به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، یدالله موحد،رییس کل دادگستری استان کرمان در آئین تحلیف ۲۶ نفر از کارآموزان قضایی دوره چهارم استان کرمان گفت: هر فرد در جایگاه قضاوت باید همواره توجه داشته باشد که جان، مال، ناموس و سرنوشت مردم به تصمیم آنها بستگی دارد.
او با اشاره به این مطلب که اقامه قسط و عدل در جوامع اسلامی از اهداف انبیاء عظام الهی به شمار میرود، تاکید کرد: امر قضا یکی از شئونات رسالت و امامت است و از این جهت باید بدانیم در چه جایگاهی قرار گرفته ایم و در چه چارچوبی باید حرکت کنیم.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان با اشاره به اینکه نباید به عنوان یک شغل به منصب قضا نگاه کرد، ادامه داد: پس از قرار گرفتن در منصب قضا باید ضمن دقت نظر بالا برای تشخیص حکم، به آثار تصمیمات خود نیز دقت کرد.
موحد با اشاره به این مطلب که قاضی باید از کسانی باشد که ستایش فراوان آنها را تحت تاثیر قرار ندهد، عنوان کرد: قاضی در شبهات باید از همه محتاطتر عمل کند، در یافتن و تمسک برهان و دلیل از همه پیگیرتر باشد، در یافتن مدارک و مستندات رای اصرار وی از همه بیشتر باشد، در کسب امور شکیباتر باشد و در مسیر اجرای حق از همه قاطعتر باشد.
او با اشاره به این مطلب که اتقان آرای قضایی به میزان استناد قضات به اسناد، مدارک و شواهد و قرائن بستگی دارد، عنوان کرد: قاضی باید در کشف حقیقت با جدیت ورود کرده و پس از کشف حقیقت و صدور رای، در اجرای حق و عدالت از همه قاطعتر باشد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با تاکید بر اینکه عناصر شرور که امنیت مردم و جامعه را هدف قرار میدهند، باید با انجام برخورهای قانونی و قاطع دستگاههای متولی، احساس ناامنی کنند، گفت: اقتدار به معنای خشونت گفتاری و رفتاری نیست بلکه اجرای مقتدارنه قانون است و هر حرکت قانون محور دستگاه قضایی به معنای اقتدار خواهد بود.
موحد عنوان کرد: باید دغدغه امنیت داشته باشیم و فرد عربده کش را تنبیه کرده و سرجای خود بنشانیم و در این مسیر باید محکم حرکت کنیم.
او با تاکید بر این مطلب پافشاری بر موضوع حق عین اقتدار است، تاکید کرد: معنای اقتدار برای قضات این است که با استقامت، پایدار، محکم و متقن در چارچوب قوانین و مقررات تصمیم گرفته و اقدام کنید.
رییس کل دادگستری استان کرمان تصریح کرد: تصمیمات قضایی متزلزل، بی ثبات و متاثر از شرایط بیرونی؛ ظلم و مخالف موازین عدالت قضایی است.
موحد گفت: قضات به عنوان انسانهای برجسته و فهیم که بهترین سالهای عمر خود را در عرصه عدالت قضایی صرف میکنند، جایگاه بسیار رفیع و با ارزشی دارند و از همین رو است که در تعالیم دین مبین اسلام آمده است که یک ساعت خدمت در عرصه عدالت بهتر از ۷۰ سال عبادت است.
او با تاکید بر این مطلب که باید مقتدرانه فرهنگ قانون مداری و فرهنگ قضاوت عادلانه را در فرهنگ خود تبیین و تشریح کنیم، گفت: اگر قاضی به عنوان مدیر پروژه قضایی کار خود را در چارچوب قانون پیش برده و تصمیم صحیح بگیرد، میتواند از تصمیم قضایی خود دفاع کند و بنا به تاکیدات ریاست قوه قضاییه، خط قرمز ما این است که غیرمستند حرف زده و تصمیم بگیریم.
رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اولویتهای قوه قضاییه در مسیر مبارزه با فساد، عنوان کرد: امر مبارزه با فساد باید به شکلی مستند، مستدل، محکم و متقن دنبال شود.
موحد بر بررسی وضعیت خانواده زندانیان و افرادی که حکم قضایی درباره آنها صادر میشود نیز تاکید کرد و گفت: قضات با بررسی وضعیت زندگی این افراد میتوانند در تصمیمات قضایی خود بهتر عمل کرده و دلایل بروز جرم از سوی متهمان را نیز بررسی کنند و از این رو نگرش و نگاه آنها به مسائل تغییر خواهد کرد.
او بر توجه به کرامت انسانی افراد در دستگاه قضایی تاکید و بیان کرد: پرهیز از توهین گفتاری و رفتاری به افراد باید همواره مد نظر قرار گیرد تا فرد در مراجعه به دستگاه قضایی قربانی مضاعف رفتار یا گفتار توهین آمیز قرار نگیرد.
رییس کل دادگستری استان کرمان خطاب به کارآموزان قضایی کرمان عنوان کرد: تلاش کنید که قضات شایسته جامعه باشید زیر آینده عدالت قضایی کشور به دست شما رقم میخورد و باید بناها را محکم بنا کنید تا مردم از حضور و فعالیت قضایی شما لذت برده و طعم شیرین عدالت قضایی را بچشند.
انتهای پیام/ی