مدیر جهاد کشاورزی خلخال گفت: باغ‌های گردوی قدیمی در این شهرستان تا سه سال آینده احیا و بازسازی می‌شوند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، محمد شاد خاطر، مدیر جهاد کشاورزی خلخال گفت: با این طرح توان درختان قدیمی در مقابله با سرمای دیررس بهاره افزایش یافته و بهره‌وری تولید در باغ‌های درختان گردوی کهنسال و سنتی افزایش خواهد یافت.

او اظهارکرد: اردیبهشت ماه امسال قرار بود ۱۲ هزار پیوندک بر روی درختان گردوی قدیمی در این شهرستان سرشاخه‌کاری شود که با توجه به افزایش تقاضا در بین باغداران این تعداد به ۱۷ هزار پیوندک افزایش یافت.

شاد خاطر گفت: برغم هزینه‌های بالای اجرای این طرح با هدف حمایت از گردوکاران فقط ۱۰ درصد از هزینه‌های اجرای این طرح از باغداران گردو دریافت شده و ۹۰ درصد را دولت و مدیریت جهاد کشاورزی خلخال تامین کرده است.

مدیر جهاد کشاورزی خلخال افزود: پیشگیری علمی و عملی با سرمای دیررس بهاره و افزایش کمیت و کیفیت محصول گردو با استفاده از ارقام دیرگل ده و دیر برگ‌ده بر روی ارقام بذری نامرغوب گردو از اهداف مهم اجرای طرح است.

او بیان‌کرد: اجرای این طرح موجب جوان‌سازی باغات گردو و اطمینان از تولید محصول یکنواخت و پربار و بدون آسیب از سرما در آینده خواهد بود.

شادخاطر افزود: پیوندک‌های تهیه شده برای اجرای این طرح از نوع چندلر و فرنور بوده که از باغ مادری گردو در استان البرز تهیه و تامین و برای اجرای طرح سرشاخه‌کاری بر روی درختان گردو از ارقام نامرغوب بذری آسیب‌پذیر در مقابل سرمای دیررس بهاره استفاده شد.

مدیر جهاد کشاورزی خلخال با بیان اینکه سرمای اردیبهشت رو سال پیش ، ۱۰۰ درصد محصول گردوی باغ‌های این منطقه را از بین برد و خسارات سنگینی به باغداران گردو وارد کرد ، گفت: برای افزایش مقاومت درختان گردو در مقابل سرمای دیررس بهاره علاوه بر اجرای طرح سرشاخه‌کاری گردو امسال ۶ هزار اصله نهال اصلاح شده گردوی چندلر در بین باغداران این شهرستان توزیع شد.

شادخاطر اظهارکرد: در سال‌های اخیر گردوکاران از روش‌های جدید باغداری برای کاهش هزینه‌های تولید ، کاهش سرمازدگی باغ‌های گردو و نیز استفاده از ارقام و ژنوتیپ‌های محلی از ارقام تجاری معرفی شده از سوی مدیریت جهاد کشاورزی شامل رقم چندلر و رقم فرنور برای جایگزینی ارقام محلی آسیب‌پذیر در برابر سرمای دیررس بهاره استفاده می‌کنند.

او میانگین تولید سالانه گردو در این شهرستان را سه هزار و ۶۴۰ تن ذکرکرد و افزود: علاوه بر اصلاح باغ‌های گردوی بذری و سنتی می‌توان با استفاده از ارقام تجاری جدید و سازگار با شرایط اقلیمی منطقه و اصلاح باغات گردو سالانه ۱۰۰ هکتار به مساحت باغ‌های گردو این شهرستان اضافه کرد.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.