به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، اگر نمیتوانید کلم بروکلی، کرفس یا کلم پیچ را تحمل کنید، ممکن است یک ابرچش باشید که این ویژگی میتواند شما را در بر ابر بیماری کووید-۱۹ محافظت کند.
ابرچشاها افرادی هستند که نسبت به مزههای تلخ بسیار حساس هستند. به گفته محققان آنها نه تنها کمتر به کووید-۱۹ مبتلا میشوند بلکه نسبت به افرادی که به طعمهای تند و تلخ حساس نیستند کمتر در بیمارستان بستری میشوند.
بر اساس یک مطالعه جدید، ابرچشاها علائم کووید-۱۹ را فقط به مدت ۵ روز تجربه میکنند، این در حالی است که این فرآیند در سایر افراد ۲۳ روز طول میکشد. اینکه چگونه طعمها و حس چشایی بر خطر ابتلا به کوویدا-۱۹ تاثیر میگذارند، دقیقا مشخص نیست، اما محققان نظریهای دارند.
گیرندههای چشایی تلخ از جمله یکی از آنها به نام T۲R۳۸ در جوانههای چشایی زبان یافت میشوند. دکتر هنری برهم، متخصص گوش، حلق و بینی در باتون روژ آمریکا گفت: هنگامی که T۲R۳۸ تحریک میشود، با تولید اکسید نیتریک برای کمک به از بین بردن یا جلوگیری از تکثیر بیشتر ویروسها در مخاط تنفس، پاسخ میدهد. غشاها بر روی سیستم تنفسی شما قرار گرفته و محل ورود ویروسها از جمله سارس-کوو ۲ را ایجاد میکنند که باعث ایجاد کووید-۱۹ میشود.
به گفته برهم، این نتایج دارای پیامدهای مهمی است و به افراد اجازه انتخاب آگاهانهتر در مورد واکسیناسیون را میدهد. چندین مطالعه در حال بررسی چگونگی تاثیر گیرندههای چشایی تلخ بر خطر ابتلا به کووید-۱۹ و سایر عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی است.
این مطالعه شامل نزدیک به ۲۰۰۰ نفر (متوسط سن ۴۶ سال) بود که توانایی چشایی آنها با استفاده از نوارهای کاغذی مورد آزمایش قرار گرفت. همه قبل از ابتلا به کووید-۱۹ مورد آزمایش قرار گرفتند، زیرا این میتواند حس چشایی و بویایی آنها را به خطر بیندازد.
شرکت کنندگان در یکی از سه گروه غیرچشندهها، ابرچشاها و چشندهها قرار گرفتند: غیر چشندهها افرادی هستند که به هیچ وجه نمیتوانند طعمهای تلخ خاصی را تشخیص دهند. ابرچشاها به شدت به طعم تلخ حساس هستند و میتوانند سطح بسیار کمی را تشخیص دهند. چشندهها جایی بین این دو قرار میگیرند.
در طول مطالعه، ۲۶۶ شرکت کننده به کرونا مبتلا بودند. افراد غیرچشنده بسیار بیشتر از ابرچشاها آلوده میشوند و همچنین دارای کووید-۱۹ شدید هستند.
چشندهها علائم کووید-۱۹ خفیف تا متوسط را نشان میدهند که اغلب نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارند. این مطالعه نشان داد افرادی که دارای شرایط زمینهای بودند یا در سنین بالاتر با کاهش توانایی حس مزه تلخ مواجه بودند، از این قاعده مستثنی هستند.
دکتر آلن هیرش، مدیر بخش اعصاب بنیاد تحقیق و درمان بویایی و چشایی در شیکاگو، کار خود را صرف مطالعه تاثیرات بو و طعم از دست رفته بر بیماری کرده است.
او میگوید یافتههای جدید بسیار منطقی است. افراد میتوانند از کشف وضعیت چشایی خود بهرهمند شوند. اگر مزه تلخ را حس نمیکنید. باید بسیار مراقب باشید و برای مدت طولانیتری ماسک بزنید تا از خود در برابر کووید-۱۹ محافظت کنید. متاسفانه اکثر مردم نمیدانند در کدام دسته قرار میگیرند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/