به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، حمیدرضا جعفریان معاون سازمان سینمایی حوزه هنری در آیین گشایش پردیس سینما بهمن شهرکرد با اشاره به اینکه تعداد پردههای سینمایی حوزه هنری در مدت ۲ سال گذشته نزدیک به ۲ برابر رشد داشته است گفت: تا جشنواره فیلم فجر امسال، آمار پردههای سینمایی حوزه هنری به ۱۸۳ پرده افزایش خواهد یافت.
او افزود: مرحله نخست توسعه و نوسازی سینماهای زیر مجموعه حوزه هنری کشور از مدتی قبل آغاز شده است و گشایش پردیس سینمایی شهرکرد، نخستین افتتاحیه رسمی روند توسعهای و سینما سازی حوزه هنری است.
بیشتر بخوانید
جعفریان با اشاره به اینکه تا نیمه خرداد پردیس سینمایی گرگان نیز به بهرهبرداری میرسد، اضافه کرد: پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز در یک برنامه برخط، از مجموعه سالنهای نمایش آماده شده در تهران رونمایی خواهد شد.
او ادامه داد: روند سینما سازی و توسعه سالنهای نمایش در سازمان سینمایی حوزه هنری برای مراحل دوم و سوم نیز برنامهریزی شده است و بنا به اولویتهای تعریف شده استانها و شهرستانهای بدون سینما در این مراحل از داشتن این مراکز فرهنگی هنری بهرهمند میشوند.
جعفریان با بیان اینکه در حال حاضر از مجموع ۶۰۰ سالن و پرده سینمایی موجود در کشور ۱۵۰ سالن و پرده در اختیار حوزه هنری است که تا پایان سال این آمار به ۲۰۰ سالن و پرده سینمایی میرسد، گفت: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده به زودی نزدیک به نیمی از سالنها و پردههای سینمایی کشور به مجموعه حوزه هنری میپیوندند تا آرایش هماهنگ و منظمی در زنجیره توزیع شکل گیرد.
او افزود: روند توسعه سینمایی و سینما سازی حوزه هنری روال ثابتی را طی نخواهد کرد و پس از پایان مرحله اول و در مراحل بعدی بازنگریهای اصولی بر مبنای توسعههای بروز دنیا در امر سینما سازی و سینما داری انجام میشود.
جعفریان در ادامه با بیان اینکه در سازمان سینمایی حوزه هنری تلاش میشود تغییراتی در ساختار، فرآیندها و فعالیتها ایجاد شود، اضافه کرد: این تغییرات در سه محور تولید، توزیع و استعدادیابی تعریف شده است.
او با بیان اینکه این سازمان به دنبال رونق بخشی به جریان تولید محتوای تصویری همچون فیلم سینمایی، پویانمایی، مستند، فیلم کوتاه و سریال است، افزود: این جریانی است که باید به صورت فزاینده آغاز شود و در خدمت زنجیره توزیع و نمایش قرار گیرد و این مهم در حوزه تولید با تقویت استودیو و گروههای مستقل در سراسر کشور انجام خواهد شد و تا حد ممکن نقش حاکمیتی و شان ستادی حوزه هنری حفظ میشود.
جعفریان اضافه کرد: تولیدات جدید باید مبتنی بر نقش تألیفی و هویت اندیشهای و گفتمان حوزه هنری باشد و اقتباس از واقعیتها و رویدادها را یکی از مسیرها اصلی در شکلدهی به جریان تولید محتوا است.
او در خصوص بحث استعدادیابی به عنوان یکی از راهبردهای اصلی سازمان سینمایی حوزه هنری برای ایجاد تحول یادآور شد: تمرکززدایی و توجه به گروههای هنری مستقر در شهرستانها برنامهای است که با برقراری ارتباط با هنرمندان فعال استانی و برگزاری رویدادها و جشنوارههای ملی و منطقهای دنبال خواهد شد تا استعدادهای جدید شناسایی شوند.
جعفریان همچنین بر تکمیل زنجیره توزیع و نمایش در این مجموعه تاکید کرد و گفت: راهاندازی بخش تخصصی کودک با همکاری بخش خصوصی و ایجاد بخش رویش برای پخش و نمایش کار اولیها از برنامههایی است که پس از بهبود شرایط شیوع کرونا و بازگشایی کامل سالنهای سینما انجام میشود.
او راهاندازی پخش سیار در فضاهای روباز و مناطق بدون سینما، توسعه تجاریسازی آثار تولیدی در حوزه ملی و بینالمللی و تشکیل آژانس تبلیغی برای بهرهبرداری اقتصادی از اماکن و ظرفیتهای محیطی را نیز از برنامههای در دست اجرای سازمان سینمایی عنوان کرد و اظهار داشت: سامانه نمایش خانگی نیز به زودی با تولید سریال کار خود را آغاز میکند.
انتهای پیام/ف