به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، سردار رحیمی معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور امروز در مراسم رونمایی از طرح جامع پدافند غیرعامل گفت: طرح جامع پدافند غیر عامل خراسان جنوبی یک سند مهم و راهبردی و نقشه راهی است که میتواند در پیش بینی و پیش گیری از آسیب پذیریها و مصون کردن داراییهای استان نقش داشته باشد و امیدواریم با اتحاد و اتفاق و همدلی این طرح طرح عملیاتی شود.
وی بیان کرد: پدافند غیرعامل مجموعهای از اقدامات غیرمسلحانه را شامل میشود که کاهش آسیب پذیری، تسهیل مدیریت بحران، افزایش پایداری و بازدارندگی از خطر را موجب میشود.
معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: اقدامات خوبی در زمینه شناسایی تهدیدات و نقاط آسیب پذیر و دسته بندی سرمایهها در حوزه پدافند غیرعامل کشور انجام شده که البته نیاز است در این زمینه فعالیتهای بیشتری انجام شود.
رحیمی با بیان اینکه در هر استان ۱۶ کارگروه برای کنترل خطر و شناسایی تهدیدها فعال شده اند و فعالیتهای خوبی نیز در این زمینه صورت گرفته است گفت: استان خراسان جنوبی در شرق کشور با حدود ۳۳۷ کیلومتر مرز مشترک با کشور همسایه و ۱۱ شهرستان، محصولات استراتژیکی شامل زعفران. زرشک. عناب. گل نرگس، تولید پسته، انار و بیش از ۸۰۰ گیاه دارویی و همچنین نخبگان جوان و نوجوان دارد که طرحهای اقتصادی هم در طرح جامع پدافند غیر عامل گنجاند شده و با عملیاتی کردن آن میتوان آنها را ارتقا داد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی نیز تأکید کرد: پدافند غیر عامل در استان ما، مردم محور است، مسئولیت عام دارد و محدود به زمان نیست.
ناصر خوش خبر ادامه داد: خراسان جنوبی، استانی با مردمان متدین، معتقد و متعهد به نظام جمهوری اسلامی است که به لحاظ غنای نیروی انسانی، جایگاه ویژهای دارد و مردم این دیار در اجرایی کردن کارها و برنامهها، نقشی کلیدی و محوری دارند.
وی سند جامع پدافند غیر عامل را نقشه راه خواند و متذکر شد: مهم این است که برنامههای طراحی شده در این سند، عملیاتی شوند و پیام پدافند غیر عامل به ما میگوید با استفاده از ظرفیتها و توانمندیهایی که داریم، دچار اصل غافلگیری نشویم.
خوش خبر با اشاره به سرعت عمل استان در تدوین این سند، گفت: تدوین سند جامع پدافند غیرعامل خراسان جنوبی به عنوان آخرین استان در کشور، در اواسط سال ۹۸ کلید خورد و علیرغم همه مشکلات در سال ۹۹ به اتمام رسید.
وی بیان کرد: انسجام بین مدیران دستگاههای اجرایی از ویژگیهای استان است که به تلاش بیشتر در راستای رفع مشکلات مردم انجامیده است.
عملیات اجرایی تدوین طرح جامع پدافند غیرعامل استان در سال ۹۸ آغاز شد و علیرغم همه محدودیتهای ناشی از کرونا، در پایان سال ۹۹ به سرانجام رسید، تدوین این طرح ۱۹۵ میلیون تومان هزینه دربرداشته که با مشارکت استانداری خراسان جنوبی و سازمان پدافند غیرعامل کشور تأمین شده است.
این طرح به عنوان یک نقشه راه و چراغ راهنمای استان در زمینه پدافند غیرعامل، کلیه آسیبها، تهدیدات و نقاط ضعف را احصا نموده و برای مقابله با آنها برنامه عملیاتی لحاظ کرده است.
انتهای پیام / ط ا