محمد حسین کاویانی مدیر عامل صندوق پنبه کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت سطح زیر کشت پنبه اظهار کرد: امسال برنامه وزارت جهاد کشاورزی ۱۰۰ هزار هکتار کشت پنبه با پیش بینی تولید ۲۵۰ هزار تن وش و حداقل ۸۰ هزار تن پنبه تصفیه شده است.
وی افزود: با توجه به شرایط اقتصادی، عملکرد مزارع پنبه و دریافت پول کشاورزان در زمان مناسب علاقه مندی به کشت پنبه نسبت به سال قبل بیشتر شده است.
کاویانی ادامه داد: با توجه به کاهش مداوم بارندگی ها، در بسیاری از استان ها استقبال انجام نشد. به عنوان مثال در استان گلستان حداقل انتظار ۳۰ تا ۳۵ هزار هکتار است که به دلیل کمبود بارندگی ها و ذخیره آب در سدها این احتمال وجود دارد که مقداری از پیش بینی ها برآورد نشود.
این مقام مسئول با بیان اینکه بخشی از اراضی شالی به کشت پنبه در استان های شمالی اختصاص می یابد، گفت: در سنوات اخیر خیلی از مزارع پنبه جای خود را به شالی داده بودند که با توجه به کمبود آب و اعمال محدودیت کشت شالی از سوی وزارت جهاد انتظار می رود که بخشی از کشت شالی به دلیل نبود آب مطمئن به زراعت پنبه برگردد.
به گفته وی، در استان های فارس و گلستان زراعت پنبه به صورت کشت دوم است و محصولات کشت پاییزه در اوایل بهار برداشت می شود.
مدیر عامل صندوق پنبه متوسط عملکرد پنبه در هر هکتار را ۲.۵ تن اعلام کرد و گفت: حداقل پیش بینی سطح زیرکشت پنبه ۸۰ هزار هکتار و حداکثر ۱۰۰ هکتار است که با توجه به عملکرد پنبه در واحد سطح برآورد می شود که بین ۶۵ هزار تا ۸۰ هزار تن پنبه تصفیه شده تولید شود که در صورت تحقق ۱۰۰ هزار هکتار کشت، تولید پنبه ۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشتر خواهد بود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه سالیانه ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی است، بیان کرد: اگر قیمت پنبه مناسب باشد، صنعت نساجی تا ۱۵۰ هزارتن می تواند در چرخه تولید قرار دهد، چنانچه قیمت بالاتر باشد، قیمت سایر الیاف از جمله پلی استر می تواند تا ۳۰ هزار تن کاهش یابد.
کاویانی در مقایسه با قیمت پنبه داخلی و وارداتی گفت: صنعت نساجی پنبه های خوب و دست چین می خرند که برای تولید پارچه های ظریف بکار می رود که پنبه های مرغوب وارداتی از لحاظ کیفیت مشابه تولید داخل برابری می کند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه خودکفایی تولید پنبه دست یافتنی است، بیان کرد: سابقه تولید پنبه مازاد نیاز صنعت نساجی در کشور داشتیم و همواره امکانات آن وجود دارد، منتهی برخی امکانات همچون تعداد برخی کارخانه های پنبه پاک کنی ناشی از کاهش سطح زیرکشت از دور تولید خارج شدند.
وی با بیان اینکه امکان توسعه زراعت پنبه در کشور وجود دارد، افزود: با توجه به تعداد کم کارگران پنبه چین، ضریب مکانیزاسیون را باید افزایش داد و هم اکنون واردات تعدادی ماشین برداشت از جمله برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است چرا که برداشت پنبه در فصل پاییز و زمستان با برداشت برخی محصولات رقیب در برخی استان ها تداخل دارد که در نهایت تاخیر در برداشت منجر به کاهش کشت می شود.
کاویانی ادامه داد: با افزایش ضریب مکانیزاسیون و برداشت پنبه در زمان مقرر خودکفایی محقق خواهد شد.
مدیر عامل صندوق پنبه در پایان تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی با استفاده از بذور داخلی و خارجی که طی چند سال اخیر در اختیار دارد، بدنبال ان است که عملکرد پنبه در هر هکتار را به ۴ تا ۵ تن برساند، همچنین بدنبال تولید پنبه صادراتی است که برای دستیابی به این امر باید پنبه با کیفیت تولید شود.
انتهای پیام/