به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، عبدالله یوسفی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت : نبود بارش موثر و به موقع موجب کاهش راندمان تولید در کشتزارهای مختلف از جمله گندم، جو، کلزا، گوجه فرنگی، پیاز و سیب زمینی در اراضی آبی و دیم این استان شده است.
بیشتر بخوانید
او با بیان اینکه بیشترین خسارت مربوط به اراضی دیم استان است افزود: خشکسالی باعث شد که بخش زیادی از دیمزارهای استان امسال محصولی نداشته باشد.
او گفت: پیدایش طغیان گونه برخی آفات و بیماریهای گیاهی در سطح باغها و کشتزارهای خراسان شمالی از دیگر پیامدهای زیانبار خشکسالی است.
یوسفی گفت: نفوذ گستره خشکسالی در ۵۹ درصد از پهنه خراسان شمالی موجب شد تا این روزها افزایش آفات در مزارع کشاورزی و باغات به دغدغه اصلی کشاورزان این خطه از شمال کشور مبدل شود.
او در بخش دیگری از سخنانش به کاهش تولید علوفه در مراتع استان نیز اشاره کرد و افزود: این امر نیز باعث شده است تا حتی دامداران سنتی نیز از تغذیه دستی استفاده کنند که با توجه به افزایش قیمت نهادههای دامی هم اکنون این قشر متضرر شده اند.
یوسفی گفت: کاهش تولید گوشت قرمز، شیر و سایر لبنیات و شیوع برخی بیماریهای دامی از جمله خسارتهای ناشی از خشکسالی در بخش دامی استان است.
او گفت: برای جبران خسارت خشکسالی سهمیه سبوس برای تولید کنسانتره از خارج از استان به میزان ۹۰۰ تن و جو به میزان چهار هزار و ۲۶۹ تن اختصاص داده شده است.
او بر بیمه فراگیر اراضی باغی استان نیز تاکید کرد و افزود: از محلهای کمکهای فنی و اعتباری در این خصوص تلاشهایی شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: زنبورداران استان نیز از ناحیه خشکسالی ضرر کردند، که هم اکنون در حالی پیگیری اختصاص شکر یارانهای برای این قشر به میزان ۵۰۰تن هستیم.
یوسفی گفت: اجرای عملیات بیابان زدایی، قرق و تامین نیاز علوفه بهره برداران، ایجاد طرحهای مرتعداری و ساماندهی سامانههای چرای دام، بهسازی چشمه ها، لایروبی قنوات، ایجاد کانالهای آبیاری عمومی، خط انتقال آب با لوله، مرمت بندهای انحرافی از جمله اقداماتی است که به منظور کاهش خسارت به کشاورزان در حال انجام است.
انتهای پیام/ه