تحلیل‌گر مسائل سیاسی به بیان توضیحاتی درباره ایدئولوژی جریان اصلاح طلب در انتخابات پرداخت.

محمد صادق کوشکی استاد دانشگاه تهران در گفت وگو با خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ایدئولوژی جریان اصلاحات در انتخابات گفت: جبهه اصلاحات و راسا پدر خوانده‌های آن‌ها بعد از دوم خرداد به این نتیجه رسیدند که اگر خودشان مستقیما قدرت را به نام اصلاحات به دست بگیرند باید پاسخگوی مطالبات مردم در حوزه معیشت باشند. این همان رفتاری بود که در ادبیات اصلاحات به عنوان قابلمه به دست‌ها به کار می‌رفت. یعنی به جای اینکه به دنبال اجرای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی باشند باید به دنبال  رفع مشکلات مردم باشند.  

استاد دانشگاه تهران در ادامه بیان کرد: اصلاح طلبان بعد از دوم خرداد به این نتیجه رسیدند که اگر بتوانند قدرت پنهان را به دست بگیرند یعنی قدرت بدون مسئولیت، هم پاسخگوی مشکلات اقتصادی مردم نخواهند بود و هم برنامه‌های فرهنگی سیاسی خود را می‌توانند بدون مشکل پیش ببرند.  

کوشکی افزود: این طرح را در دولت روحانی یعنی فردی که اصلاح طلب نبود، اما افکارش نزدیک به اصلاح طلبان بود استفاده کردند. در دولت روحانی دو لایه وجود دارد؛ یک لایه روحانی و حامیانش بودند که مجبور به پاسخگویی به مشکلات اقتصادی مردم بودند و مردم آن‌ها را مسبب مشکلات می‌دانستند  و می‌دانند و لایه دیگر پدر خانواده‌های اصلاحات بودند که بدون نام و نشان نیروهای خودشان را در عرصه‌های فرهنگی، مثل وزارت ارشاد، وزارت آموزش و پرورش و آموزش عالی گذاشته بودند و برنامه‌های مد نظر خودشان را در عرصه سیاست و فرهنگ پیش می‌بردند.  

به گفته‌ این تحلیل گر مسائل سیاسی، اما اصلاح طلبان پاسخگو نبودند و پاسخگویی بر عهده ویترین انتخابات بود. در دوره قبل ریاست جمهوری جهانگیری ضامن حضور اصلاح طلبان در قدرت بود، در صورتی که ادعا می‌کرد قدرتی ندارد و نمی‌تواند مسئول دفترش را هم عوض کند. اما حضور جهانگیری در دولت روحانی تضمینی بود که اصلاح طلبان بتوانند به اهداف خود برسند و این اتفاق هم افتاد.  

این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه اصلاح طلبان در سال ۹۲ عارف را قربانی روی کار آمدن روحانی کردند و جهانگیری را پوشش به قدرت رسیدن روحانی کردند خاطر نشان کرد: اصلاح طلبان در این دوره هم به دنبال این اقدامات هستند. جناح اصلاح طلبان خیلی تمایل داشتند که با رد صلاحیت گسترده مواجه شوند و هدفشان از ثبت نام زیاد هم همین بود.  

این استاد دانشگاه تهران توضیح داد: اصلاح طلبان هم اکنون به دنبال مظلوم نمایی هستند که ما کاندیدا و قدرت نداریم  و مجبوریم که قدرت را به تندرو‌ها بسپاریم. اصلاح طلبان به دنبال حمایت از یک کاندیدای اصولگرا خواهند رفت، ولی نه به صورت علنی، بعد از این هم می‌گویند ناچار به حمایت از اصولگرا‌ها شدیم.  


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۱۹:۱۸ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
هر چهل نفرم تایید میشدن بازم رای ما آقای رئسی بود . خسته شدیم از بی تدبیری یه عده مظلوم نما .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۲ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
تا انتها بخوانید سپس منتشر کنید

باید رئیسی حمایت کنیم و الا همانند سال 1396.....
*⚡مراقب باشیم⚡*

*تازه اول ماجراست ...*


Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۴ ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
شورای نگهبان راه را برای مظلوم نمایی این گروه هموار کرد. یکم از طرفداری غیر منصفانه بپرهیزید چون دولت قرار دستتون بیفته بعد همش بخواهید بگویید تقصیر دولت لیبرال و غرب زده و ... قبلی بود، خیلی زشته به خدا
آخرین اخبار