به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی عباس نژاد فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: با کاهش بارش در فروردین و اردیبهشت امسال و شروع گرما، آتش سوزیها در سطح جنگلها و مراتع زودتر اتفاق افتاده و نسبت به مدت سال گذشته، درصدی افزایش داشته است.
او افزود: آتش سوزیها با تلاش و آماده باشی که نیروهای یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور داشتند و با کمک و ساماندهی همیاران طبیعت اطفا شدند.
عباس نژاد ادامه داد: حدود ۱۰ تا ۱۵ مورد از آتش سوزیهای امسال در مناطق صعبالعبور و با شیب بالای ۱۵۰ تا ۱۶۰ درجه بودند که مجبور شدیم برای مهار آنها از بالگرد استفاده کنیم.
به گفته او، در جریان اطفای حریق در عرصههای جنگلی ۲ نفر از نیروهای یگان حفاظت دچار صدمه شدند که در مراکز درمانی، درمان شدند.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، علت آتش سوزیها را عمدتاً عوامل انسانی و همچنین افزایش گرما و رعد و برق اعلام کرد.
او با بیان این که غفلت و بی مبالاتی افراد در عرصههای جنگلی و مرتعی هر سال منجر به آتش سوزی میشود، گفت: با آنکه آتش روشن کردن در مناطق جنگلی و مرتعی ممنوع است و جرم محسوب میشود، اما برخی مبادرت به این کار میکنند.
عباس نژاد از مردم خواست که هنگام مراجعه به عرصههای طبیعی از انداختن زبالههایی مانند شیشه یا بطری که منعکس کننده نور هستند و انداختن ته سیگار در جادههای جنگلی خودداری کنند.
او اضافه کرد: اگر افراد در عرصههای جنگلی و مرتعی به هر دلیلی آتش روشن کردند تا از خاموش شدن آن مطمئن نشدند، موقعیت را ترک نکنند.
عباس نژاد افزود: سامانههای ۱۳۹ و ۱۵۰۴ شبانه روز در خدمت افراد هستند و اگر موردی از حریق مشاهده کردند و یا اطلاعاتی داشتند، میتوانند با این شمارهها تماس بگیرند.
همچنین خشک شدن علوفهها و گیاهان مرتعی، نیروهای یگان حافظت جنگلها آماده باش و در صحنه هستند؛ ضمن آن که تجهیزات لازم برای اطفای حریق خریداری و در چند روز اخیر تحویل استانها داده شده است.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در پایان تصریح کرد: به استانهایی که در معرض آتش سوزیهای جنگلی و مرتعی هستند، مجوز داده شده که به صورت فصلی دیده بان حریق بگیرند.
انتهای پیام/