مدیرعامل شرکت آب‌ منطقه‌ای استان همدان گفت:این استان امسال با کاهش ۴۲ درصدی میانگین بارش زراعی در رده سیزدهم استان‌های خشک کشور قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،منصور ستوده,مدیرعامل شرکت آب‌ منطقه‌ای استان همدان اظهار داشت: این استان با کاهش ۴۲ درصدی میانگین بارش در سال زراعی جاری( ابتدای مهر ٩٩ تاکنون) در رده سیزدهم استان‌های خشک کشور قرار گرفته است.

او افزود: از ابتدای مهر ٩٩ تاکنون میانگین بارش در استان همدان ۲۶۷ میلیمتر و در مدت مشابه سال آبی قبل میانگین بارش ۴۵۷ میلیمتر بود که این رقم به حدود نصف کاهش یافته است.

 مدیرعامل شرکت آب‌ منطقه‌ای استان همدان  ادامه داد: میانگین بارش استان همدان در سال آبی امسال نسبت به میانگین بلند مدت نیز کاهش چشمگیر داشته است.

ستوده با بیان اینکه میزان بارش های بلند مدت ۳۴۰ میلیمتر است گفت: میزان بارش های سال زراعی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۲ درصد و نسبت به بلند مدت ۲۱ درصد کاهش نشان می دهد.

او با اشاره به اینکه کاهش بارندگی و منابع برف در سال قبل باعث شده سیلاب در رودخانه ها و ورودی آب به سدها نداشته باشیم یادآور شد: طبق آخرین وضعیت اعلام شده در سدهای قابل بهره برداری استان، سد اکباتان ۲۱.۵ میلیون متر مکعب آب دارد یعنی ۶۴ درصد پر است که در مدت زمان مشابه سر ریز بود.

 مدیرعامل شرکت آب‌ منطقه‌ای استان همدان  گفت: سد آبشینه هم اکنون چهار میلیون متر مکعب آب دارد و هیچ‌گونه ورودی ندارد.

ستوده اظهار داشت: مصرف میانگین آب شرب از ۲ سد اکباتان و آبشینه بر اساس سال‌های قبل، شرایط کرونایی و گرمای هوا ۳.۵ میلیون متر مکعب و مصرف آب کشاورزی ۲ میلیون متر مکعب در ماه پیش بینی شده است.

او با بیان اینکه نیاز آبی استان با احتساب حجم آب فعلی سدها، ورودی ها، مصارف و خروجی ها و تبخیر، ۲۰ میلیون متر مکعب تا مهر ماه است ادامه داد: کل منابع آبی موجود ۲۲.۵ میلیون متر مکعب است و با محاسبات و پیش بینی های انجام شده در اوایل مهر حجم سد اکباتان به ۲.۵ متر مکعب می رسد.

ستوده مدیرعامل شرکت آب‌ منطقه‌ای استان همدان ادامه داد: این میزان آب حتی جوابگوی یک ماه آب شرب شهر همدان هم نیست که این چالش بزرگی است که با جمع آوری آب های سطحی به دنبال منابع آب جایگزین هستیم.

ستوده با اشاره به اینکه تامین حق‌آبه های کشاورزی از سد اکباتان چالش فعلی پیش رو است اعلام کرد: حق‌آبه های کشاورزی بخش زراعت شورین و باغ های آبشینه و سنگستان که در سال های گذشته حدود چهار تا پنج میلیون متر مکعب مقرر بود به دلیل عدم ورودی و بارش در شرایط بحرانی به ۲ میلیون متر مکعب کاهش یافت و در صورت بارش باران این میزان افزایش پیدا خواهد کرد.

او اظهار داشت: جلوگیری از کشت دوم محصولات کشاورزی، توسعه باغ ها در اراضی بالادست ورودی سد اکباتان و برخورد با کشت پاییزه در روستاهای شورین، آبشینه و سنگستان از راهکار های اجرایی در تامین آب شرب است.

 مدیرعامل شرکت آب‌ منطقه‌ای استان همدان یادآور شد: با شناسایی، اجاره و وارد مدار کردن چاه های آب کشاورزی نزدیک خطوط انتقال آب شرب و تصفیه خانه از آنها می توان برای مصرف کشاورزی و آب شرب استفاده کرد.

منبع ایرنا

انتهای پیام/غ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۶ ۰۵ خرداد ۱۴۰۰
متاسفانه امسال بارش های خوبی نداشتیم کاش از سال آبی آینده ترسالی ها شروع بشه و شاهدبارش برکت و رحمت الهی باشیم
آخرین اخبار