورت می‌پذیرد، انتخابات پیش رو چه ریاست جمهوری و چه انتخابات شورا‌ها می‌تواند منجر به تجمعات و تشدید نگرانی‌ها از افزایش شیوع بیماری کرونا شود.

او با بیان اینکه واکسیناسیون گروه‌های هدف در حال انجام است و هم اکنون افراد بالای ۷۰ سال در حال تزریق واکسن هستند ادامه داد: در مراکز شهری واکسیناسیون از طریق ثبت نام در سامانه الکترونیکی salamat.gov.ir و با اعلام زمان و مکان مراجعه به فرد متقاضی انجام و در مناطق روستایی مراقبین و بهورزان از گروه‌های سنی مورد هدف دعوت به عمل می‌آوردند.

شیرانی گفت: مردم نگران واکسیناسیون نباشند حداکثر واکسیناسیون این گروه ظرف ده روز صورت می‌گیرد.

او افزود: در حال حاضر واکسیناسیون مسن سالان و کهن سالان بعنوان سرمایه‌های جامعه در حال انجام است که خیلی با فضای رسانه‌های ارتباط ندارند لذا باید اطلاع رسانی صحیح و کافی در خصوص ضرورت تداوم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی با تزریق مرحله اول واکسن به این گروه سنی انجام تا با سهل انگاری در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مواجه نشویم.

شیرانی اضافه کرد: باید متذکر شد، دو هفته پس از تزریق مرحله دوم واکسیناسیون ایمنی نسبی ایجاد می‌شود ضمن اینکه با تزریق واکسن همچنان باید پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.