به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، دکتر اعظم معیاری متخصص طب ایرانی سنتی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با بیان اینکه طبق آمار اعلام شده ۱۵۰هزار نفر از جمعیت بالای ۳۰سال در استان فشار خون دارند گفت :فشار خون یا پرفشاری خون بیماری است که امروزه افراد بسیاری را درگیر خود کرده است و از طرفی با تغییر سبک زندگی انسان ها و گسترش شهرنشینی رو به افزایش است.
او در ادامه با اشاره به عوارض این بیماری که منجر به سکته، نارسایی قلبی، حمله قلبی، نارسایی کلیه میشود افزود:بالا بودن میزان مصرف نمک در استان همدان مهم ترین عامل پرفشاری خون است و میانگین مصرف نمک در خانوارهای استان همدان ۱۰.۹ گرم به ازای هر نفر در روز است.
دکتر معیاری با اشاره به آداب صحیح خوردن و آشامیدن تاکید کرد : الگوی خواب مناسب و ورزش برای دفع مواد زائد و کنترل استرس می تواند در پیشگیری از بیماری فشار خون مؤثر باشد.
متخصص طب ایرانی سنتی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان بیان کرد: در طب سنتی برای کنترل فشار خون باید میزان غذای مصرفی را کم کرد و تا هنگامی که گرسنگی کامل ایجاد نشده است شخص چیزی نخورد و پیش از بروز احساس سیری کامل دست از غذا خوردن بردارد.
دکتر معیاری یاد آور شد: یکی از غذاهایی که برای فشار خون و کنترل آن توصیه شده فالوده سیب و یا فرآورده هایی است که از سیب به دست می آید و خوردن انار، گلابی ، به، نیز برای کنترل فشار خون توصیه می شود که باید به طور روزانه و ثابت مصرف شود.
انتهای پیام/م