به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، رشید حیدری,رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان مقدم در ستاد استانی مقابله با ویروس کرونا اظهار کرد: ۷۴ هزار و ۳۶۸ نفر از اهالی این استان تا ظهر روز گذشته /جمعه/ علیه ویروس کرونا واکسینه شدند که سه هزار نفر از آنها مربوط به مرحله نخست کارآزمایی بالینی است.
او با بیان اینکه مرحله دوم کارآزمایی واکسن کرونا در همدان شروع شده است اضافه کرد: ۴۲ هزار و ۳۶۶ نفر از گروههای پرخطر شامل افراد بالای ۷۰ سال فاز نخست تزریق واکسن را انجام دادند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: ۴۷ مرکز واکسیناسیون در استان همدان از جمله هفت مرکز تجمیعی راه اندازی شده و در بزرگترین مرکز تجمیعی واقع در سالن ورزشی سردار سلیمانی شهر همدان ۱۰ سایت برای تزریق واکسن در نظر گرفته شده است.
حیدری مقدم تاکید کرد: در صورت واکسینه شدن افراد بالای ۶۰ سال تا پایان خرداد سالجاری، بیش از ۸۰ درصد مرگ و میرها کاهش مییابد چرا که ۷۵ درصد مرگ و میرهای ناشی از کرونا در استان همدان مربوط به افرادی بالای ۷۵ سال است.
او گفت: با وجود سهمگین شدن شیوع کرونا در پیک چهارم و قرمز شدن نقاط مختلف کشور، شاهد مرگ کادر بهداشت و درمان نبودیم چرا که این افراد پیشتر نسبت به واکسینه کردن خود علیه کرونا اقدام کرده بودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با بیان اینکه شاهد سیر نزولی پیش رونده در کرونا هستیم افزود: ۱۱۷ نفر در ۲۴ ساعت گذشته در این استان به ویروس کرونا مبتلا شدند که ۳۶ تن از آنها در بیمارستانها بستری شدند همچنین ۲ فرد مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست دادند.
حیدری مقدم اضافه کرد: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستانهای این استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته ۴۶۵ مورد بود و شاخص سرایت پذیری به زیر یک یعنی ۹۷ صدم درصد کاهش یافته است.
او گفت: به علت بروز ۱۶۸ طغیان ویروس کرونا در مناطق شهری ۳۹۰ نفر به این ویروس مبتلا شدند همچنین ۳۰ طغیان در روستا ۶۸ نفر را به کرونا آلوده کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان افزود: آمار به دست آمده از علت ابتلای افراد بستری و سرپایی به کرونا نشان میدهد که شرکت در اجتماعات عامل ابتلای ۳۸ درصد و تماس درون خانوادگی ۶۰ درصد بیماران به کووید ۱۹ بوده است.
حیدری بیان کرد: چهار هزار و ۹۶۳ مورد بازرسی در یک هفته گذشته از صنوف و مراکز صورت گرفته که ۵۶۶ مورد به مرجع قضایی معرفی و ۲۸ واحد نیز به خاطر اصرار بر تخلف و بی اعتنایی به شیوه نامههای بهداشتی پلمب شد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان همدان نیز گفت: با وجود اعمال قانون شاهد افزایش شمار تردد خودروها از ساعت ۲۲ تا سه بامداد هستیم بنابراین درخواست میشود نسبت به تجهیز معابر درون شهری به دوربین مساعدت لازم صورت گیرد.
سرهنگ علی فکری افزود: یکی از مشکلاتی که سبب نارضایتی شده اعمال قانون خودروهای دارای پلاک غیربومی متعلق به ساکنان این استان است که در صورت وجود دوربین میتوان بومی بودن مالکان این وسایل نقلیه را در سامانه تعریف کرد.
او اضافه کرد: تردد این قبیل وسایل نقلیه در روز هنگام نیز سبب بدبینی شهروندان نسبت به اجرای طرح محدودیتهایی کرونایی شده و آنان فکر میکنند که محدودیتها رفع شده است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان همدان گفت: سه هزار و ۵۰۰ دستگاه خودروی دارای پلاک غیربومی در استان همدان تردد دارند که تاکنون مالکان ۱۶۰ دستگاه خودرو نسبت به تعویض پلاک اقدام کردند.
منبع ایرنا
انتهای پیام/غ