رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی گفت: طرح انتقال آب خلیج فارس به مشهد معطل مانده است و در این زمینه آب منطقه‌ای خراسان رضوی باید سرعت کار را بیشتر کند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، احسان ارکانی رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی پروژه انتقال آب خلیج فارس به مشهد است و بودجه آن نیز از سوی شرکت‌های صنعتی و معدنی وزارت صمت تامین و خط سیر پروژه مشخص است و قرار شد مسیر معکوس یعنی از مشهد به سمت جنوب را نیز کلنگ‌زنی کنیم، اما آب منطقه‌ای خراسان رضوی باید محور را تخصیص دهد و آزاد کند تا کارگذاری لوله ها انجام شود، زیرا ماشین آلات پروژه نیز آماده است.

او افزود: وزارت نیرو با این پروژه مخالف است و اگر آب بدون نیاز به سدسازی به مشهد برسد قطعا وزارت نیرو متضرر می‌شود و وزارت نیرو با این مهم مخالف است و از سوی دیگر به دلیل اینکه متولی وزارت صمت است از این ناحیه نیز وزارت نیرو مخالف است.


بیشتر بخوانید


رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی ادامه داد: مافیای سدسازی سالهاست حتی وزارت نیرو را به بیراهه برده است؛ بسیاری از سد‌های فعلی توجیه فنی و اقتصادی ندارد و از سوی دیگر به سایر روش‌های تامین آب مثل آبخیزداری، احیای قنوات و سیاستگذاری سفره‌های آب زیرزمینی و سیاست ممنوعیت تشدید وضعیت بحرانی آب کم توجهی شده است.

ارکانی بیان کرد: در بحث انتقال آب از خلیج فارس نیز وزارت نیرو پای کار نیامده است و وزارت صمت جلو افتاده و مشخصا با استفاده از ظرفیت صنایع آب‌بری که به شدت نیاز آبی دارند پای کار آمده‌اند و شرکت انتقال آب خلیج فارس را ایجاد کرده‌اند که گام اول آن انتقال آب به سیرجان و یزد است و یک خط انتقال نیز به سمت اصفهان می‌رود و یک خط نیز قرار شد از مسیر جنوب به مشهد بیاید.

او تصریح کرد: برای این موضوع جلسات زیادی گذاشتیم و در آخر قرار شد آب منطقه‌ای در خراسان رضوی پای کار بیاید. این قبیل طرح‌ها باید سریع پیش برود و حتی قرار شد مسیر معکوس از مشهد را نیز شروع و لوله‌گذاری کنیم تا مسیر تسریع شود، اما کار در آب منطقه‌ای خراسان رضوی کند پیش می‌رود، زیرا باید تاکنون مسیر را مشخص می‌کردند تا کارگذاری لوله انجام شود تا ظرف چند سال آینده شاهد به کارگیری آب خلیج فارس در صنایع استان باشیم.

رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی تأکید کرد: معادل آبی که از خلیج فارس برای صنایع استان جذب کنیم به سود آب شرب بهینه سازی و ذخیره و در نهایت آزاد می‌شود، اما در این زمینه فرصتی طلایی را در حال از دست دادن هستیم و این فرصت تاریخی را باید همه متولیان امر در نظر بگیرند و کلنگ زنی و لوله گذاری آغاز شود.

منبع : تسنیم

انتهای پیام//ف.ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.